icon

Štvorročný rozdiel medzi deťmi

28. júl 2021

Ako ste to zvládali?

tomika
28. júl 2021

Ideálny

mima1
28. júl 2021

My mame 4r a zopar dni a zaciatok bol brutal zle. Hlavne syn to zle znasal. Nechcel a nekaceptoval to ze tu je este jeden clen. Teraz ma rok a ako tak sa to da uz si zvykol

bagre
28. júl 2021

nemám síce 4 roky /iba 3 a 5 a iné varianty/ ALE vždy je obdobie kedy je to úplne na figu... buď ide mama na doraz lebo sú obe deti malé, alebo sa nevedia spolu zahrať, alebo niečo iné. Ale nikdy to nie je trvalý stav. Vždy je raz lepšie, raz horšie. Všetko má svoje pre aj proti. Ak nie je problém na začiatku, časom sa určite objaví. Proste život.

autor
28. júl 2021

@tomika tak to hovoria psychológovia
@mima1 začiatky su asi vzdy najhoršie kym si prvorodený zvykne
@bagre Dakujem velmi pekne si to napisala a veru zapamätam si to👍❤️

nikpa
28. júl 2021

My máme 3,5r. A už je to v pohode. Zo začiatku to bolo ťažšie lebo veľmi žiarlil aj keď sme dávali bacha a veľa sa mu venovali, no darmo. Zrazu sa svet netočí už len okolo neho a doma je nový, malý narušiteľ 😃☺️

ruzasipova
28. júl 2021

Zo zaciatku super, dcera bola samostatna a na brata sa tesila. Ale casom jej zacal vadit, ked chcela mat klud. Aj najst spolocnu aktivitu vie byt tazsie, preto obcas travim cas len s nou a len s nim podla ich zaujmov.

ivka225
28. júl 2021

Uplne super, ale asi je podstatne, ze starsia je dcera a mladsi je syn.

adamadent
28. júl 2021

2 baby.... 4rocny rozdiel perfektne naplánované. Ideál.

domkad
28. júl 2021

Ja mám 5ročny a za mňa super pomôže,postráži kým napríklad dovarím alebo sa idem osprchovať a hlavne ju zbožňuje😍 taká jej druhá mamosestra😃

andy57
28. júl 2021

u nas 4 roky, starsi je syn teraz ma 7,5 roka a dcera ma 3,5roka, zaciatky boli tazke, teraz su obdobia kedy je lepsie a horsie, lebo teda zahrat sa nevedia, starsieho to uz taha k starsim detom, alebo teda aspon v jeho veku. Mala ta sa zahra s kadekym, ked poviem, ze ideme tam a tam, ona hned ide, ale syn vymysla, ze neche. Je to niekedy tazke, ale čo už tak sa nam podarilo 🙂

euka210
28. júl 2021

No ja mam len 2x2r rozdiel a bola tam ziarlivost a aj je, hlavne prvy a druhy, ale aj neskor aj druhy a treti, ale teraz su oni partaci, stredny si isty cas hladal miesto...stale nieco. Maju uz 9,7,5r.

bluka2
28. júl 2021

Ja mám 4 r 1 mesiac - absolútne perfektne. Fakt tak hovoria psychológia? Ani som nevedela 😃
Proste to nie je ani skoro ani neskoro, máš dosť času na prvé dieťa, už je fajn samostatné, ale stále majú podobné záujmy a zahrajú sa. Aspoň moja 6,5 ročná sa úplne normálne a rada zábava s 2,5 ročným. Chápe ho niekedy viac než ja, povie, o čo mu ide.... Odporúčam 👍

bluka2
28. júl 2021

Ak by som mala ďalšie, tiež chcem 4 roky rozdiel 🙂

vilma7
28. júl 2021

začiatky su asi vzdy najhoršie kym si prvorodený zvykne"- na toto je najlepší čo najkratší rozdiel, kedy to deti ešte až tak extrémne nevnímajú. Ja mám medzi deťmi 2.5 roka a neviem si vynachváliť.