icon

Ako riešiť problémy s hlučnými susedmi?

20. feb 2026

Ahojte, som fakt zúfalá. Bývame v novostavbe niečo vyše roka, všetko sme si tu vymaznali, hypotéka na krku na 30 rokov, proste náš vysnívaný byt. Problém sú susedia pod nami. Mladý pár, nemajú deti, zato majú psa, ktorý šteká pri každom šuchnutí na chodbe. A oni začínajú reálne fungovať po desiatej večer. Nie sú to diskotéky, ale počujeme každé posunutie stoličky, trieskanie skrinkami v kuchyni, behanie toho psa po lamináte, proste všetko. Ja mám 9-mesačnú dcéru, ktorá má veľmi zlý spánok a každé takéto "buch" ju odpáli a je hore. Skúšala som to po dobrom, bola som tam trikrát. Suseda sa mi minule vysmiala do očí, že oni sú vo svojom byte a nebudú chodiť po špičkách, lebo ja mám decko. Že vraj nočný kľud neporušujú (v zmysle že nepúšťajú hudbu na plné pecky) a ak mi vadí konštrukčný hluk, mám si dať odhlučniť podlahu. Správca od toho dáva ruky preč, že kým nie je privolaná hliadka a spísaný záznam, on nič nezmôže. Policajtov na nich predsa nezavolám za to, že si o polnoci robia večeru a trieskajú pritom hrncami... Manžel už z toho má tiež nervy, bol tam za tým chalanom a skoro sa pobili, odvtedy sa nám ani neodzdravia a schválne trieskajú vchodovými dverami ešte viac. Mám pocit, že som väzeň vo vlastnom byte, večer sa bojím pohnúť a len čakám kedy zas malú zobudia. Fakt existuje nejaká legálna cesta ako ich donútiť k troche ohľaduplnosti, alebo sme proste vyhodili prachy za byt, kde sa nedá normálne žiť? Predaj teraz nepripadá do úvahy kvôli sankciám v banke a úrokom, čo by sme teraz dostali inde. Čo by ste robili na mojom mieste, mám to ešte skúšať cez domovú dôverníčku alebo to rovno vzdať a čakať kým dcéra vyrastie a bude jej to jedno?

brrunetkaa
20. feb 2026
@luccys

@1sally12 Este pochopim, ze pocuje stekanie. Ale ako moze pocut, ze pes chodi po laminate, ked je to byt pod nimi? Bud mega prehana, alebo su tie byty z papiera, alebo si to po sebe neprecitala a chcela napisat 'nad nami'.

@luccys my presne počujeme ako pod nami jazdí dieťa s tými malými autíčkami po podlahe alebo keď si hádže nejakú loptičku čo skáče a áno býva pod nami. Novostavby v Ba sú super

anonym_ea15fe
20. feb 2026
@brrunetkaa

@anonym_ea15fe aj my bývame v novostavbe a počujeme iba susedov pod nami. Netuším ako fušersky to stavali ale počujeme ako sa dieťa pod nami hra s autíčkom loptou atd. V kúpeľni počujeme keď sú na wc alebo v kúpeľni a keď je noc tak v spálni počujeme ako malému v noci dohovárajú aby netrval že všetko je ok…čiže hold len si zvyknúť ak nemáte možnosť sa odsťahovať lebo určite aj vás je počuť zase inde.

@brrunetkaa ale ved ak su to rany je jasne ze to pocut. aj mne ked nieco drbne na zem musia ma pocut aj hore aj dole lebo sa to po tych paneloch a plavackach rozlieha. aj ako sa sesed vedla v byte kupe pocujem. niekedy sa smejem ze sa spolu kupeme 😀 aj cez zachod pocut ked si niekto prdne lebo vsak tam je vetrak tak to pocut. A ked mala suseda nad nami 3 pochodia chut sa hadat s manzelom som pocula ako mu nadava do K.

anonym_9bc2a0
20. feb 2026

Úplne ťa chápem, v bytovkách sa jednoducho nedá žiť. Ja som vystriedala 3 byty, všade to bolo rovnaké. Tak som predala byt sa odsťahovala som sa do domu na dedinu, ale moc som si tým nepomohla. Vôbec sa tam nedalo spať, lebo psy z celej ulice štekali celé noci. Tak som predala dom na dedine a odsťahovala som sa na samotu. Konečne mám svätý pokoj a absolútne ticho 24 hodín denne. Akurát v polovici septembra ručia jelene, lebo majú ruju.

amelie2017
20. feb 2026

Ale ano zeny, susedov v spodnom byte moze byt pocut viac, ako nad vami. My to tak mame. Ti, co tam pred tym byvali sa nastastie odstahovali. Bolo to peklo. Teraz to kupil manzelsky par na dochodku s 3 psami. Zatial tam nebyvaju, len prerabali a sem tam prisli, ale uz teraz ich pocut viac ako 2 a pol rocnu nad nami. Len ja sa nestazujem, sama mam 2 zive deti.
Myslim, ze u autorky sa o rok problem otoci a stazovat sa budu spodni susedia, ked zacne dieta behat. A ak budu maj aj oni deti...

simca06022011
20. feb 2026

@anonym_autor tak ono je zvlastne ze pocujete taketo veci od susedou pod vami, to su tie uzasne novostavby :DDD ja ak suseda pod nami v bytovne nemala telku na plne pecky nepocula som nic, max tak pracku. Odhlucnovat takto budete asi vsetci.. nad vami ak niekto byva tiez.. lebo toto su zvuky co nemate co pocut (chodenie psa po parketach... )...
neporadim ti, pretoze prakticky maju pravdu, ak nerobia cirkus, diskoteku, nevysavaju, nehuci im radio telka na cely panelak, tak skutocne vo svojom mozu robit co chcu.. mozno by som skusila hruby koberec do spalne ci to nieco nezachyti, aby ste sa vyspali.. inak odhlucnuje sa skor strop / aj jednoduchsie podla mna ako podlaha :D

anonym_633305
20. feb 2026

@anonym_autor ono môžu robiť 12-ky, tak fungujú po 22 večer. S bežným ruchom musíš počítať, skôr si neuč dieťa spať v totálnom tichu. Každý chce svoj byt užívať podľa svojich predstáv a každý má tie návyky iné. Jeden má dieťa, chce o 20 spať, iný sa o 20tej len vracia z práce a chce dospať ráno, ale susedom reve decko.

wudz
20. feb 2026

Ja chápem, že ťa to štve a ruší, ale poviem ti to z druhej strany. Ja mám 3 chalanov, v detskej máme protihlukovú podložku a hrubý koberec. Sused pod nami mladý chlap, má prácu, do ktorej vstáva 2.30, teda chodí skoro spať. Jeho žena spí v inej izbe, aby ju nerušil, tak on má izbu pod našou detskou. Neustále sa sťažuje, že sú naši chalani hluční, že on chodí spať o ôsmej a oni tam ešte buchocú a vykrikujú. Je to bežný hluk detí - občas pobehnú, občas sa pohádajú, občas tresnú dvermi, proste žiadny extrém. Napriek tomu je sused furt nervný, už sa mu normálne vyhýbam, nech mi nič nehovorí. Minule dokonca búchal susedom vedľa,lebo im v noci plakalo bábätko a jeho to zobudilo. Ja nemôžem za to, že chodí spávať o ôsmej a očakáva ticho. Nad nami suseda vysáva každý deň aj 2x, niekedy aj o šiestej ráno. Vedľa suseda spokojne perie aj v noci a zjavne má pokazené ložiská, lebo jej práčku počujem viac ako svoju. Minule iný sused 3 nedele po sebe vŕtal prerušovane niekoľko hodín. Ja to proste beriem ako daň za byt. A fakt je mi nepríjemné, že niekomu vadí, ako žijem vo svojom vlastnom byte, keď vlastne nerobím nič zlé a normálne som sa pristihla, ako som hnusná na deti, keď sú hlučnejšie, lebo sa zas obávam suseda. Ale oni fakt nič zlé nerobia. Majú toľko aktivít, že sú niekedy doma 2 hodiny denne a ja ich mám ešte neustále tíšiť, aby náhodou neposkočil alebo nezakričal čosi na brata?

roja01
20. feb 2026

O rok mozno budu chodit k vam susedia a stazovat sa na hluk. Dieta zacne behat, jazdit na odrazadle, stavat veze z kociek atp.

anonym_0079ec
20. feb 2026

Uplne ta chapem. Novostavby su tak stavane. Hlucnost sa tam vobec neriesi podstatny je biznis. Staci uplne nejaka mala sprostost aj chyba a budu sa ti prenasat zvuky o akych sa ti ani nesnivalo. Toto sa nezlepsi a zblaznis sa z toho. Tak este vydrzte a aj ked vysnivany byt radsej predajte. Zamerajte sa potom skor na mensie tehlove bytovky stare alebo na dom. Susedia budu mat deti tie deti budu rast a bude to len horsie.
Nam najprv otravoval zivot sused s hlasnou hudbou ja na neho volam policajtov pravidelne a aj tak to robi stale. Lebo je to proste kreten. Teraz to uz robi aj jeho syn. Nastastie sme kupili dom takze ja uz vidim svetlo na konci tunela.

motylik2559
20. feb 2026

@anonym_autor Ahoj autorka, ten pes chodi po strope? Lebo fakt mi nejde do hlavy,ze ak chodi u nich po podlahe a oni byvaju pod vami, ako ho mozes pocut chodit, to nedava logiku ani zmysel. Podla mna trochu aj prehanas v tej nastvanosti, nemyslis? To ze si idu uvarit, aj ked o 22h mi pride tiez normalne, kazdy ma iny rytmus zivota a bud rada,ze nevaria o/po polnoci. Take varenie je bezne uzivanie bytu, ako aj pouzivanie skriniek. Co si maju vecer sadnut na zem oni dvaja aj pes a ani sa nepohnut az do rana (alebo ist spat,vtedy kedy vy), len teda aby si bola spokojna? Vitaj v byte, takto sa zije medzi ludmi. Nadomnou jedna baba preraba byt uz mesiac, obcasne aj do 21hod mi buchaju, spachtluju priamo nad hlavou, a? Mam sa ist s nou pobit, lebo uz chcem spat, kedze rano vstavam? Beriem to tak, ze kazdy si chce prerobit byt a uz to nejako vydrzim🤷‍♀️ Inak tiez mam psa a tuto co preraba som stretla v den ked nemala majstrov, mala tam vtedy ticho a ani netusila,ze mam psa-to bude asi tym,ze je nadomnou?🤔🤷‍♀️ Mlady muz podomnou mi povedal, ze velmi malinko zacuje jeho cupot, ze zrejme len vtedy, ked pridem domov a sa tesi, ale ze to pocuje tiez len chvilocku (hned ho beriem von po praci a potom je kludny), bezne cupotanie ani nepocuje, skor ked sa tesi, ale ze uplne v pohode, lebo on ma psov rad...Inak tvoje babätko nikdy neplace autorka? Lebo uz ked pocujes cupot psa pod tebou (nadtymto sa budem este dlho smiat), tak myslis, ze im nevadi napr. plac tvojho dietata? Prides mi autorka na to,ze zijes v byte medzi ludmi priliz precitlivena, nemam pocit,ze by oni nieco porusovali, tak ako ty pocujes beznu prevadzku v ich byte ty, mozu tiez pocut oni vas a neprisli vam nadavat a bit vas, ze mala place, ze pocuju ako otvaras/zatvaras skrinky, ze peries, varis, ked sa to zrejme im nehodi🤷‍♀️ Cim skor si zvyknes tym lepsie pre teba, neber to tak strasne citlivo a bude sa ti ozaj lahsie zit.

letfenixa
20. feb 2026
@anonym_ea15fe

@anonym_f76376 na obhajobu u nas su aj panelaky z tehly v starom centre. nie su z panelu.

@anonym_ea15fe tak to nie sú panelaky.

anonym_0f7483
20. feb 2026

@anonym_autor úprimne, mne keby idete klopat že vás ruším tým že vyberám hrnce alebo že môj pes behá po byte POD VAMI , by som vás tiež niekam poslala. Oni bežne užívajú svoj byt a rovnako aj oni určite počujú vaše zvuky a podľa mňa ešte viac. Chcela by som pocit ich verziu.
Podľa mňa ste precitliveni na zvuky a neurobíte s tým NIC.
Ja mojim deťom od malinka na spánok púšťam zvuk dažďa a ja pritom kľudne môžem aj mixovať v mixéri a nepočujú nič.
A inak....ešte pár mesiacov a počkaj ako sa budú sťažovať susedia pod vami, že máš hlučné dupotajuce dieťa.

anonym_ea15fe
20. feb 2026
@letfenixa

@anonym_ea15fe tak to nie sú panelaky.

@letfenixa tak ale myslim že pointa je že je to spolocne obyvany dom. Je jedno z coho to je postavene. susedov mas z hora z dola od vedla

natalka13
20. feb 2026
@anonym_ea15fe

@anonym_f76376 na obhajobu u nas su aj panelaky z tehly v starom centre. nie su z panelu.

@anonym_ea15fe panelak z tehly? To sa ako da?

natalka13
20. feb 2026

Vsetko pocujete lebo u vas je minimalizovany hluk "lebo" dieta spi
Dajte koberce zavesy....bezne varenie im fakt nemozete zakazat, hold niesme Svajciarsko kde sa nesmu po 22.00 ani sprchovat.

misanthropicdann
20. feb 2026

@anonym_autor podobných susedov ako si ty sme mali aj my.
Jedno ráno mi došli vyklopkavat ze co robím ze som bol v noci na záchode 3x ze je to nenormálne v noci splachovat ze ich to budí.
Rovnako im vadil robotický vysávač pri ktorom som ja mimochodom viedol meetingy a nikto si nesťažoval.
Dokonca nám došli na Silvestra kopať ze dúfajú ze bude po desiatej kľud. A kopu ďalšieho

Skončilo to tak ze som sa im vysmial do tváre a jebol dvermi pred xichtom a v živote už neotvoril keď mi kopali.

V novom byte polovica susedov ma deti co pistia, ziapu, revu, niekedy aj o tretej ráno keď ja mam vstávať o piatej. V živote by ma nenapadlo za niekym ísť ze sú hlučný. Toto je proste bývanie v byte. Ak chcem kľud pôjdem na dedinu do domu.

anonym_23521a
20. feb 2026

@anonym_autor len treba ďalej podporovať tých mafiánskych developerov, nech majú ďalšie peniaze na ďalšie a ďalšie sfušované bytu a domy.
Kúpili ste nekvalitný byt, tam ťažko pomôcť. To ako keď pokúpia ľudia rýchlokvasné bungalovy a čudujú sa, že im to tam vlhne, že je všetko odfláknuté ale developer spokojný lebo sa krásne nabalil...

simca06022011
20. feb 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor podobných susedov ako si ty sme mali aj my.
Jedno ráno mi došli vyklopkavat ze co robím ze som bol v noci na záchode 3x ze je to nenormálne v noci splachovat ze ich to budí.
Rovnako im vadil robotický vysávač pri ktorom som ja mimochodom viedol meetingy a nikto si nesťažoval.
Dokonca nám došli na Silvestra kopať ze dúfajú ze bude po desiatej kľud. A kopu ďalšieho

Skončilo to tak ze som sa im vysmial do tváre a jebol dvermi pred xichtom a v živote už neotvoril keď mi kopali.

V novom byte polovica susedov ma deti co pistia, ziapu, revu, niekedy aj o tretej ráno keď ja mam vstávať o piatej. V živote by ma nenapadlo za niekym ísť ze sú hlučný. Toto je proste bývanie v byte. Ak chcem kľud pôjdem na dedinu do domu.

@misanthropicdann a na dedine mas zase kopu ineho hluku.
Len som chcela: tiez sme takto susede jednej tresli pred nosom dverami (resp. moja polovicka) a viac neprisla nastastie :D Len ona nechodila za hluk, ale kadejake somariny otravovat a vyhukovat na chodbe, co bol nonsense :D Ale tresnutie dverami, niekedy aj s peknym stiplavym komentarom, zabera dobre.

misanthropicdann
20. feb 2026
@simca06022011

@misanthropicdann a na dedine mas zase kopu ineho hluku.
Len som chcela: tiez sme takto susede jednej tresli pred nosom dverami (resp. moja polovicka) a viac neprisla nastastie :D Len ona nechodila za hluk, ale kadejake somariny otravovat a vyhukovat na chodbe, co bol nonsense :D Ale tresnutie dverami, niekedy aj s peknym stiplavym komentarom, zabera dobre.

@simca06022011 určite je na dedine iný zvuk, ale tak predpokladám ze dom má hrubšie steny a ešte hrubšie zateplenie ktoré by mohlo lepšie izolovať zvuk ako 15-20cm stena v byte.
Ale áno, keď som pár krát prespaval u priateľky rodičov tam bolo na nezaplatenie sa budiť o 6:00 na pílenie dreva 😀

stanislavicenka
20. feb 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, ten pes chodi po strope? Lebo fakt mi nejde do hlavy,ze ak chodi u nich po podlahe a oni byvaju pod vami, ako ho mozes pocut chodit, to nedava logiku ani zmysel. Podla mna trochu aj prehanas v tej nastvanosti, nemyslis? To ze si idu uvarit, aj ked o 22h mi pride tiez normalne, kazdy ma iny rytmus zivota a bud rada,ze nevaria o/po polnoci. Take varenie je bezne uzivanie bytu, ako aj pouzivanie skriniek. Co si maju vecer sadnut na zem oni dvaja aj pes a ani sa nepohnut az do rana (alebo ist spat,vtedy kedy vy), len teda aby si bola spokojna? Vitaj v byte, takto sa zije medzi ludmi. Nadomnou jedna baba preraba byt uz mesiac, obcasne aj do 21hod mi buchaju, spachtluju priamo nad hlavou, a? Mam sa ist s nou pobit, lebo uz chcem spat, kedze rano vstavam? Beriem to tak, ze kazdy si chce prerobit byt a uz to nejako vydrzim🤷‍♀️ Inak tiez mam psa a tuto co preraba som stretla v den ked nemala majstrov, mala tam vtedy ticho a ani netusila,ze mam psa-to bude asi tym,ze je nadomnou?🤔🤷‍♀️ Mlady muz podomnou mi povedal, ze velmi malinko zacuje jeho cupot, ze zrejme len vtedy, ked pridem domov a sa tesi, ale ze to pocuje tiez len chvilocku (hned ho beriem von po praci a potom je kludny), bezne cupotanie ani nepocuje, skor ked sa tesi, ale ze uplne v pohode, lebo on ma psov rad...Inak tvoje babätko nikdy neplace autorka? Lebo uz ked pocujes cupot psa pod tebou (nadtymto sa budem este dlho smiat), tak myslis, ze im nevadi napr. plac tvojho dietata? Prides mi autorka na to,ze zijes v byte medzi ludmi priliz precitlivena, nemam pocit,ze by oni nieco porusovali, tak ako ty pocujes beznu prevadzku v ich byte ty, mozu tiez pocut oni vas a neprisli vam nadavat a bit vas, ze mala place, ze pocuju ako otvaras/zatvaras skrinky, ze peries, varis, ked sa to zrejme im nehodi🤷‍♀️ Cim skor si zvyknes tym lepsie pre teba, neber to tak strasne citlivo a bude sa ti ozaj lahsie zit.

@motylik2559 myslim si, ze to bagatelizujes. Buchas v dnesj dobe skrinkami v kuchyni? Urcite nie, lebo same sa ticho zatvaraju. Ona pisala, ze po ich prosbe to robia este aj naschval. Tirz nechniapes vchodovymi dverami, ked prides domov? Alebo to robis bezne?
A vies, akeho maju psa? Nevies. Mozno je ten tvoj skutocne kludny. Pod nami susedov pes, velky ako izba, zabrese 2x za den. Ale ak susedov pes steka pri kazdom suchnuti na vhodbe, respektive ked sam nieco zaciti, to by sa ani tvoj sused na teba neusmieval.
Treba rozlisovat aj toto.
Nrch si varia aj o polnoci, ale nebudu hrkotat s hrncami, ale budu eliminovat zvuky, aj tie bezne

kikappp
20. feb 2026

Si frustrovana z toho ,že ti mala zle spi .Počkaj na čas keď bude ona robiť viac hluku a budeš sa modliť aby ti susedia neprišli kopať ,že čo to tvoje decko robí.Vies ako sa reálne cítia tvoji susedia? Nechápu co riešiš ved oni reálne nič nerobia len bývajú vo svojim byte .Ty si teraz v tomto období tichšia lebo to vyžaduje vás režim a dieta ak začne režim viac aktívneho dieťaťa tak prestaneš vnímať aj zvuky z okolia .A aj ak budeš skusat čokoľvek správca,polícia,domovnicka nič ti nepomôže akurát o tebe bude negatívne hovoriť viac susedov a baviť sa na tvoj účet. Takže, ber to ako fakt to je život .

motylik2559
20. feb 2026
@stanislavicenka

@motylik2559 myslim si, ze to bagatelizujes. Buchas v dnesj dobe skrinkami v kuchyni? Urcite nie, lebo same sa ticho zatvaraju. Ona pisala, ze po ich prosbe to robia este aj naschval. Tirz nechniapes vchodovymi dverami, ked prides domov? Alebo to robis bezne?
A vies, akeho maju psa? Nevies. Mozno je ten tvoj skutocne kludny. Pod nami susedov pes, velky ako izba, zabrese 2x za den. Ale ak susedov pes steka pri kazdom suchnuti na vhodbe, respektive ked sam nieco zaciti, to by sa ani tvoj sused na teba neusmieval.
Treba rozlisovat aj toto.
Nrch si varia aj o polnoci, ale nebudu hrkotat s hrncami, ale budu eliminovat zvuky, aj tie bezne

@stanislavicenka Ja bagatelizujem, ale ty napises,ze maju velkeho psa ako izba? Prepac, ale takeho obra psa som teda nevidela, aj vlkodav je mensi ako izba😄🤷‍♀️ A ano za tym co som napisala si stojim, pretoze ty vies, ze co vadi tym susedom zas co autorka v byte robi, dieta place a neboli sa jej stazovat za to? Prepac skus si este raz precitat co som pisala...asi si to len prebehla. Lebo to co vadi autorke, moze vadit aj tym susedom a im dokonca este viac, kedze su pod nou...Ako vies,ze autorkina rodina je cele dni a noci ticho a nicim nebuchnu, nedupu, dieta neplace, nevaria, lebo hrnce buchnu, ked maju prievan sa im okno nikdy nepribuchne - ani dvere? Ako vies,ze autorka a jej rodina je ta dokonalo ticha a tí susedia su ako ich popisala? Ako vies, ze autorka v tej nasratosti neprehana a neprikrasluje? Byvala som aj inde nez tu kedysi davno (tu som skoro 15 rokov) a ani tam som nepucula cupot vlciaka podomnou! Tak prosim ta skor ako mi tu napises nejake svoje domnienky si precitaj pozornejsie co som uz pisala. A autorka nezije na samote, kebyze byva v inom byte, tak by jej zas vadilo cosi ine lebo ma male dieta, ktore sa jej budi na "buchnutie skrinky" pod nou. V inom byte jej zas mohli vadit,ze pocuje ine deti, prerabky (pritom aj oni sami prerabali a mohlo to susedom vadit), to ze sa vobec niekto rozprava, a ine....Byva v byte, nie na samote a v byte treba ratat s nejakym hlukom. A ano susedia jej robia naschval, ale sama si za to moze, ked tam bola 3x a jeden krat sa tam jej muz so susedom skoro pobil- kvoli tomuto? to ako fakt?! Tak asi aj autorka s jej muzom nebudu idealni, nemyslis? Skus to vziat aj zo strany susedov a nie iba to co autorka nenapisala...My nepozname ani ju, ani susedov a mozno by sme len cumeli, keby sa aj oni vyjadrili🤷‍♀️😄🙂

anonym_bed0b6
20. feb 2026

pochopia, keď budú mať vlastné dieťa, karma ich dobehne
a počkaj, tvoje začne behať, búchať kockami po dlážke potom budú oni chodiť k vám a sťažovať sa

anonym_068e40
20. feb 2026

Pozname taketo samonasierace typy, ktorym vadi vsetko (buchnutie dveri, vytah a pod).
Susedom sa necudujem, tiez by som vas vyhodila, normalne uzivaju svoj byt, nerobia nadmerny hluk (s tymto na hygiene nepochodite, akurat budete za blaznov). Akoze sorry, ale aby vam vadilo, ze si vecer varia a buchaju hrncami? Ak sa nemozete odstahovat, tak si odhlucnite trochu byt (koberce, zvukova izolacia). Tie papundeklove steny v novostavbach su hroza, budte radi, ze nepocujete susedov o 3 byty dalej na zachode a pod.
Inak ucit dieta na uplne ticho je cesta do pekla, ale to uz aj sama vidis. Dieta ma cez den zaspavat pri miernom hluku, nie v hrobovom tichu. Susedia pod nami maju 3 psov a vobec ich nepocujeme, max ked pridu vecer z prechadzky a zastekaju. Detom nikdy nevadili, vlastne o nich vobec nevieme.

petrahl
20. feb 2026
@anonym_f76376

@petrahl
fiha, to si asi este nezazila psa nad sebou, to je masaker
ako mu drapy skrabu o podlahy - brr, este teraz mi je zle, ked si to vybavim, sused nad nami mal takeho otrasneho psa, vsetko sme poculi
o vystekavani nehovorim, idealne vecer o jedenastej zacal zavyjat

@anonym_f76376 nad sebou a pod sebou je rozdiel. Pani píše o psovi v byte DOLE.

nominativ
20. feb 2026

Skús biely šum do pozadia, keď dieťa spí.

Ostatné si musíš zvyknúť, čím viac sa na to budeš sústrediť, tým viac ťa to bude hnevať. Mám tiež byt v novostavbe a nad nami je v prenájme starší pár. Ale zvuková kulisa je, akoby nad nami bývalo stádo koní. Ešte aj keď čistia wc po potrebe, tak mi trasie v kúpeľni kozmetikou. Rozhodla som sa to ignorovať a zvykla som si. Už si to často ani neuvedomím.

anonym_b4bef5
20. feb 2026

@anonym_autor my sme tiez takto kupili byt v novostavbe,a nikdy viac.otrasne odhlucnene,4 byty na jednom poschodi,a kazdy iny biorytmus.bud tam zili mladí,co mali po nociach diskoteky alebo vedla nas suseda,co zacinala fungovat o 23:00,cize vysavat,uoratovat a varit-a ked jej 20x nepadol hrniec na zem na dlazbu,tak ani raz.do toho tv na plne pecky.a my s muzom vyflusnuti z roboty,rano budik o 5:30,a boli sme do noci hore kvoli susede.vrchol bol,ked vedla nas zacali byt prenajimat starsej panej,ktora si po veceroch spievala karaoke do mikrofonu,hlucha jak poleno🙈byt sme predali a isli byvat radsej do domu..

prosimopomoc
20. feb 2026

@anonym_autor mrzí ma to, niet nad debilnych susedov... A inak, teraz som vylakana, tiež som si kúpila byt, novostavbu, ešte sa len bude stavať. Naschvál som si kúpila najvyššie, aby nebol nikto nadomnou. Naozaj to tak pocut zdola? 😭

liusa82
20. feb 2026

ale figu je to problém len novostavieb.My sme bývali v poctivej bytovke z tehly a figa z toho ako píšeš tak z hora hluk,z dola hluk z boku.To ja si myslim je to proste byt a nezaleži či novostavba alebo pocitvá tehla.My sme odišli do domu a konečne vysnívany pokoj.To je presne tými kobercami ktoré už prakticky z bytov vymyzli a minimom nábytku takže počuť každý prd

anonym_3e0990
20. feb 2026
@anonym_ea15fe

to mate steny z papiera ked pocujes toto ? keby byval nad tebou OK ,ale pod tebou a ty počujes ako ide pes po dlazke ? zvlastne.
tak si odhlcni ty byt systemom vsetko co pohlcuje zvuk. závesy vsade aj zaclony. koberce tie vedia super odhlucnit. zlaty zivot v panelaku ked mali vsetci koberce.

@anonym_ea15fe Ja mám hlučne susedy podo mnou a to by som v živote nepovedala, že to môže byt tak počuť. Tie zvuky sa prenášajú aj obvodovými múrmi. Počujem ich, akoby boli v mojej izbe a kričali v skrini. Počujem ako dupú, trieskaju dvierkami na nábytku, všetky telefonáty a rozhovory, výbuchy smiechu o polnoci