icon

Ako riešiť konflikty s hlučným susedom?

patrik120602
12. feb 2026

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať a respektíve aj poradiť od vás. Bývame v mestkých bytoch už cca cez desať rokov, takisto aj môj sused býva oproti nám ma cca po 60-tke. Máme extrémne tenké steny počuť keď sa niekto výprava či u nás alebo u neho. Naše deti sa rozprávajú normálne po desiatej hodine v obývačke dve dospelé dámy už de facto a on začne búchať na stenu že sa rozprávajú. Jedna z dcér pracuje ako čašníčka v krčme príde často-krát po polnoci niekedy aj o jednej hodine a proste musí sa ísť osprchovať z toho nafajčeného priestoru všetko ide na ňu, tak ne logické, že predtým než pôjde do postele sa osprchuje. Minule sme počuli suseda ako nás ohovára kvôli týmto veciam a susedom vypraval že či naše dcéry nefetuju keď po nociach nespime. Máme dve čivavy, keď niekto príde štekajú, vieme že mu to vadí, preto ich zatvárame keď sme neni doma čo najďalej do izby od suseda. Celé dni nič nepočujem len ako sa pôjde sťažovať na mestský úrad, ohovára nás po susedoch a denno denne s niekým vyvoláva počuť to také tenké steny máme, a stále nás rieši. Sme zúfalí s toho lebo nie sme tí ľudia, ktorí by robili naschvál zle. Dcéram som vysvetlil že musia byt po tichšie, s tým sprchovaním neviem ako sa to dá inak vyriešiť, psy zatvarame, kázali sme aby baby chodili v papučiach lebo údajne dupeme ako slony a tak. Zevraj ma spravených pár nahrávok ako strkali tie psy. Poprosím vás pekne o rady ďakujem vám a dúfam že nemáte takéto problémy. My chceme len aby nás nechala žiť

Strana
z2
sara07
12. feb 2026

ignorovať
ak im to vadí existuju akusticke panely , môžu si ich dat do bytu
sprchovanie by som proste neriešila
na podlahu bud koberce tažšie alebo vybrat podlahu a dat tam akusticku čast
alebo tvrdo ignorovat ...

anonym_582962
12. feb 2026

Sprchu by som neriesila. Co sa tyka rozpravania v noci, skuste tichsie. Psy verim, ze cez den, ked nie ste doma, stekaju. A este dva. To vie byt dost otravne, lebo on je cele dni doma a musi to pocuvat. Ale to asi tiez nevies vyriesit. Skusila by som byt vsak ustretova a byt naozaj mrnej hlucna.... Ale zase uplne ticho sa byt neda...
Musis ho aj trocha pochopit. Ak je cele dni doma cely den pocuva stekajuce civavy, je to jednoducho otravne.

parvinka0001
12. feb 2026

Neriešila by som nič . Jasne ani sa v byte nepohneme pre somára .

anonym_a29605
12. feb 2026

Prečo pokladáš za ohováranie, keď iným ľuďom rozpráva, že spôsobujete hluk? Veď sám pripúšťaš, že je to pravda.

patrik120602
autor
12. feb 2026
@anonym_a29605

Prečo pokladáš za ohováranie, keď iným ľuďom rozpráva, že spôsobujete hluk? Veď sám pripúšťaš, že je to pravda.

@anonym_a29605 ja nepripúšťam že sme hluční, ja len chcem aby bol pokoj, podľa mňa nie sme hluční

katkaseiner
12. feb 2026

Dedo nema inu robotu len sediet doma a nacuvat co kedy kloplo, padlo, kto rozprava. Sprchu neries, nema sa kedy normálne osprchovat a tiez by som nesla spat bez nej. Ono mam pocit ze dedo sa bude kazdemu stazovat aj keby ste sa rovno vystahovali...

bykaterina
12. feb 2026

ked viem že stav bytu je taky tak urobim opatrenia, koberce dobre pohlcuju hluk a aj zavesy. plus samozrejme aj TV tichsie pripadne sluchadla, a tiez nocne vykecavanie.
So susedom sa porozpraj normalne. aj on je iba clovek ktorý tam zije. pripadne to povedz ked mate schodzu v panelaku.
ak aj psikanky v noci ked pride niekto stekaju tak by ma uprimne drblo a to mam tiez 2.
to ze tebe sa zda že ten hluk je ok neznamena ze aj je, lebo kazdí ma inu citlivost usi.

janinah
12. feb 2026

Kašlite na to a normalne si žite vo svojom byte.A keby som ho začula dristat o fetovani,tak mu rovno poviem,či ho ešte nik neudal za uražku na cti,lebo sa to ľahko môze stať. Treba byt asertivni.

anonym_8fc380
12. feb 2026

@patrik120602 povedz mu, nech nechá pracujúcich ľudí na pokoji, že robíte všetci aj na jeho dôchodok.

anonym_f8914c
12. feb 2026
@anonym_8fc380

@patrik120602 povedz mu, nech nechá pracujúcich ľudí na pokoji, že robíte všetci aj na jeho dôchodok.

Netrep, za zivot si zarobil, odviedol, nerobis na neho. A nakukni do uja googla, kedy sa dnes do dochodku odchadza, 60 neznamena dochodca

anonym_38c8b4
12. feb 2026

Skús normálny rozhovor a nájsť riešenie
Je to chyba stavby a akustiky
A možno on tiež nevie ako je ho počuť

anonym_de0cfe
12. feb 2026

Je dost mozne ze pan je psychicky chory. Neriesila by som nic. Zila by som dalwj scoj zivot

a0
12. feb 2026

Vieš, z toho, čo píšeš, tak pravda bude niekde uprostred. Reálne 2 psy sú veľmi hlučné aspekty domácnosti, nik ma nepresvedčí o opaku, najmä “upištané” čivavy. Bežný ruch v normálnom čase (do 22:00) by som neriešila, sprchu by som neriešila vôbec ale keď máte papierové steny, tak si myslím, že nie je nutné sa vykecávať v miestnosti, ktorá je susedná s ďalším bytom.

anonym_8fc380
12. feb 2026
@anonym_f8914c

Netrep, za zivot si zarobil, odviedol, nerobis na neho. A nakukni do uja googla, kedy sa dnes do dochodku odchadza, 60 neznamena dochodca

@anonym_f8914c ty netrep, keď je taký háklivý, tak asi nechodí do roboty a sleduje z okna, načúva a rieši čo nemá. Keby chodil do roboty tak nemá čas otravovať susedov s debilnými rečami. Nikto nič zlé nerobí, len normálne rodina funguje.

pako24
12. feb 2026

nerozumiem celkom, ako to je s tým susedom bývajúcim "oproti nám", lebo tomu sa dá tak akurát čumieť do okna... ale ok... v bytovom dome záleží na prioritách a uvedomelosti každého jednotlivca, ak je prioritou pokojné bývanie a dobré susedské vzťahy, treba držať na uzde svoje ego a prispôsobiť svoje konanie s ohľadom na rešpektovanie susedov, ak je prioritou budovanie si ega na úkor ostatných, budú tomu zodpovedať aj pomery v bytovom dome... a obdobne to tak je aj v každej domácnosti medzi jej členmi bývajúcimi v jednotlivých bytoch...

parvinka0001
12. feb 2026
@a0

Vieš, z toho, čo píšeš, tak pravda bude niekde uprostred. Reálne 2 psy sú veľmi hlučné aspekty domácnosti, nik ma nepresvedčí o opaku, najmä “upištané” čivavy. Bežný ruch v normálnom čase (do 22:00) by som neriešila, sprchu by som neriešila vôbec ale keď máte papierové steny, tak si myslím, že nie je nutné sa vykecávať v miestnosti, ktorá je susedná s ďalším bytom.

@a0 prosím aby som sa v byte nemohla porozprávat ? Tak to je ozaj smiešne . Pán keď chce kľud nech ide na samotu. Ľudia kadejako robia a ja sa mám báť ozvať v byte pre chorého človeka aby niečo nevystrajal . No ten by videl

patrike
12. feb 2026

Civavy su zlo. Mas ich cvicit tak, aby boli ticho (a nevyhovaraj sa sa stylom "to je proste take plemeno"). To je naozaj trvale narusanie spoluzitia so susedmi, za to mozes byt rieseny na urade.
Ak su steny tenke a vsetko pocut, tak naozaj v noci nie je vhodne rozpravat sa inak ako septom. Porad sa s odbornikmi, ci by nepomohla sadrokartonova predstena so zvukovou izolaciou.
Sprcha je ok, to je bezne pouzivanie bytu, samozrejme za podmienky, ze si nevymienal izby a nevyrobil sprchu nad obyvackou a pod.

patrike
12. feb 2026
@parvinka0001

@a0 prosím aby som sa v byte nemohla porozprávat ? Tak to je ozaj smiešne . Pán keď chce kľud nech ide na samotu. Ľudia kadejako robia a ja sa mám báť ozvať v byte pre chorého človeka aby niečo nevystrajal . No ten by videl

@parvinka0001 Nemas pravdu, aj hlasny rozhovor moze v noci rusit.

parvinka0001
12. feb 2026
@patrike

@parvinka0001 Nemas pravdu, aj hlasny rozhovor moze v noci rusit.

@patrike no to by ma tak trápilo keď prídem z poobednej aby som sa v byte ani neozvala . Nesranduj . Keď by náhodou mali malé dieťa a by sa v noci zobudilo tak kde som majú ísť pred panelák ???? Aby starého ch... To nerušilo ? Či dať mu na tvár vankúš aby sa neozyvalo? Chce mať kľud nech ide bývať na samotu

biba_18
12. feb 2026

@patrike definuj hlasný rozhovor

anonym_a6dfdb
12. feb 2026

ignorovať.
dedko má cez 60r, tak mu treba troška porobiť napriek - nech to má už za sebou.

anonym_a6dfdb
12. feb 2026
@parvinka0001

@patrike no to by ma tak trápilo keď prídem z poobednej aby som sa v byte ani neozvala . Nesranduj . Keď by náhodou mali malé dieťa a by sa v noci zobudilo tak kde som majú ísť pred panelák ???? Aby starého ch... To nerušilo ? Či dať mu na tvár vankúš aby sa neozyvalo? Chce mať kľud nech ide bývať na samotu

@parvinka0001 na samotu? starý dedo do DSS, tam mu bude najlepšie.

a0
12. feb 2026
@parvinka0001

@parvinka0001 mám 2 deti, susedia nadomnou majú tiež deti, aj tí vedľa mňa. Takže ja hluk absolútne neriešim. Takmer všetci sú v našej bytovke hluční ale keď tu je nejaký problém, tak treba nájsť kompromis, lebo keď každý je len “ja ja ja ja”, tak to tak v našej spoločnosti vyzerá. Tiež som dala deťom do izby koberec, lebo vstávajú o 6 ráno a sused má pod nimi spálňua beriem trošku ohľad, že možno si chce v sobotu ráno pospať 🤷🏼‍♀️.

parvinka0001
12. feb 2026
@a0

@parvinka0001 mám 2 deti, susedia nadomnou majú tiež deti, aj tí vedľa mňa. Takže ja hluk absolútne neriešim. Takmer všetci sú v našej bytovke hluční ale keď tu je nejaký problém, tak treba nájsť kompromis, lebo keď každý je len “ja ja ja ja”, tak to tak v našej spoločnosti vyzerá. Tiež som dala deťom do izby koberec, lebo vstávajú o 6 ráno a sused má pod nimi spálňua beriem trošku ohľad, že možno si chce v sobotu ráno pospať 🤷🏼‍♀️.

@a0 no ja by som dávala koberce pre cudzích ľudí ?. To isto . Kto chce kľud tak žiaľ v paneláku nemá čo robiť . Mám dvojky takže tiež viem o hluku čo je pri deťoch ale aby mňa trápilo čo si myslia cudzí ľudia to vôbec nie . Oni deti nemali ? Či ich deti boli extrémne ticho ? Nie neboli .

bykaterina
12. feb 2026
@parvinka0001

@parvinka0001 tebe ide prdnut cievka od rozculovania a vies aka je hlucna dana rodina ?

parvinka0001
12. feb 2026
@bykaterina

@parvinka0001 tebe ide prdnut cievka od rozculovania a vies aka je hlucna dana rodina ?

@bykaterina a ty vieš ? Nie tak isto ako ja . Ale nemáš kcomu tak aspoň napíšem hlúpy komentár aby som zaujala

lukbe
12. feb 2026

Nechápem. Sused býva oproti. Počuje sprchu, dupanie, rozhovor. Myslim, ze nemožné.

a0
12. feb 2026
@parvinka0001

@a0 no ja by som dávala koberce pre cudzích ľudí ?. To isto . Kto chce kľud tak žiaľ v paneláku nemá čo robiť . Mám dvojky takže tiež viem o hluku čo je pri deťoch ale aby mňa trápilo čo si myslia cudzí ľudia to vôbec nie . Oni deti nemali ? Či ich deti boli extrémne ticho ? Nie neboli .

@parvinka0001 teba mať v blízkosti musí byť neskutočná potecha. 🙂

bykaterina
12. feb 2026
@parvinka0001

@bykaterina a ty vieš ? Nie tak isto ako ja . Ale nemáš kcomu tak aspoň napíšem hlúpy komentár aby som zaujala

@parvinka0001 ale nadych a vydych ides obhajovat niekoho koho ani nepoznas. ale vies ze on je 1 a ten starsi pan podla tvojho slovnika...

biba_18
12. feb 2026

@lukbe ty si bývala voľakedy v bytovke? ja mám so susedom ktorý býva oproti - rozumej, má vchodové dvere oproti mojim - spoločné 3 steny...

Strana
z2