icon

Vekový rozdiel medzi deťmi. Aký je najlepší?

majkaa
9. aug 2011

Ahojte,
nas malinky ma 1 aj 8 mesiacov. Chceme este jedno babo. Aky je najlepsi vekovy rozdiel medzi detickami? Ake mate skuenosti?

Strana
z3
acikaa
16. aug 2011

medzi nasim synom a dcerou je 4 a pol rocny rozdiel a nemenila by som-som rada ze to tak je.Niky mi pomoze ak je treba podat plienky,kremik,dat Sofinke hracky ak prave nemozem a aj sa "pohraju".Je to super tak ako to je a hlavne ze starsi neziarli lebo chape veci ze mala je mladsia a malicka.

nelicefo
17. aug 2011

Ako píšu ostatné maminy,je to na Tebe,či sa na to cítiš a či nie 😉 Napríklad,kamarátka otehotnela keď dcérka mala 5mesiacov 😉 Teraz má 16mesiacov a už majú 2 mesačné mimčo.Zvláda to super.
Ja osobne som za ten 5,6,7 ročný rozdiel 😉 😅 Krásne sa o súrodenca stará,vie všetko pochopiť,pomôcť,aj ty budeš mať čas na mimčo,kým on bude v škole.
A teraz mám kamarátky,čo majú detičky nar.1998,čiže ako moja dcérka,a majú malé detičky.Títo najstarší im krásne zo všetkým pomáhajú.Majú čas aj na seba. 😉
Takže je to na Tebe.Možno je lepšie začať skôr lebo nikdy nevieš.😉 som toho živým príkladom 😅 😀

lillika
22. aug 2011

majkaa Ja mam medzi detmi 10 rocny rozdiel a som uuuplne spokojna 😀

mateson
27. aug 2011

ja mám rozdiel 16 rokov a je to ako dvaja jedináčikovia ☹ nie všetko je v živote tak ako by sme chceli 😒 keby sa to dalo chcela by som to tak aby sa spolu zahrali. Ale vdaka bohu za to že ich mám 🙂 🙂 🙂

lussy23
28. aug 2011

Podľa mňa to je individuálne. všetko má svoje výhody a nevýhody. Rozdiel do 2rokov má výhodu v tom, že nie je ťažké nájsť zábavu pre obidve deti, a nie je také ťažké dodržiavať ten jedalny lístok. Väččší rozdiel má výhodu v tom, že starší vám môže aj pomááhať a je už samostatnejší. No záleží zo od povahy detí a od rodičov.

Mám troch súrodencov. medzi nimi je rozdiel jeden rok. Aké to bolo medzi nim iv detstve netuším, lebo ja som sa narodila, keď mali 16 , 17 a 18. Takže ja som prakticky vyrastala ako jedináčik, no malo to aj výhody. estre sa narodilo bábo, keď som mala 5 rokova hneď som sa mala s kým hrať. =D No a keď som v škole niečomu nerozumela, starší súrodenci mi to vysvetlili.

medzi deťmi mojej sestry sú dva roky a keď boli mladší stále sa hádali a bili. 🙂 Terz sú už veľkí, no majú 4ročnú sestričku =D Takže je to rôzne. U každého inak.

dada1212
28. aug 2011

presne som chcela napísať niečo podobné ako @lussy23 . myslím, že to záleží aj dosť od povahy detí, môže byť medzi nimi rozdiel aj rok alebo dva a aj tak môže byť jeden súrodenec alebo aj obaja takej povahy, že budú rodičia radi ak budú od seba, lebo sa budú stále hádať a biť a takisto aj pri väčšom vekovom rozdiele môžu spolu dobre vychádzať.

gabi207
28. aug 2011

Ahoj. Volam sa Sisi. Ja mam len jedno dieta, ale moja sestra ma dve a je medzi nimi len 1 rok rozdiel. To je velmi malo. Ja si myslim ze by mal byt aspon 3 roky rozdiel. Prajem vela stastia!

merikac
29. aug 2011

tazko odpovedat na tvoju otazku- niektora mamina zvladne 2 deti rok po roku, niektora nie-Je to hlavne o povahe dietatka a rodicov o ich prioritach, principoch a schopnostiach zvladat stresove a vypate situacie,,,,,,Ty samam s tm musete vediet, ci druhe dieta zvladnete, ci sa nan citite,,,,,My mame vedkovy rozdiel 15 rokov, -dost velky, ale tak to proste je a ja osobne som velmi spokojna a uplne suhlasim s @kaja73, ale moje dieta malo na to iny nazor, suredenca by prijalo omnoho skor a vedeli sme s mm, ze je to jeho velky sen mat surodenca,,,,, Dufam, ze v dospelosti najdu k sebe cestu a budu si roozumiet minimalne tak ako teraz. No a na druhej strane, ja by som prijala hned teraz dalsie babo a to by bol rozdiel 2 roky a myslim, ze by som to zvladla, tiez,,,,,, len cloveka nutia aj ine okolnosti k tomu, ze hold,,,,,,,deti su sice pozehnanim,,ale len za" amen" ich clovek nevychova .-(((((.......

kilian
29. aug 2011

este raz mat deti,by som mala veliiiiiiiiiiiiiikansky rozdiel medzi nimi.urcite by som pockala-jedno dieta a potom dlho nic 😀 😀 😀
ale moje deti tak ako su by som nemenila.

stanislavao
29. aug 2011

Je to velmi individualne. Ale asi idealny rozdiel neexistuje. Medzi nasimi je rozdiel 5 rokov a je to velmi, velmi zle.Mozno je lepsie, ked je mensi rozdiel, ale to zasa male dieta vyzaduje viac starostlivosti. ale aspon moj nazor je taky, ze pre deti je lepsi mensi rozdiel, lebo potom ked maju cca 4 roky, tak sa vedia zahrat. alebo potom aspon 10 rokov, ze uz jeden je velky, rozumny a nepotrebuje tolko starostlivosti. Ale aj tak si myslim, ze ideal nieje.

graceful9
29. aug 2011

ja som od brata o 6 rokov mladšia a bolo to strašné,,,najskôr sa vraj na mňa tešil, že sa bude mať s kým hrať, ale potom som stále plakala a spala a jeho to po 3 mesiacoch prestalo baviť 😀 tak ma chcel zaškrtiť 😠 a potom, keď som mu začala zaberať priestor v izbe to bolo ešte horšie,,,poznám jednu ženu, má 5 detí, a má ich rok po rok ale tie deti poslúchajú na slovo a majú sa aj medzi sebou veľmi radi 🙂 myslím, že je to individuálne, ale ja napriek skúsenostiam z detstva chcem mať veľký vek. rozdiel, možno aj 10 rokov,,,ide aj o to, či je prvé dievča, alebo chlapec, si myslím,,,ja idem mať bambulu, takže to bude potom jednoduchšie, aspoň podľa mňa,,,ale ak chceš druhé bábo hoci aj hneď, tak si ho "sprav" 😀 sto ľudí, sto chutí 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
kokorunecka
29. aug 2011

Ahoj 🙂
Tak ja deti ešte nemám, ale keď sa pozriem na mňa a mojich súrodencov, tak každý vekový rozdiel má niečo do seba.
Medzi mnou a sestrou je rozdiel 1rok a 2 mesiace, medzi mnou a bratom je rozdiel 3 roky a medzi mnou a najmladším bratom je rozdiel celých 13 rokov a 1 mesiac 🙂
Najmenší je Benjamínek :D Ale všetko je okay, v poriadku.. Každý s každým vychádzame a žiaden frfot, že nechcem byť s malým,chcem ísť radšej von.. 🙂

davija
29. aug 2011

Nemám ešte skúsenosť s dvoma deťmi, tiež len tú z detstva. Môj brat je o 4 roky mladší a pamätám si, že som musela dosť pomáhať, najmä strážiť, čo ma otravovalo, ale aj sme sa spolu (do mojej puberty) veľa hrávali. A teraz, keď ja mám 30 a on 26, sme v podstate rovnako starí, často sa navštevujeme, máme skvelý vzťah. Kamarátka má len o rok mladšieho brata a vídajú sa tak raz za rok na Vianoce, v podstate sa k sebe správajú ako cudzí ľudia. Čiže ako tu už bolo veľakrát napísané, vzťah detí až tak nezávisí na vekovom rozdiele, skôr na tom ako si tí malí ľudkovia "sadnú".
Ja chcem preto tiež kopírovať model z mojho detstva, navyše prvá dcéra bola ako bábätko veľmi náročná, bolo to pre mňa vyčerpávajúce obdobie a nechcem v prípade, že by aj druhé bolo rovnaké, zanedbávať ešte malú prvú dcérku.
Ale v neposlednom rade, nie som typ, ktorý by vydržal 5-6 rokov doma na rodičovskej dovolenke. Potrebujem ísť medzi detmi aspoň na rok/dva späť do práce. :D

annaopialova
24. nov 2011

ahoj ja to povie v skratke ked ti ma kto pomoct tak nepozeraj na vekovy rozdiel

hoogy
24. nov 2011

to zavisi od vela veci 🙂 ja som mala s bratom 5 rocny rozdiel a sice sa mame radi ako surodenci,ale nemame nejaky blizsi vztah.ale moj brat je celkovo taky nie velmi socialny typ. moj manzel ma surodencov o 13 a 10 rokov starsich. najstarsia je sestra a je mu ako mama doteraz. ked neico potrebuje skoci k nej a k svojej moma. s bratom nema nijaky vztah. malo spolu komunikuju a nevedia k sebe najst cestu. tato manzelova sestra ma deti po seba asi v rozmedzi 3 rokov a velmi dobre si spolu rozumeju. moj maly sa ukludnil okolo 2 rokov a dokonca si zacal pytat aj surodenca. je dost samostatny a miluje deti. tak si myslime ze je dobry cas mat druhe. ideal neexstuje musis poznat svoje prve dieta 🙂

jakavi
24. nov 2011

my mame presne tri roky a to je des podla mna chalani sa biju ako kohuty vybrat este raz tak asi vacsí vekovy rozdiel by som privítala

evuska32
24. nov 2011

My máme rozdiel presne 9 rokov, starší je syn, mladšia je dcérka a je to super 🙂 postará sa, postráži.....nemenila by som 😉

annie50
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3