Veľký vekový rozdiel medzi deťmi
Kto má veľký vekový rozdiel detí? 8-10? Budeme mať bábätko, neplánovane. No a ja som už chcela konečne toto leto iné Turistka, výlety. No aj finančne sme sa vyhrabali. A teraz toto. Cítim neskutočne výčitky voči starším deťom. A chcela som byť viac s nimi.
Mám 15ročnú dcéru a o mesiac bude mať bračeka,na ktorého sa teší😊
Ja mam rozdiel 8 a 10r. Deti ho zboznuju a ja som sa uz tiez zmierila s tym, ze si dam to detske kolo (plienky, skolka atd.) este raz. Ale je to zlaticko a som stastna ze ho mam. Zaciatky boli rozpacite, lebo deti uz skoro samostatne, ale teraz je to fajn ze ho mame
Dcéry mali 10 a 12r. keď sa im narodil brat,nedali by ho za celý svet vtedy a aj teraz po 15r. je ten vzťah výborný.Kam sa hrabú výlety v porovnaní sú súrodencom,na výlet zabudnú,na turistike sa aj nudiť môžu,ale parťáka budú mať po celý život.Nerozumiem ako môžeš mať výčitky,na výlety môžete chodiť všetci už o rok a nebude to nuda.Aj s babetkom sa dá,je to o menežmente..Uvidíš ako ho budú učiť chodiť,plávať,lyžovať,rozprávky mu čítať,u nás bol na veľa vecí poradovník,lebo každý chcel byť s malým. Aj ty sa nastav pozitívne,už si asi chcela "mať pokoj",ale dieťa nikdy nie je tragédia,je to požehnanie.
Dieťatko je dar, teš sa, čo by iné maminky za to dali. Ja mám dcéru 22 ročnú, 11 ročnú a teraz plánujeme ďalšie bábätko. Ale jasné, všetko má + a -, no mne to takto vyhovuje.
Naši majú 20 a 16, teraz čakáme tretie, plánovane 😊 plánovali sme síce pár rokov skôr, no teraz sa konečne podarilo
Mala som 14 a brat 10, keď sa narodil najmladší. Bolo to super, vlastne moje prvé dietko. O 9 rokov neskôr som aspoň vedela, čo robiť s prvou dcérou. A naša tretia sa narodila, keď mali staršie 8 a 6. Plánovane.
Mám tiež veľký vekový rozdiel, dcéra 21,dcéra 10 a syn 3. Ale my sme to plánovali. A teda netvrdím,že je to ľahké. Tiež už som mala samostatné deti, keď som otehotnela. Ale dá sa zvládnuť všetko. Držím palce 🍀😍
Ja mam 10 rocny rozdiel medzi prvym a tretou a bolo to super, velmi sa na nu tesili, pomahali, ale viem ze to vie byt aj dost zle. Dcera sesterky neskutocne cirkusy doma robila, horsie ako jej 15 rocny brat.
Mam 21rocnu a 3mesacnu 🤣jedna mala v piatok narodeniny druha oslavovala trojmesacnicu🤣medzi nimi su este 16,14,4 rocne deti.Ja som vzdy vyletovala s detmi ked clovek chce vsetko sa da,ale ono je lahsie najst vyhovorky...
Mam o 10 rokov mladšiu sestru a nič lepšie som dostať nemohla 😉
Mame 10rocnu a keď pôjde všetko dobre, tento rok jej pribudne súrodenec (plánované)... neskutočne sa teší 🙃
ja mám medzi synmi 8 ročný rozdiel a v pohode, ako všade, niekedy dobre, niekedy menej, ale obdobie, keď mal starší tých 12-13 rokov a mladší 4-5 rokov boli ťažké. Ten vstupoval do obdobia hormonálnej nerovnováhy a mladší typický škôlkar, vkuse žaloval, žiarlili na seba, no, nie, už by som si to nerada zopakovala. Ale to je naša skúsenosť, vekový rozdiel samotný nič neznamená, záleží od povahy, viac faktorov 🙂
Medzi mnou a najmladšou sestrou je 20rokov rozdiel. Ja mám 25 a sestra bude mať v Júni 5 rokov. 🙂 Ale ja mám dokopy až 6 súrodencov. 😅
Inak výlety a turistika s pár mesačným krpcom je uplne v pohode. Dala som malého do nosica, bol kojeny, takže jedlo bolo so sebou kedykoľvek k dispozícii, prebalila som na deke na zemi a väčšinu času aj tak prespal 🙂
Je iné, keď je rozdiel 20 rokov. A iné, ten náš. A iné, keď je staršie dievča. Ale moje deti ešte nemôžu ísť nikde samé. Pretože sú na to malé. Ešte tak 2-3 roky by potrebovali, potom už nebudú mať záujem. My máme ešte sestrinho syna v opatere, ten má teraz rok. Je u nás od bábätka, takže sme rok už "stáli". Takže s dvoma malými deťmi si to neviem predstaviť.
Moje deti 30, 28 a 17. Prve dve super, vztah s tretim bol katastrofa, casom sa trochu zlepsil, ale najstarsia s najmladsim si nemaju co povedat. Ale mozno to bolo tym, ze najmladsi bol nadmieru uplakane dieta a aj moje tehotenstvo nebolo ruzove. Dcera odvtedy tvrdi, ze deti mat nebude. Prostredny a najmladsi vychadzaju v sucasnosti celkom dobre, ale aj tak najmladsi vyrasta ako jedinacik...
Moja dcéra má 15 ročného a 6 ročnú. Vyrastajú ako dvaja jedináčkovia. Možno keď budú starší tak sa to zlepší, ale teraz sú indi-vindi. Možno aj to, že prvý je chlapec a druhé dievča.
Najlepsia vec co sa moze stat! medzi nami je rozdiel 14 rokov a je to uplna parada,aj ked ja som uz davno dospela 🙂
No ja si to.tiez neviem predstavit ,mam 8 a 10 rocne ...no ale asi by som sa nakoniec tesila , ved co uz ine ti.ostava...ale isto bude 3tie maly maznacik 😊
Mam dvoch synov, 9 a 1r. Starši mladšieho okupe, prebali, nakrmi, zabavi a mladši staršieho uplne miluje. Doležite je že som ho k ničomu nenutila. Keď som ho poprosila nech ho zabavi a povedal mi po chvili že už dosť tak som mu vždy poďakovala ako velmi mi pomohol a takto nam to funguje. Dufam, že im to vydrži🙏🏻 Strašne som zato vďačna aki su voči sebe🙂
ja mám 18r. 15r. a 5m. všetko chalani , tiež sme mali iné predstavy, čo už, keď nám to život takto zariadil
Všetko je tak, ako má byť. 🙂 Všetko sa deje pre niečo. 🙂 Prijmite ten krásny dar a tešte sa! ♥️ Držím palce! 🙏
Medzi mojimi je necelych 7r rozdiel, prvy syn druha dcera, a moje predstavy o tom aky bude jej velky brat a neda na nu dopustit sa rozpadli uz davno 🤣 ale velmi to zalezi od pováh a pohlaviach a celkoveho zivota v rodine a upevnovani vztahov. Teraz syn ma 13,5 r a dcera 7r a uz je to lepsie, napriek tomu ze syn je v puberte tak ma dost prekvapuje posledne co sa tyka niecoho co suvisi s dcerou, ochotny napomocny. Dcera ho berie ako svojho velkeho brata,svoju neoddelitelnu sucast zivota aj ked sa vedia niekedy velmi dobre pohadat 😊
Ja mam styri deti vo veku 12, 8, 6, 5 rokov. Mam jedneho brata, je odo mna o 9 rokov mladsi...niekedy je ten rozdiel medzi nami vidiet..
Ja ti poviem z mojej skusenosti, mam o 8 rokov starsieho brata a ten sa so mnou najviac hraval, spolocenske hry boli nase. Druhy surodenec o nieco starsi odo mna uz na toto moc nebol, aj ked sme sa spolu vyhrali, nemozem povedat, ze nie. Zavisi od povahy deti podla mna.

Ja ako súrodenec som sa netešila presne preto, že som čakala, že začneme žiť 😂, ale paradoxne s najmladším mám najlepší vzťah.Stalo sa no čo, nezmeníš to.Možno ťa prekvapia a budú sa tešiť.
Vekový rozdiel sme mali 7 a 15 skoro 16r (píšem o súrodencoch s ktorými som žila v jednej domácnosti).