Vekový rozdiel medzi súrodencami: Ako zvládnuť 6 rokov?
Ahojte tie čo máte vekový rozdiel medzi detičkami cca 6 rokov aké to je ?
Dá sa to zvládnuť?
Dcérka má 5,5 roka a zvažujeme ci ísť dotoho.
Uprimne ja stále zvažujem či to vlastne zvládneme. Hlavne finančné.
Celkom sa bojím aj reakcie dcérky ak príde bábätko.
Mam rozdiel 7 rokov, skor som nechcela. Starsi syn spominal brata od malicka. Tak sa dockal, ked isiel do 1.triedy a to bolo fajn byt doma a venovat sa aj prvacikovi.
Mam 6 rokov a je to super. Uz maju 4 a 10 a uz su partaci. Dcera velkeho brata zboznuje. A on aj ked uz doma mu sestra obcas lezie na nervy tak vzdy sa nou pýši a chváli 🙂 Aj pred spoluziakmi. A super bolo to ze ked bol syn prvak tak som bola doma.
radsej asi neskor ako vobec 🙂 to by ste potom mozno lutovali viac. ale svagrovci maju 7 rocny rozdiel a uplne super.
My máme 5-rocny rozdiel a je to veľmi dobre. Od začiatku sa na bábo tešil, vypytoval sa, počúval v brušku ako kope. Nežiaril, keď sa narodil, chodil už do škôlky, mal svojich kamarátov, takže bol samostatný, tým pádom som mala čas venovať sa bábätku. Finančne sa to dá zvládnuť, my máme 3 deti. Oblečenie, hračky, recyklujem, ostatné nejak zvládnete.
Rozdiel 7 rokov a super, ide pre nu do škôlky keď sa mi nedá, povaruju sa samé kým som v robote alebo idú autobusom babke do druhej dediny
Tu sa pripnem, budem mať 7 ročný rozdiel 🙂)
Mam 3 deti,6 rocnu,2rocnu a 1r syna.a teda najstarsia si s najmladsim fantasticky rozumie,maly ju zboznuje aj ona jeho,zahraju sa,pokocikuje ho,pomoze mi s nim(poda plienku,dudku atd).cize za mna super.
zato s prostrednou sa vobec nezahra,robia si naprieky a klbcia sa o vsetko.
Vacsi vekovy rozdiel je u mna fajn
My máme a je to super
My to takto máme so sestrou a pravdupovediac, až do dospelosti sme si nikdy nerozumeli. Ziarlivostne scény síce neboli, ale neskôr ma sestra neznášala, lebo ma musela strážiť. Tiež ma mama vždy zavesila sestre na krk, keď sme chodili vonku a ja som doliezala za sestrou a jej kamoškami, čo tiež nerobilo dobrotu. Keď som ja už bola v puberte, sestra už bola zase rozumovo inde a išla som jej opäť na nervy. Až keď som ja mala 16-18, sme si začali rozumieť. Na druhej strane, moja naj kamoška mala o 6 rokov staršieho brata a ten nad ňou vždy držal ochrannú ruku a my všetky baby sme ho zbožňovali 😅 Bude to určite veľmi individuálne, takže ak chceš druhé dieťa, je vlastne úplne jedno, aký ten vekový rozdiel bude 🙂
Tiez si myslim ze je jedno aky vedkovy rozdiel. Su taki ktori maju maly rozdiel a neznasaju sa a taki ktori maju vacsi a su super kamosi. My sme mali s bratom 6 rokov a tiez sme si nerozumeli az do 18, teraz je to lepsie. Ja som chcela maly vekovy rodziel ale nebolo to mozne teraz maju chalani medzi sebou 5 rokov a je to super. Len pri vacsich rozdieloch je nevyhoda ze s nimi niekedy nemozes robit rovnake veci. Jeden je na to uz bud velky alebo druhy este prilis maly. 🙂
Máme 7 ročný rozdiel. Keď bol syn prvák, bola som doma a mohla sa mu venovať. Teraz sestru postráži, zahrá sa s ňou. V budúcnosti nebudem potrebovať stráženie od iných, ked sa napríklad budeme striedať s mužom v práci. Starší hodinku postráži.
Susedka ma rozdiel 6 rocny. Je spokojna ❤️. Je to menej narocne ako maly rozdiel medzi detmi-jej sa tak zda. Zase to dievcatko chcelo surodenca. Ale myslim, ze vsetko zalezi od deti. Moj brat aj sestra maju medzi detmi 2 roky a nikdy sa nepohrali(chlapec dievca) a ja mam medzi detmi 14 mesiacov a su nerozlucna dvojka(dievca chlapec). Financne uz vy musite vediet ako ste na tom
Ako pre rodiča je to 100x jednoduchsie ako ked je malý rozdiel. Len tie deti sa nikdy "nedobehnu" nikdy to nebudú skutočný partaci, kamaráti....
Keď pozrieš aj tu odpovede. Starší postrazi, zabaví nám rodičom je to jednoduchšie..
ťažko povedať , všetko je o povahe … ja mám síce len 1dieťa , ďalšie neplánujem, ale medzi mnou a sestrou je 6 rokov rozdiel a poviem že nie je to nič extra .. ani v detstve a ani teraz … bohužiaľ sme úplne iné , ako biela a čierna 🙈
Nooo aj to zbytočne riešiš lebo ma už 5,5r čiže menší rozdiel už nikdy mať nebudete. Skôr sa zamyslite či chcete aj druhé dieťa alebo nie. My máme 6. A teda áno aj sa vedia pohrať keď ma starší náladu, pošalia sa ale starší aj žiarli. Mladšia nás aj brzdí musíme sa prispôsobovať aj spánku, napr aj aktivitám na ktoré je ona ešte malá. Tak sa musíme ako rodina aj deliť
Ja ti odpoviem ako sestra, ktorá ma s bratom 6,5 ročný vekový rozdiel. Moja mama vždy vraví, že to bolo najlepšie rozhodnutie. Ja som už bola vypiplana, samostatná školácka. Tiež bolo pre ňu výhodou, že mohla ostať 2 roky na materskej (vtedy boli len 2 roky) a nemusela ma odložiť do večera do družiny. A že takto si užila obe deti. S bratom máme super vzťah. Ja som tiež rada, že to je takto. A medzi našim tretím a štvrtým dieťaťom je rozdiel 5,5 roka ale je iné, keď je tam viac deti ako keď je to prvé a druhé dieťa. Štvrte a piate dieťa si skôr rozumejú s prvými dvomi. Ten tret8 vôbec nezapadá. Takže keď ide len a len o tie súrodenecké vzťahy, tak tam je to rôzne. To s vekovým rozdielom nemá nič spoločne.
Mám 5 ročný rozdiel. Kým dcéra bola bábätko, všetko bolo ok, ako už rástla tak sa len priečia a hádajú. Vôbec sa nevedia spolu hrať, nič a keď aj začnú vždy to skončí hadkou... Ideme im zriadiť izbu, každému zvlášť ,snáď to bude troška lepšie. Syn už má iné záujmy a ona ho otravuje s blbostami tak je z toho nervózny a dcéra je zase nervózna že sa snou syn nehrá...
Verím tomu keď už budú starší alebo dospelí, bude to úplne iné. Ľúbia sa, viem to, ale je to zatiaľ des. Ale čo sa zase týka ostatných veci som spokojná, lebo syn je samostatný a veľmi rozumný. Netreba nad ním až taký dohľad ako nad malou.
@dididudu no veru aj naši sa často hašteria, naťahuju o dačo, hádajú 😃 tiež máme najprv chlapec a mladšia dievča 🙂
@michelle567 no niekedy je to ozaj o hubu 🤣
mozem ta potesit, ze je to uplna loteria. medzi mnoua mojim bratpm je 5 r a vzdy to bolo naprd a aj to tak ostane. Tak sa nepytaj cudzich ludi a zariad sa ako uznas za vhodne.
ps: mymame rozdiel 1,5 r a zatial si to neviem vynachvalit, aj ked je to narocne...
Presne tak.... Nikdy nevieš ako čo bude. Švagriná má rozdiel napr 3 roky a to sú brutál bitky kusance hadky 😃 nikto ti nič nezaručí
Ja mám taký rozdiel s bratom a bola to katastrofa. Lenže to nie je len vekovým rozdielom ale aj povahami... Proste s bratom sme našli spoločnú reč až takmer v dospelosti.

my mame rozdiel 6 rokov a je to super. Ziadne ziarlivostne sceny, na surodenca sa velmi tesil a vidim, ze je to najlepsie co sme mu mohli dat. Pomohlo to aj jemu, ze nie je na nas taky naviazany, uci ho to trpezlivosti, prisposobit sa a pod. Zaroven, kedze to vie pochopit, nema s tym problem, resp. len velmi vynimocne ziarli alebo si vynuti slovne moju pozornost. Je fajn ze uz je vo veku ked sa vie sam najest, obliect, je v skolke a uz menej chory ako na zaciatku… Financne - nejake veci sme mali odlozene, oblecenie a hracky vela podedene, ale jasne, ze strata prijmu sa u nas odrazi… asi hlavne na dovolenkach a vyletoch kym budem na RD.