Uspávanie dvoch detí, staršia dcéra žiarli
Ahojte mam rocne a stvorrocne dieta.stvorrocne ma rok pol vlastnu izbu.Vecer ju dam spat ..ked nie je unavena vybehne dva krat z izby niekedy aj 10😃(cikat kakať klasika)..To striehne manžel a ja uspavam mladsiu v druhej izbe na prsniku.Posledne dni starsia place ze chce spat pri mne ..ked ju ukladam mava az hysaky.My by sme sa vsetci spolu nevyspali nakolko sme to skusali..nechcem jej sposobit nejaky problemy psych.do buducna..alebo aby sa necitila nejak menej cenne..a bojim sa ze keby som ju aj dala do spalne par krat tak uz tu bude chcet byt stale co by sme sa zase nevyspali.viete mi niekto poradit?dakujem
@tosomja muz by jej mohol vecer citat rozpravky, aby sa necitila odstrcene. Pripadne obcas ty, ak mladsia skor zaspi
Rovnako staré deti mam, chlapcov. Tiež som obe uspavala dojčením, na začiatku ked druhy syn bol malinký,a zaspal isla som k staršiemu prečítali si rozprávku a zaspal. Ale mladší zacal mat koliky,v asi 4 mes. Sme dostali covid a nočný spánok sa uplne pokazil, starší išiel spať do spálne s ockom,a ja s mladším som v detskej. Len striham meter,kedy sa mladší odstaví,alebo to useknem Ja,a dame oboch do detskej.
Základná vec je,aby starsia nepocitila ze mladsie ma viac privilégii,je dôležitejšie,lebo nasledne môže ozaj byt tak žiarlivé ze nebude chcieť sa ani hrat,ani spať spolu.
Je to veľký boj,ked mas dvoch nespavcov ako my, trpezlivosť treba.
A nemozes kojit pri starsej v detskej?
Manzel pri nej a ty s malou? Akoze ja uspavam niekedy 3 deti naraz.. :D Momentalne prechadzame na spoosb,ze najmladsie ide prve. Do 20tej spi a potom idem k starsim do izby...
@zdrexa Ja si malú dám k sebe a kým kojím drobca, tak pri mne zaspí a potom ju muž prenesie😀A to má v izbe veľkú sestru, ale chce ešte cítiť, že je s maminou. Nesilim to, aj staršia zaspávala so mnou alebo s mužom a len sme ju prehodili. A potom už na to nejak dozrela, že sme večer prečítali knihu a už zaspávala vo svojej posteli. Mne to neprekáža, pri mne zaspí do 10 minút, keď to sem-tam skúšame s jej posteľou, tak vymýšľačky. Dorastie do toho🙂
@zdrexa ja som uspavala kojenim jedno a druhemu tato do zaspatia cital v detskej. No a ked sama uspavam, tak obaja so mnou. Starsiemu staci ze sa moze na mna nalepit. Pnohodnotne v detskej este nespi. A to ma 5r. Raz tam chce spat, potom nie... V spalni mame letisko z posteli av detskej 160x200.

@zdrexa že dať cicku mladšej a nech muž uspava mladšiu a ty choď k nej do izby. Alebo dajte posteľ do spálne a bude pri vás