Ako privítať nových susedov z Ázie?
Ahojte ľudia chcem sa od vás dozvedieť viac informácií o tejto téme,už poslednej dobe som si všimol aj všímam,že na Východnom Slovensku máme hodne Kórejských a Japonských prisťahovalcov,ktorý sa tu prisťahovali a majú aj spravený trvali pobyt prisťahovali sa len nedávno je to mlada rodina,ktorá to tu ešte nepozná a samozrejme aj našu reč v centre mesta už ani nehovorím koľko ich jest pomalí nám preberú aj zamestnanie a školských pedagógov......a ja sa vás chcem opýtať ako by ste ich privítali nových susedov keď ich vôbec nepoznáte neviete poriadne ich výslovnosť,komunikatívnosť,reč a sú to ešte mladi...boli by ste stým spokojný??...
Ja mám na ulici plný dom indov a sú milí, slušne sa pozdravia a aj sa porozprávame. Ale už sú aj v okolitých dedinách, či v meste.
@stelly652 veď si počkaj, zistíš, či budú žúrovať, či budú problematickÍ alebo čo zlé ešte od nich očakávaš. Medzitým si vytiahni slamu z topánok
A keď ich prídeš privítať, tak myslíš, že ti povedia, že ďakujem a nebojte, žúrovať budeme len 1x za rok? Alebo ako si to predstavuješ, že ich chceš privítať aby si zistila či budú žúrovať a či budú problematickí?
A inak tebe už asi dávno niekto ukradol pedagóga, lebo tá tvoja štylizácia a gramatika "jest" strašná.
Ty sa Japoncov neboj a ani kórejcov. Ti tebe prácu určite nezoberú. Ty sa boj skôr indov, uzbekov... a pod. Ti sú Tvoja konkurencia, nie Japonci robiaci kvalifikovanu a odbornú prácu. Alebo sa boj radšej robotov a možno ešte cvičených opíc, lebo aj tie by ťa v práci zrejme nahradili.
Edita pre prísnych grammar nazi: viem, kde sa píšu veľké písmená, len ako mi to napisalo, tak to nechávam, nechce sai to opravovať.
@stelly652 keby to boli nasi susedia a ako poznam mojho muza, ten by susedovi urcite ponukol domacu aby ochutnal Slovensku klasiku 🤣🤣🤣
@stelly652 veď si počkaj, zistíš, či budú žúrovať, či budú problematickÍ alebo čo zlé ešte od nich očakávaš. Medzitým si vytiahni slamu z topánok
@danica2711 už to rácem zo všetkým,že budu problematicky keď sú to ešte mladi
@stelly652 keby to boli nasi susedia a ako poznam mojho muza, ten by susedovi urcite ponukol domacu aby ochutnal Slovensku klasiku 🤣🤣🤣
@betulinka1 šak musíme biť aj ľudsky ku sebe nie len kriticky
@danica2711 už to rácem zo všetkým,že budu problematicky keď sú to ešte mladi
@stelly652 skús to ešte raz, správne po slovensky a hlavne so zdravým rozumom
@betulinka1 smutny slovensky zvyk, do kazdeho nalievat alkohol bez vedomosti, ci piju, ci chcu, ci o to stoja..
@stelly652 ty sa v prvom rade nauč rodnú reč a gramatiku. V druhom rade, ty si už niekedy videla cudzinca, že sa pýtaš, ako hotentot? Alebo si len troll? Alebo úplne vymletá?
@stelly652 ty sa v prvom rade nauč rodnú reč a gramatiku. V druhom rade, ty si už niekedy videla cudzinca, že sa pýtaš, ako hotentot? Alebo si len troll? Alebo úplne vymletá?
@anonym_85e635 vymletý
@stelly652 u mňa máš veľký obdiv, že neváhaš otvárať témy, aj keď ľudia tu moc nemajú pochopenie, si veľmi odvážny..
Nemyslím si, že ktokoľvek kto príde na Slovensko sa tu plánuje zodrať v našom systéme.
Takže nemusíš sa báť, že nám niečo zoberrú, skor vidím prínos a len prestupnú stanicu pre nich.
Mali sme takých susedov, ani som ich nevidela, stávajú veľmi skoro a chodia domov neskoro, určite ťa nebudú rušiť, to nie je ich štýl.
Stačí keď sa usmeješ, alebo ani sa nemusíš, uvidíš ako sa oni budú tváriť a podľa toho sa zariaď..
Čo ja tak sledujem veľa telefonujú, kedy len možu a to by ťa rušiť nemalo.
Sú to ľudia neškodní, občas trochu nervózni, ale neskutočne sa vedia ovládať aj mladí ľudia, nebudú robiť problémy.
@stelly652 Hm, ty nevieš ich výslovnosť? Čím vítať chlebom a soľou? Možno na začiatok stačí zakyvanim ruky. Vedľa našej firmy je cinan, on vie slovenský, naučil sa, veď prišiel žiť tu. Či sa máme všetci naučiť čínsky teraz,aby sme mohli komunikovať? Občas ak niečo potrebuje od doktorky, príde ku mne, vysvetlí mne a ja potom zavolám doktorke, že za ňou pôjde a čo mu je, inak je to pohodový človek aj celá jeho rodina.
@stelly652 u mňa máš veľký obdiv, že neváhaš otvárať témy, aj keď ľudia tu moc nemajú pochopenie, si veľmi odvážny..
Nemyslím si, že ktokoľvek kto príde na Slovensko sa tu plánuje zodrať v našom systéme.
Takže nemusíš sa báť, že nám niečo zoberrú, skor vidím prínos a len prestupnú stanicu pre nich.
Mali sme takých susedov, ani som ich nevidela, stávajú veľmi skoro a chodia domov neskoro, určite ťa nebudú rušiť, to nie je ich štýl.
Stačí keď sa usmeješ, alebo ani sa nemusíš, uvidíš ako sa oni budú tváriť a podľa toho sa zariaď..
Sú to ľudia neškodní, občas trochu nervózni, ale neskutočne sa vedia ovládať aj mladí ľudia, nebudú robiť problémy.
@anonym_f52598 on nie je odvážny,on má diagnózu.
@anonym_f52598 on nie je odvážny,on má diagnózu.
@anonym_c10a61 preto som mu vysvetlila, že nemusí mať obavy..
Komunikovať s nimi nepotrebuje..
@anonym_f52598 skúsim sa im nejako prihovoriť a osloviť ich aspoň keď tak s prekladačom ako minule keď som jednej Korejčanke ukazoval a vysvetľoval kade ma isť a nainštaloval som jej Aplikáciu novu aby si zistila spoje,ktoré nutne potrebovala aj lístky zakúpiť a podarilo sa jej to

@anonym_7706e7 bojím sa toho,že nám preberú cele Slovensko aj s pracou do kopí a naše deti sa nebudú mali kde zamestnať...prečo len Kórejských ľudí mame zamestnaných a ne Slovenských??..
@stelly652 to povedz Ficovi,teraz príde do Bardejova, zo Smižian to nemáš ďaleko. Keby len Aziati, ti sú mierni, ale prídu Indovia až potom bude veselo. Veď už aj sú, ale Fico bol v Indii ich pozvať 😲