icon

Ako ovplyvní lacnejšia elektrina nočný kľud v byte?

Včera o 13:23

Od vcera ako bolo v tv aj cely den v mediach, ze mozno bude cena lacnejsia pre domacnosti v noci, rozmyslam nad tym, aj keby to bola pravda, ze ako by to bolo s nocnym kludom. Byvame v byte. Uz teraz suseda nonstop perie, ci je den, noc, 5 hodin rano. Nepocut to, dokym to samozrejme neodstreduje. Tak som sa nad tym zamyslela, ze ked vela ludi bude pustat spotrebice v noci ako sa bude riesit nocny klud. Mame s manzelom do 30 rokov, nam ten hluk az tak nevadi, ved snad neperie ciste veci iba tak. 😀 starsim susedom to vadi. Tak som na to zvedava.

anjelicek26
Včera o 13:28

Tak nocny hluk nedefinujes prackou ci sprchou, ale urcitymi decibelmi hlasnosti... hlasna hudba, krik, renovance prace, to je ina tema... suseda nech si kupi vacsiu pracku, operie 2x tolko na jeden sup, aj co sa tyka spotreby je to tak lepsie 😅

autor
Včera o 13:31
@anjelicek26

Tak nocny hluk nedefinujes prackou ci sprchou, ale urcitymi decibelmi hlasnosti... hlasna hudba, krik, renovance prace, to je ina tema... suseda nech si kupi vacsiu pracku, operie 2x tolko na jeden sup, aj co sa tyka spotreby je to tak lepsie 😅

@anjelicek26 bohuzial to nie je len o hluku, ale v noci ked je vsade ticho, vibruje cela bytovka.. neviem no

anjelicek26
Včera o 13:32

Tak su antivibracne podlozky pod pracku (do 25e)... ja mam taku a to sme v dome, je to fajn vec...

slavomira236
Včera o 13:36

@anonym_autor ono ak zalezi ci mate taky elektromer co rata nocnu a dennu sobitne.my mame v dome klasiku aj mama v byte takze je jedno ci periem cez den alebo v noci

martinkatinka
Včera o 13:43

Ani nespominaj 🙈 lebo ked to takto budu robit viaceri susedia, ja budem musiet non stop spat so stuplami.
A podlozky sice stlmia, ale minimalne.

rusalkablack
Včera o 13:52

To bolo kedysi, že denný a nočný prúd, ja som to mala kvôli bojleru, že mi hrial v noci. Lenže potom drbli takú sadzbu na hodiny na nočný prúd, že sa mi to vôbec neoplatilo, a vrátila som sa k jednotarifovému elektromeru.

anonym_4a670d
Včera o 14:12
@slavomira236

@anonym_autor ono ak zalezi ci mate taky elektromer co rata nocnu a dennu sobitne.my mame v dome klasiku aj mama v byte takze je jedno ci periem cez den alebo v noci

@slavomira236 to bude elektromer na 15 minútové tarify, kde cena za elektrinu sa bude meniť aj v priebehu dňa

anonym_897b57
Včera o 14:20

Od včera mi ide hlavou, ze všetci susedia pustia na 15 minút práčku, vysávač a aj pomixuju niečo 🤣🤣🤣

anonym_4a670d
Včera o 15:08
@anonym_897b57

Od včera mi ide hlavou, ze všetci susedia pustia na 15 minút práčku, vysávač a aj pomixuju niečo 🤣🤣🤣

@anonym_897b57 zapneš rýchlovarnú kanvicu na čaj, budeš žehliť a bojler sa ti bude automaticky zapínať na ohrev v daných časoch kedy je elektrina lacnejšia

anonym_9618c3
Včera o 16:01
@anjelicek26

@anjelicek26 čo má teraz susede zaklopať,že milá suseda kúpte si pracku s väčším bubnom aby ste menej prala? Často píšeš odveci

anonym_897b57
Včera o 16:18
@anonym_4a670d

@anonym_897b57 zapneš rýchlovarnú kanvicu na čaj, budeš žehliť a bojler sa ti bude automaticky zapínať na ohrev v daných časoch kedy je elektrina lacnejšia

@anonym_4a670d ja žehličku ani kanvicu u susedov nepočujem 🤷🏼‍♀️

slavomira236
Včera o 19:25
@anonym_4a670d

@slavomira236 to bude elektromer na 15 minútové tarify, kde cena za elektrinu sa bude meniť aj v priebehu dňa

@anonym_4a670d takze kazdych 15 minut bude ina tarifa? To je co za blbost? Budem sledovat hodinky a zapunat slotrebice ma 15 minut a potom vypnem?