icon

Spoločné kúpanie súrodencov: Kedy ich začať kúpať oddelene?

23. jan 2024

Čaute baby, mám dcérku 8 ročnú a syna 3 ročného. Odmalička ich kupem spolu vo vani, urobím im veľa peny a vždy sa spolu zahrajú...posledné dni ma napadá myšlienka, či je to ešte OK...aký máte nato názor? Je potrebné ich kúpať uz separatne? Dakujem

Strana
z2
doriiis
23. jan 2024

@stanislavicenka ....ty chodíš do bazéna nahá a špinavá? S vlastným súrodencom?

alantroj
23. jan 2024

Moji maju syn 9 a dcera 4 a radi sa spolu kupu. Daju si do vane vselijake nadobky a prelievaju vodu. *ked to bude jednemu z nich vadit tak sa uz kupat nebudu. Zatial si to uzivaju.

doriiis
23. jan 2024

@stanislavicenka ...lebo ja chodím do bazéna v plavkách,osprchovana,čistá.A narozdiel od deti som sexuálne dospely jedinec.Vidis ten rozdiel,že?

simca06022011
23. jan 2024

Brat je este maly, podla mna aj sestra to berie tak inak, keby bol priblizne v jej veku, asi by jej to uz v 8r vadilo sa s nim kupat. Tiez si myslim, ze ked to dcere zacne prekazat, povie ti. Ja som mala 14ked sa mi narodil brat, v klude som si ho do vane zobrala :D Ked vyvadzal, tak uz nie.. a neskor som tiez sama povedala, kedy dost, predsa dievcata su hanblivejsie, napr. moja dcera od cca 9r ani neznesie aby sme jej vobec vosli do kupelne. Vzdy sa na tom rehoceme, ale teda ak suuuurne nieco potrebujem ked sa kupe, tak musim tam ist so zatvorenymi ocami :D a kometare maaaammaaaaa ufrflane su vzdy... nemyslim, ze to tymto surodencom vydrzi este dlhsie ako rok-dva.

diewcatqoo
23. jan 2024

@deti95060810 ja by som teda tiez nesupla 14 rocnemu synovi do vane mladsiu dceru, ale pisat, ze z toho bude mat celu noc divoke sny.. ako sorry, ale z vlastnej sestry? Tato myslienka mi pride rovnako nechutna (mozno este nechutnejsia), nez spolocne kupanie.

simca06022011
23. jan 2024

@deti95060810 samozrejme, hlavne ked to vidia na 9m sestre... a ked nebodaj to dieta prebaluju, tak co to s nimi robi? ci vlastne pockaj, to ani nemoze! preboha.. nebodaj jej uvidi nieco... a co potom ke dbude mat vlastne deti, tam ak to bude dievca, tiez to len na matke ostane... :D
naozaj uz niektore prehanate vyrazne...

alantroj
23. jan 2024

@diewcatqoo presne. Mne by sa ako mame prave pacilo ze pubertak sa chce o babatko starat. Lubi sestru. Aku ma kto mysel to v tom vidi.

maciatkolulu
23. jan 2024

@doriiis to nechodia na kúpaliska,do termalov? By si pozerala čo v tej vode je.
@veronikaszabova buď kľudná,je to úplne ok,ak to vyhovuje všetkým stranám. Normálne sa smejem nad niektorými príspevkami. Moje dcéry sa dlho predlho kupali s bratom,myslím,že aj teraz,keď prespáva syn u mladšej. A? Nevadí im to,tak akože čo? Dcéra,najstaršia ,normálne vydate, mladé žieňa s dieťaťom,manželom... a keď bude mala u nás prespávať,pôjde do vane k strykovi🤣🤣🤣🤣. Normálne hrôza. A opakujem ,mám dve dospelé,úplne normálne,žiadne sexuálne delikventky,nič. Prisahám. Aj ja som normálna a aj môj muž. Dokonca a to, čudujme sa svete ,aj to vírivky spoločne vlezeme a to nahiiiiiii. Zbohooom,idete na to,hooon na čarodejnice 🤣🤣🤣

maciatkolulu
23. jan 2024

@alantroj je to fakt krásne,u nás boli obe vo vani a brávali si malého k sebe. 16 a 13 mali baby ,leziaval na nich v teplej vode,fakt dlho. A majú krásny vzťah. Vidieť za tým niečo viac,to je podľa mňa choré a na odborníka. Každá mama,normálna,vycíti,keď by bolo niečo nenormálne.

senta_sofia
23. jan 2024

Dieta si vie same povedat podla mna. Ale urcite tu dostanes odpovede, ze spolocne kupanie je uchylne bez ohladu na vek 😀

maciatkolulu
23. jan 2024

@doriiis to je dobre,že ty si umyta,keď ideš do bazéna🤣🤣🤣iní tam aj mocia a oznamujú napríklad a plavas s cudzími spermiami,tomu ver🤣🤣🤣. A u nás sa všetci vždy pred spoločným kúpaním komplet osprchovali,osprchuju a potom napustia a hralo sa,prípadne relax a pokec. A samozrejme to všetkým stranám vyhovovalo/vuje. Keď by nie,tak sa to nekoná. A vidieť niečo viac....pardon,to je pre mňa nechutne a divne.

andrejka1974
23. jan 2024

@doriiis to ako myslíš vážne čo je na tom zle moje deti sa kúpali dosť dlho spolu a u nás sa nikto nehanbi ani vo výšsom veku

dudos
23. jan 2024

Ja viem ako to @doriiis myslí. Pár mesiacov dozadu bol na RTVS dokument o sexuálnom zneužívaní a dopade na dievčatá v dospelosti, veľmi často tam obete sexuálneho zneužívania vraveli, že doma sa veľmi laxne pristupovalo k nahote, ako ich starší bratia, ujovia a pod ich mali možnosť sexuálne obťažovať. A dievčatá si mysleli, že veď ok. Odborníci sa vyjadrovali, že už od mala treba deti učiť k určitej intímnej ohľaduplnosti. Ja mám 8 r. chlapca a 2 r. slečnu. Nie vždy sa dá zariadiť aby mu mladšia nešla do kúpeľne na wc a hlavne keď sa prezlieka. Kam kde syn tam automaticky ona za nim. Ale po vzhliadnutí tohto dokumentu k tomu s manželom pristupujeme triezvo a vysvetľujeme obom, že už v určitom momente to nie je ok.
A na kúpalisko chodíme všetci v plavkách. Určite svoje deti v plavkách nekúpeme doma pri osobnej hygiene, všakže.
Ale tiež sa moje deti spolu sprchovali asi 3 x. Ale ako som písala, už k tomu pristupujeme trošku inak.

stanislavicenka
23. jan 2024

@doriiis kristepane. Ver, ze kopa ludi tam nechodi minimalne cista. Takze, mozno so z toho teraz v soku. Stale netusim, co je na tom nechutne. A urcite nechodis Costa v tom zmysle, ako sa chodi kupat na Islande, vyumyvana Naha na vsetkych aj intimnych miestach. Len, aby som ta vyviedla z tvojho omylu

alantroj
23. jan 2024

@dudos tak je rozdiel vidiet sa nahi a zneuzivat sa v rodine (incest). Ja obom detom este 3 rocnym som vysvetlila kde sa ich mozeme chytat iba my rodicia a ujo doktor a nikto iny. Ani ucitel ani nikto iny. To ale za mna nesuvisi s temou.

veronikaszabova
23. jan 2024

@deti95060810 ty si vazne chora! To ako narazas na to, ze onanuje nad svojou sestrou? Tebe snad hrabe!!!

amelie2017
23. jan 2024

Ja mam 6 rocnu a 2 a pol rocneho. Sprchuju sa kazdy osamote, ale raz za tyzden sa kupu spolu. Akurat teraz v sobotu som sa zamyslala nad tym, dokedy..a teda dovtedy, dokym to dcere nebude vadit. Ale kedze sa sama natlacila bratovi do vane, asi jej to este nevadi. Ratam maximalne tak 2 roky. Ked bude mat syn okolo 4/5 rokov a dcera 8, stopneme to. Zatial su to male deti, ktore sa hraju a vo vani sa spoku vyblbnu.

marcellka32
23. jan 2024

@veronikaszabova prepáč, mám 14 ročného syna a neprišlo by mi v poriadku dať k nemu ročné dieťa do vane...čisto z hľadiska veku chlapca ( nenarazam na nič), proste je to už nevhodné

Strana
z2