Ako riešiť neustály hluk od susedov?
Neskutočná zúfalosť zo susedov už druhý rok. Majú psa čo šteká na všetko a keď hovorím na všetko tak na všetko. Idú / prídu autom šteká jak besný. Kosíme trávu šteká jak besný dobre že nechce plot zvaliť. Ak sused o 8 domov ďalej kosí ale počuje to šteká. Neznáša vtákov tak sa pozerá do neba a šteká, šteká na motorky na hlasnejšie autá. Rozprávame sa pred domom s kamošmi alebo susedom druhým bez prestávky na nás šteká. Sme na našej terase a hlasnejšie sa smejeme šteká. Domy sú blízko seba.
Ich dieťa na cca 3m dlhom betónovom chodníku čo vedie k zadným dverám ich domu sa kolobežkuje, u nás to doslova znie ako zemetrasenie. A keď hovorím zemetrasenie tak naozaj, keď máme rodinu u nás alebo kamarátov všetci sa sťažujú že to je brutálny hukot. A počuť to v každej izbe. Následne na to drbe futbalovú loptu o železné dvere ich garáže a toto strieda každý jeden boží deň. Malá moja je frustrovaná lebo keď sa učíme a tento hluk je tak vadí jej to, alebo sa hrá v obývačke či pozerá telku. Neraz sa mi už aj rozplakala že prečo nemôže byť kľud. Muž mi chodí do nočnej často spať nevie od hluku..
Ale musia to niekde aj oni počuť lebo keď otec a druhý syn idú do nočnej vtedy nie je vonku. pes samozrejme šteká na ich dieťa aj keď kolobežak/futbal a vtedy mám pocit že nám rozum odíde. Veľakrát v noci musím ísť von a ja nazjapem na ich psa aby už bol ticho lebo sa budíme že šteká hodiny. Im to zjavne nevadí, keď som sa s nimi aj rozprávala len tak a šteká na nás tak nič. Hlavne že kosačku kúpili elektrickú kvôli psovi. Nechcem byť tá zlá suseda, ja pindať na nich sú milý ale už sme na tom niekedy tak že sa chceme odsťahovať radšej…Lebo je to na nevydržanie.
Chápem že je to dieťa a hrá sa ale nemá 5 je nad 10 rokov a len tieto dve aktivity dookola na úzkom dvore. Poprosili sme ich aby aspoň kolobežku nie lebo že to je brutálne , futbal zhltnem ale pomohlo to tak deň. a po novom začal už aj večer o 9. Je mi z toho do plaču a neviem čo robiť. Už sme párkrát aj z domu odišli kvôli tomu.
Hociaká rada pomôže.
@kacka6 už sme pozerali. len nevieme ktorý model lebo recenzie sú hore dole kadeaké. môžem sa spýtať či náhodou neviete aký má švagriná? ďakujem vopred.
@lockhart2234 takú budku som mala aj ja na chate. Tiež tam susedov pes stekal neustále, aj v noci. Mne ta búdka pomohla, ale bolo to už pred pár rokmi, a sused už psa nemá takže to už nemám. Bola to taká béžová búdka s hnedou strechou, ale model neviem. Odporúčam ti ju skúsiť.
@oblecenie99 hah svet je malý a toto poznám, lebo som vyrastala nedaľeko Štúrova (ca 10km) aj tam chodila do školy. táto etapa bola čistý absurdistan pre celé mesto a hlavne pre ľudí naokolo, spolužiak býval na tej ulici a museli si meniť okná aj odhlučňovať dom ako a kde sa len dalo.. lebo predať tam dom bolo nemožné. a tam to celé údajne začalo štekotom psa čo pani nedávala už tak šup dala operu.. ale tak hlasno že to bolo na zbláznenie. od polície, stažností, petície všetko … ale zákon nepustil no. 06:00-22:00 a ona bola presná. každopádne už tam je ticho. konečne. to bol iný terror.
@lockhart2234 my máme dvojdom, je to už pár rokov dozadu, ale susedia (dokonca rodina)dali synovi kľudne aj o polnoci bubienok, loptu, pustili rozpravky, nahlas sa smiali, behali, jasili, nech sa hraje, lebo však sa mu nechce spať...mne za stenou spal syn...pomohlo až keď moj- ranné vtaca- hral ráno basketbal, lebo chcel...takže asi toľko k tomu
mne je ľúto teba, ale aj toho susedovho dieťaťa aj psa, očividne sú frustrovaní z malého uzavretého priestoru a nezáujmu zo strany rodičov/majiteľov psa
neviete kontaktovať miestny úrad so sťažnosťou? je to na dlhé lakte, ale ak susedia nerobia nič tak asi toto je cesta

Skúste ohľadom toho psa, si niečo poštudovať o protištekacej búdke, a či ju budete vedieť umiestniť v jeho dosahu. Švagrine to pomohlo na susedovho psa. Držím palce 👍.
@kacka6 už sme pozerali. len nevieme ktorý model lebo recenzie sú hore dole kadeaké. môžem sa spýtať či náhodou neviete aký má švagriná? ďakujem vopred.