Starostlivosť o 3 detičky
Zienky, mamicky ktore mate 3 deticky ako to zvladate hlavne co sa tyka starostlivosti o 3 deti verim ze je to narocne a aj co sa tyka financii?My mame 7 rocnu skolacku, 2 rocnu slecnu a tuzime este po chlapcekovi, je to velmi narocne mat 3 deti co sa tyka v porovnani s dvomi?dakujem
@janulienka144 a to vieš urobiť chlapčeka? No..ja viem už týždeň že budem mať tretiu dievku.Nemotaj sa na chlapca aby si nebola sklamaná.
@janulienka144 mam troch synov, 11, 8 a 3 a tiez som si myslela, ze posledne by mohlo byt dievcatko, ale nevydalo 🙂 da sa to zvladnut, aj ked je to narocne, skor myslim po psychickej stranke, aj ked materialne daju 3 deti tiez dost zabrat 🙂 u nas je vecne krik, lebo sa stale hasteria, biju a pridava sa aj najmladsi 🙂 ja som ale zase z 3 sestier a ako dospela som rada, mame super vztahy 🙂
takto, velmi tuzim este po chlapcekovi nakolko nam chlapcek zomrel mesiac pre terminom...preto po nom tuzim, no aj ak by to bolo dievcatko budeme ho lubit rovnako hlavne aby bolo zdravucke 🙂
skor som chcela vediet ako to zvladaju 3 nasobne mamicky 🙂
@janulienka144 mame 3 deti 6r a 3r chlapcov a 4.5m dievcatko.leto bolo narocne priznavam kym sme sa zladili a zorganizovali ale dalo sa to zvladnut.ako chodia od setembra do skolky tak mam den volnejsi.vedia ju zabavit postrazit.bozkavaju a pomahaju kocikuju.zatial su vydaje na plienky oblecenie podedila alebo podosatavala.odporucam da sa to zvladnut.;)
Môj názor ??? Keď musíš tak musíš . žena zvládne všetko. mi máme dve veľké a dve malé aj keď veľké už sú samostatne a nebývajú s nami ale stále sú to deti a keď niečo treba tak sa aj im pomáha. A pri tých malých som si musela nájist system aby som všetko stíhala. Rozdiel medzi nimi je 22 mesiacov. 🙂🙂🙂
Da sa to, poznam xy mamiciek, ktore maju 3 deti a da sa. Hlavne ide o to sa tym detom tak povediac naplno prisposobit. Ak chcete aj 3 tak co spravte si podla mna to lutovat nebudete
Úplne v pohode, ja to hodnotím že tretie je lepšie ako druhé lebo prvé dve sa medzi sebou zabavia. Ja mam tri dcéry 7r, 3r a 3 mesiace a ja to cítim tak ze ak bude štvrté tak to určite zase bude baba 😂
@janulienka144 tiez tuzim po tretom....a je jedno,co by to bolo...len,uz vek,uz zdravotne problemy....a bojim sa,ci to kvoli tomu zvládnem....ale tuzba je strasne velka.
@janulienka144 je to perfektne, ja by som nemenila, mam 3 deti (12,7,2) a hlavne ta najmensia ma vie dobit energiou, ano, uznavam, ze mame aj horsie dni, nie som supermatka a hlavne moj manzel nie je supertatko, jeho hranica trpezlivosti je mnohonasobne nizsia ako moja🙂 ale da sa to zvladnut. Pre nas je vyhodou, ze najstarsi syn, aj ked je Asperger, je uz pomerne samostatny a dokaze sa postarat o najmensiu, ked len na 30min ale pomoze to ak napr. idem po dceru do skoly tak nemusim tahat so sebou malicku. Horsie je to ak chceme ist s manzelom niekde sami, tak babky uz maju trochu problem strazit 3 deti naraz, ale verim, ze o par rokov uz aj toto prejde lebo tie starsie uz budu moct ostat same doma. Deti sa vzajomne pohraju, pomozu si aj s ulohami a tak. Co este vidim trosku ako problem je, ked chceme ist niekde na dovolenku alebo vikend, tak najst taky program, aby vyhovoval vsetkym trom. Najcastejsie to riesime tak, ze sa podelime - jeden z nas ostane s najmensou, druhy vezme starsie deti, alebo jeden zoberie chlapca a druhý urobí program dievcatam. Inak je to super. Co sa tyka financne, ano, je to narocne ked uz vsetky chodia do skoly/skolky a je tam milion poplatkov za druzinu, obedy, kruzky, atd. Oblecenie po sebe podedia, plus teraz je X obchodov s lacnymi satami, kadejake detske bazare a tak, hracky maju spolocne... fakt v tom nie je problem. Uvidime, ake to bude ked budu v puberte🙂 Uz teraz sa na to tesim a odkladam nejake peniaze bokom.
@janulienka144 kazdy pocet sa zvladnut da, aj tie tri 😉 podla mna v pohode, a jasne ze je to eozdiel ci su dve ci tri ci styri, xce to byt dobre zorganizovana, neriesit blbosti..ja by som kludne aj do dalsieho sla, keby to mal kto financovat😁
My máme 3 a finančné náročné to je, zas či si budeme klamať - nič nie je zadara... Deti zvládame, manzel naozaj pomáha, oblwcko pre najmenšiu nekupujeme - to dedí po neterke, ale napr. Topánky je fakt zahul -teraz jesenné a zimné a každý minimálne dva pary na sezonu. krúžky zatiaľ platíme dvom, sranda začne až aj tej malej budeme nejaký platiť...
Všetko sa dá zvládnuť, ja mám 5r chlapca a 1r dvojičky...
Nehovorím,že to nie je niekedy fakt náročné ale nemenila by som ...
Riešim fakt len najnutnejšie veci ,všetko nedôlezite išlo bokom 🙂
Ja mam 4.3 chlapcov a az 4 dceru.keby zostali take malunkate tak aj 10 haha.narocne to je az v skole do vtedy to bolo uplne v pohode aj ked sem ta skolka ale dalo sa.a na financie je to rozdiel ze vsetko krat 4.nie krat 3 ci 2.
V prvom rade mi je ľúto čo sa ti stalo s maličkým. A dá sa naplánovať aj chlapec. Ja mám tak dvoch a potom dcéru. Tiež bola vytúžená po dvoch chlapcoch. A tri deti sa dajú zmäknúť v pohode. Aj finančne.
pri obliekaní vôbec nie....máme 3 slečny - teda okrem iných, sú tesne za sebou....kúpime jednej a vynosia všetky 3....samozrejme kupujeme kvalitnejšie oblečenie takže sa ešte niečo ujde aj deťúrencom z osád...😉
Aj my sme v počte 3 - vek (takmer) 9,6,3🙂 2 dievky a 1 chlapčisko🙂 Paráda, nemenila by som... Teraz je veselšie, radostnejšie. Keď sa narodil najmenší, dievčatá pomáhali - vlastne, pomáhajú dodnes. Zo začiatku trošku trvalo, kým som si našla režim, ale je to len ľahšie a krajšie. Keď tak sedíme pri stole a pozerám na tú trojku detí, tak ma nič nepresvedčí, že môže byť niečo lepšie, dôležitejšie, radostnejšie ako mať doma 3 deti (teda, možno ešte viac detí🙂 ) Zdá sa mi, že s každým ďalším dieťaťom to je jednoduchšie. Keď si predstavím, čo som riešila pri prvom... a teraz pri treťom - ach jaj, musím sa nad sebou zasmiať🙂 Zvládam veci s väčšou ľahkosťou, nadhľadom... nepodstatné neriešim.
Čo ma najviac pri trojke detí vytáčalo - šaty. Všade samé šaty, oblečenie... najhoršie to bolo v zimnom období, kedy nestihne vyschnúť prádlo a máš ho po všetkých sušiakoch - vyhrážala som sa manželovi, že ak by niekedy chcel 4. dieťa, jedine so sušičkou prádla (a ďalšiu zimnú sezónu som ju už mala doma🙂)
Finančne - záleží od postoja; nám asi ku šťastiu netreba veľa; naučili sme sa takej slobode od vecí, názorov iných, módnych trendov či ponúk letákov. Nekupujeme super značkové veci, väčšinu oblečenia si posúvame v rodine, medzi kamoškami - sem- tam niečo dokupujem podľa potreby(spodné prádlo, topánky...) Jedlo - dopestujeme niečo v záhrade, niečo si robíme doma, kupujeme z domáceho chovu, nekupujeme somariny. Snažíme sa učiť deti takej striedmosti - že nie všetko, čo existuje na predaj, aj naozaj potrebujeme.
Krúžky, škola - no, tento rok to zažívame naplno, lebo všetky deti sú už v inštitúciách - ten september je fakt finančne náročnejší(napr. krúžky, družiny chcú platby za 3 mesiace vopred...), ale dá sa na to vopred pripraviť.
Bola som doma 9 rokov, žili sme z jedného smiešneho platu. Pri tom nastavení, že nekupujem veci, ktoré nepotrebujem, sa dá aj vyžiť, aj ušetriť, aj normálne, slušne žiť, dopriať si aj kultúru (a ušetriť priestor doma). Jasné, nechodila som na zahraničné dovolenky a denne na kávičky po meste, ani som si nekupovala nové topánky či kabelky každú sezónu (načo by to aj bolo popri deťoch v lese, na dvore🙂)... Dovolenku sme mali super na SK - kúpanie v jazerách, žiadne akvaparky, chodenie po kopcoch nie po platených atrakciách... Deti potrebujú viac pozornosti, času, načúvania ako peňazí. Ak máte dosť miesta v srdci, tak neváhaj🙂
su dni tazke a menej tazke.. oproti dvom je to narocnejsie, ale nie je to nezvladnutelne (vsetko by bolo super, keby najmladsi nebol kopka nervov).. nemenila by som.. vela stastia zelam..
Ja som teda druhé a tretie dieťa pocítila , potom už je to jedno ( mám 5 detí )
@pininka to by ma zaujímalo ako ste si poradili chlapcekov
Ja mám 2 deti 7ročnú Máriu 4ročnú Karolínu a čakám tretie dievčatko Ivanku
@janulienka144 Všimla som si že je to strašia téma ale niečo ti poradím. (Ak už to nemáš vyriešené). Ja mám 3 detičky (6r.6r.2r.) a čakám ešte trojičky. Ja to zvládam veľmi dobre. Dvaja najstarší sa po venujú malej keď varím alebo robím niečo na záhrade. Je to iba o tom ako sa žena cíti. Či je na to pripravená alebo nie.

@janulienka144 tak teda mame 3 dietky, 5, 3,2. Nárocné to bolo pri poslednych dvoch lebo boli fo roka, ale žena je tak flexibilný tvor, že sa vie prispôsobiť každej vzniknutej situácii. Asi mesiac mi trvalo aby som si našla systém a moj muž je doma iba vecer takže pomoc od neho nijaká. Zvládam toho teraz viac ako pri jednom. A z fin. hľadiska to náročné nie je. Tvrdiť že malé dieťa je finančne náročné môžu iba tí, ktorí si potrpia na značkových veciach a vsetko bio atd. Keď sa chce, tak sa dá. Môj muž nás zabezpečuje dostatočne na to, aby nám nič nechýbalo, ani výlety ani darčeky ani nič...