icon

Ako riešiť nezodpovedných susedov na ulici?

Včera o 15:06

Bývame v slepej ulicke, na ulici sú same malé deti(1-6r) poobede sa tu hrajú, kreslia si a bicykluju. Vždy keď idu domov susedia z konca ulice začnú turovat a preletia okolo nás, vždy sme ako dospele osoby pri detoch, ale raz za stalo, ze jednému z deti sa rozkotúľala lopta a keby ho nechytí za golier otec skoci rovno pod auto ktore preletelo(susedove) Na konci ulici byva bezdetný pár, ktorý ide ozaj rychlo, výzva ani prosba,aby sli pomalsie nepomáha, čo by ste robili ďalej? Sú to sekundy kým preletia, pretože id zastáčky hneď šliapnu na plyn a je ti nebezpečne. Rozmýšľala dom, že mu raz skocim do cesty ja, na moje riziko, tak keď sa približoval urobila som veľký krok do cesty ako by zareagoval, a on normálne pokračoval ďalej ani sa nesnažím zabrzdiť. Ide z neho strach

Strana
z4
amonet
Včera o 15:08

oslovit mestsku cast namontovat retarder a 30rychlost

autor
Včera o 15:09
@amonet

@amonet bývame na dedine, dá sa to aj vtedy?

autor
Včera o 15:10

Ten retardér by musel byt potom na každom 5 metre, aby to malo zmysel, lebo ulica je dlha

autor
Včera o 15:11
@amonet

@amonet ale ďakujem za radu❤️

amonet
Včera o 15:11
@anonym_autor

Ten retardér by musel byt potom na každom 5 metre, aby to malo zmysel, lebo ulica je dlha

@anonym_autor ano oslovit starostu. nuz tak bude na kazdych 5m. v trnave mame v mestskych castiach uz asi vsade. dokonca aj vyvysene priechody

anonym_163a9b
Včera o 15:22

@anonym_autor v prvom rade treba učiť deti, aby zišli z cesty, keď ide auto.

anonym_354255
Včera o 15:25

tak hlavne deti by sam nemali hrat na ceste a mali by vediet ze sa maju obzriet okolo ... uz niesu najmensie.. a jedine poziadat starostu a dat ziadost o retardery ako bolo spomenute

anonym_b65cfe
Včera o 15:30

Samozrejme majú rýchlosť dodržiavať, ale deti nemaju co robiť na ceste.

autor
Včera o 15:32
@anonym_163a9b

@anonym_autor v prvom rade treba učiť deti, aby zišli z cesty, keď ide auto.

@anonym_163a9b však to ovládajú, ale keď zijes na dedine a v slepej ulicke kde idu všetci domov 30 preco sa nájdu vždy nejakí ľudia, čo prejdu okolo 2 ročného dieťaťa 70tkou bez povšimnutia. Sofer ma aj predvídať, že auto je zbraň

minenkaa
Včera o 15:32

@anonym_autor a nie je väčší problém to ,že sa deti hrajú na ceste,je to cesta a nie ihrisko
Si inak normálna skákať pred idúce auto,fakt neviem,prečo sa ty sťažuješ na susedov ,keď ty chces skočiť pred auto a deti necháš hrať na ceste,ty si podľa mňa ten problém

anonym_bdab8a
Včera o 15:33

Ja by som zacala tym, ze detom by som nedovolila sa hrat na ceste. Toto je za mna uplne chory napad, bez ohladu na slepu ulicu.

autor
@anonym_354255

tak hlavne deti by sam nemali hrat na ceste a mali by vediet ze sa maju obzriet okolo ... uz niesu najmensie.. a jedine poziadat starostu a dat ziadost o retardery ako bolo spomenute

@anonym_354255 toto nieje bežná cesta označená, je ti slepá ulička, bez čiar, kde prejde len jedno auto nie frekventovaná ulica

minenkaa
@anonym_autor

@anonym_163a9b však to ovládajú, ale keď zijes na dedine a v slepej ulicke kde idu všetci domov 30 preco sa nájdu vždy nejakí ľudia, čo prejdu okolo 2 ročného dieťaťa 70tkou bez povšimnutia. Sofer ma aj predvídať, že auto je zbraň

@anonym_autor svoj ročne dieta nemá čo robiť na ceste ,ako vies že ide 70

autor
Včera o 15:34
@anonym_bdab8a

Ja by som zacala tym, ze detom by som nedovolila sa hrat na ceste. Toto je za mna uplne chory napad, bez ohladu na slepu ulicu.

@anonym_bdab8a tak je tu 6rodin ak dobre rátam a všetci sme na ulici a deti sa tu hrajú. Je to slepá ulica, nedá sa cez ňu nikam dostať, chodia sem len ti, čo byvaju + nejakí zablúdili

catherinah
Včera o 15:35

My to mame tak isto. Napriek tomu si myslim, ze ak nepomohlo dohovaranie, deti nech sa nehrajú na ceste. Mali sme uplne presne ten istý problem.

autor
Včera o 15:36
@minenkaa

@anonym_autor svoj ročne dieta nemá čo robiť na ceste ,ako vies že ide 70

@minenkaa ja to teda neviem a asi ani moji susedia 😃 pri dieťati sa neda stat ani keď ide na odrazadle po chodníku vždy vždy môže ísť 3 metre pred tebou a ak ide nejaký blázon nejdem tu matemactick robiť výpočet za koľko sekúnd on prejde okolo teba kým ty prídeš k dieťati. Ale stačí zapojiť sedliacky rozum že sofer by mal predvídať podľa mna

anonym_354255
Včera o 15:36
@anonym_autor

@anonym_354255 toto nieje bežná cesta označená, je ti slepá ulička, bez čiar, kde prejde len jedno auto nie frekventovaná ulica

@anonym_autor tak ked ide len sem tam auto tak deti by si uz duplom mali vediet davat pozor.. na dedine ma kazdy zahradu tak nech sa hraju tam a nie na ceste ... tiez som v slepej ulicke a dcera do 10 rokov nebola nikdy bez dozoru ... ci ja alebo ina sused akt deti sa hralis polu s ojou vzdy jedna sedela a davala pozor ... a to sa hrali len v predzahradkach -ale clovek nikdy nevie-takze dozor musel byt

mogaa
Včera o 15:37
@anonym_autor

@anonym_autor a rodič by mal predvídať že hoci sa jeho dieťa hrá, je stále na ceste a po ceste jednoducho autá chodia....jednoducho pravdu nemáš, chápem že chceš aby sa deti hrali tam kde sa hrajú, hoci ide o slepú ulicu, autá tam raz chodia a môžu chodiť a s tým sú spojené riziká...cesta je cesta....

anonym_354255
@anonym_autor

@minenkaa ja to teda neviem a asi ani moji susedia 😃 pri dieťati sa neda stat ani keď ide na odrazadle po chodníku vždy vždy môže ísť 3 metre pred tebou a ak ide nejaký blázon nejdem tu matemactick robiť výpočet za koľko sekúnd on prejde okolo teba kým ty prídeš k dieťati. Ale stačí zapojiť sedliacky rozum že sofer by mal predvídať podľa mna

@anonym_autor tak zapoj sedliacky rozum ty -aj rodic ma predsa predvidat ... nemate tam detske ihrisko?

autor
@minenkaa

@anonym_autor a nie je väčší problém to ,že sa deti hrajú na ceste,je to cesta a nie ihrisko
Si inak normálna skákať pred idúce auto,fakt neviem,prečo sa ty sťažuješ na susedov ,keď ty chces skočiť pred auto a deti necháš hrať na ceste,ty si podľa mňa ten problém

@minenkaa na ceste za cely deň prejdu len susedia, nikto iný bývame na dedine v satelitnej štvrti a na každej ulici sú twkto deti poobede vodiči normálne prispôsobia jazdu okoliu. Nemusí vybehnúť len dieťa ale aj pes, macka hocico

minenkaa
Včera o 15:38
@anonym_autor

@anonym_autor šofér ma predvídať a rodič si ma dávať pozor na decko a nenechať ho hrať na ceste .

anonym_bee6b0

ako ti už napísali - spomaľovače.
ak sa ti dá tak suseda nahraj na mobil a zájdi na mestskú políciu - ak máte, alebo na OU.

minenkaa
@anonym_autor

@minenkaa na ceste za cely deň prejdu len susedia, nikto iný bývame na dedine v satelitnej štvrti a na každej ulici sú twkto deti poobede vodiči normálne prispôsobia jazdu okoliu. Nemusí vybehnúť len dieťa ale aj pes, macka hocico

@anonym_autor to je jedno,dieta sa nemá čo hrať na ceste

minenkaa
@anonym_bee6b0

ak sa ti dá tak suseda nahraj na mobil a zájdi na mestskú políciu - ak máte, alebo na OU.

@anonym_bee6b0 koli čomu ,čo zle robi sused

autor
Včera o 15:39
@anonym_354255

@anonym_autor tak zapoj sedliacky rozum ty -aj rodic ma predsa predvidat ... nemate tam detske ihrisko?

@anonym_354255 tak poviem susedom teda, že skoncilo sa stretávanie na ulici a deti budú už len doma pozatvarane 😃 my mame napríklad dom so zahrafoi, ale susedia oproti byvaju v bytovom dome, preto trávia čas na ulici s detmi 😊

anonym_bee6b0
Včera o 15:39
@minenkaa

@anonym_autor to je jedno,dieta sa nemá čo hrať na ceste

@minenkaa vodič auta by tiež mal dodržiavať rýchlosť a predvídať.

autor
Včera o 15:40
@anonym_bee6b0

@anonym_bee6b0 ďakujem, nahrávky už mame

ku_uk
Včera o 15:42

Susedovi najprv oficiálnu výzvu, potom ísť na úrad, a na políciu. Ja by som ho udala za ohrozenie na živote. Co keď sa človek potkne to by mu vás sused nedal šancu sa postaviť a presiel by ho? Strašne… nakopať do riti takých chujov. My bývame v slepej ulici a presne viem, čo myslite. Ja som tu vyrastala a na matus ulicu mám najkrajšie spomienky, moje deti tiež.

natalka13
@anonym_autor

@anonym_354255 tak poviem susedom teda, že skoncilo sa stretávanie na ulici a deti budú už len doma pozatvarane 😃 my mame napríklad dom so zahrafoi, ale susedia oproti byvaju v bytovom dome, preto trávia čas na ulici s detmi 😊

@anonym_autor uzasne byvam byte tak dieta dam na ulicu - logika "GDE?"
Na hranie su ihriska.
Retarder ste si mohli dat namontovat uz davno, ak vam zas nebude vadit smrad z aut pri kazdom rozbehu po spomaleni.
Susedovi povedz ze ho mas nahrateho na kamere ako rychlo jazdi tam kde je 50tka a ze ak nezmeni styl jazdy, podas podnet na policii a MU.

mogaa
@anonym_autor

@anonym_bee6b0 ďakujem, nahrávky už mame

@anonym_autor nehrávky vám nepomôžu....aj sused vás môže začať riešiť, prečo si nedávate pozor na decká a hrajú sa na ceste....to naozaj tam nemáte pažiť alebo ihrisko?

Strana
z4