Cudzí človek opakovane fotí náš dom. Ako postupovať?
Za posledné dva týždne som už tretíkrát videla toho istého chlapa, ako stojí oproti nášmu domu a fotí si ho mobilom. Dom nepredávame ani nikde neinzerujeme. Vždy ho zbadám až z okna a kým vyjdem von, je preč.
Kamery nemáme. Ak sa objaví znova, môžem si ho aspoň odfotiť alebo natočiť, aby som mala niečo v ruke? A má sa vôbec takéto opakované fotenie niekde riešiť, keď zatiaľ vlastne nič iné neurobil?
Zavolala by som 158 alebo 159
@anonym_autor mozno sa mu páči a chce si dat postaviť podobný?
@anonym_autor mne to.pride ze kopiruje a chce taky dom postavit, ale je divne podozrive, odfot ho
Ja som videla taky diel vo Verte neverte kedy žena snívala o dome a žila v ňom, až ho reálne uvidela, ale vedela že si ho nemôže dovoliť. Raz keď išla okolo zbadala, že je na predaj, bol pod cenu, lebo v ňom každu noc ona sama strašila.
Od kedy sestra oznámila kandidatúru vo voľbách tiež ich dom fotia (prodikanditatova žena) fotia jej záhradu zo zadu, švagrovi firmu, klientov a pravdepodobne aj dom našich.
Neviem, čo by si s ním chcela robiť. Je to možno divné, možno sa ti to nepáči to je ok. Ale keď je na ulici a fotí len dom samotný zvonku, nepríde mi to ako nejaký extra zásah do súkromia. Veď tvoj dom je pravdepodobne aj na Google streetview a moze si ho obzerať ktokoľvek a kedykoľvek. A Boh vie, čo tam je ešte zachytené - dvor, záhrada, osoba. Veď nahlas Google na polícii alebo ich skús zažalovať.
máte tam niečo, čo by mohol ukradnúť? čo ak si fotí terén na vlámačku pre kumpánov?
@anonym_autor Ľuďom je dnes už všetko podozrivé. Keď sme išli budovať našu novú ulicu, tak som v jednej inej ulici meral šírku cesty, aby som si vedel predstaviť, ako široká bude tá naša. A hneď jeden chlapík vybehol, že čo robím na ich ulici? Tak som mu normálne vysvetlil, že staviame tiež ulicu a porovnávam šírku. Spokojný odkráčal domov.
Možno aj ty máš niečo zaujímavé pri dome - možno nejaký strom, kvitnúci krík a pod. a niekto je zvedavý, ako to rastie. Alebo len stavia a chce mať rovnakú strechu. Tvoj dom si môže z ulice fotiť kto len chce. Kvôli tomu volať policajtov je prehnané.
Kdybych ho viděla ještě jednou, tak bych rychle vyběhla ven a zeptala se ho, proč dům fotí. Nebo ještě lépe, poslala bych manžela.
Postavila by som sa tak,aby ma pri tom videl a natacala by som pri tom foteni ja jeho.
Ja som takto minule videla jedného pána, si fotí niečo pri našom dome, hneď som to povedala mužovi, ten vybehol aj so synom (vysoká hora svalov) a chudák chlap bol nejaký učiteľ z Venezuely (blízko pri nás je zahraničná súkromná škola) a fotil moje kvetinky svojej manželke 🤭, lebo oni tam také nemajú 🤷♀️.
Postavila by som sa tak,aby ma pri tom videl a natacala by som pri tom foteni ja jeho.
@anonym_abcea6 On nič neporušuje, ale keby si ho ty fotila, tak by si zasahovala do jeho práv na ochranu osobnosti. Bez jeho súhlasu by si ho nesmela fotiť.
@anonym_autor aj nám fotili dom z postávajúceho auta, tiež som si to náhodne všimla. Potom nám začali miznúť veci bez poškodenia zámkov. Kamery vám nepomôžu, ani nové zámky. Vedia ich prekonať.
@anonym_abcea6 On nič neporušuje, ale keby si ho ty fotila, tak by si zasahovala do jeho práv na ochranu osobnosti. Bez jeho súhlasu by si ho nesmela fotiť.
@chrobak7 a keby som fotila strom za nim?Ja nemozem za to, ze je jeho smerom ten strom.
Odfot si ho. Potom vyjdi von a povedz, ze ak vas nahodou vykradnu, tak jeho fotka ide rovno na policiu. Raz fotit, moze byt, niekomu sa paci dom. Ale viackrat za sebou je uz divne.
My sme bývali v paneláku a vždy ak som vyšla na balkón, tak som videla tlupu ľudí okolo nášho auta. Mali sme nové, pár dní doma. Ešte mužovo som hovorila, prečo sú tak nalepení na na našom aute, teda sa motali doslova okolo neho. Na druhý deň to isté a tí istí muži a aj na ďalší. Ešte som aj muža poslala, choď von pred barak na parkovisko. Je to divné, doslova som mala zlý pocit. Muž jasné neveril mi, šak sa asi tam rozprávajú. Jasné nalepení doslova pri našom aute. Na ďalší deň sme sa ráno zobudili, vyšla som na balkón a naše auto nikde. Ukradli ho a ani sa nenašlo. Tak ja by som si isto odfotila tú osobu, čo si váš dom fotí a zavolala by som aj políciu. Keď sa to stále opakuje.
každopádne by som bola na pozore a odfotila si ho tiež, ak žiješ s mužom/partnerom, normálne by som ho za ním poslala a opýtala sa ho narovinu, prečo si fotí váš dom..o tom, že si si ho aj ty odfotila, nič nehovorte..neviem na polícii či niečo vyriešiš, banánová republika hold smola..ale buďte ostražití..
@anonym_autor Nemyslím, že je dobrý nápad ho fotiť. Tak ale to je môj osobný názor. Políciu ale zavolať môžeš. Môžu ho preveriť.
@anonym_autor je to zvlastne, ale otazka prakticka - je vas dom vidiet na google street view? Ze obzerat moze hocikto aj tam...
Ja som raz na prechádzke (dávno) narazila na dom, ktorý mal obklad a fasádu presne, ako som chcela. Tiež som mala nutkanie odfotiť si ho, ale neurobila som tak. A ešte raz som potom natrafila na krík netradičnej farby, mali ho pri plote, z toho by som aj poprosila o odrezok, ale tiež som to nechala tak.
Ľudia sú dnes veľmi podozrievaví, ale ani sa im nečudujem.
@anonym_autor neriešiš niečo na súde ? takto to začína fotením domu, potom ti prídu ukradnúť všetky dôkazy, aby si zabezpečili beztrestnosť.
@anonym_autor aj nám fotili dom z postávajúceho auta, tiež som si to náhodne všimla. Potom nám začali miznúť veci bez poškodenia zámkov. Kamery vám nepomôžu, ani nové zámky. Vedia ich prekonať.
@anonym_abcea6 To si asi ty, čo v inej téme nedávno tvrdila, že jej bez násilného vniknutia z domu všetko zmizlo, ktorej vraj SLSP vybielila účty. Viacerí sa zhodli, že to už je diagnóza. Nesnaž sa nakaziť aj iných tvojim stihomamom.
@anonym_abcea6 To si fakt taká primitívna, alebo sa len tak tváriš?
@chrobak7 Tak takto to vyzera,ked sa uboziak prejavi.
@chrobak7 Tak takto to vyzera,ked sa uboziak prejavi.
@maminkadeticiek Akože fotiť niekoho a tvrdiť, že fotím strom za ním, len on mi omylom stojí v ceste.... no neviem. A teba som tým urazil? Alebo to ty si bola ten anonym?
@maminkadeticiek Akože fotiť niekoho a tvrdiť, že fotím strom za ním, len on mi omylom stojí v ceste.... no neviem. A teba som tým urazil? Alebo to ty si bola ten anonym?
@chrobak7 ty budeš asi jeden z tých čo chodia fotiť tie domy.
Chápem obavy ale teda fotenie domov z ulice nie je zakázané
@hiro a to ti kto povedal ze nie je fotenie domov z ulice zakazane? Praveze je zakazane a ja som takto nachytala jedneho chuja ktory si fotil domy v nasej ulici v aute bez polepu ci je to energetika aleco co, ihned som si zapisala EČV, zavolala 158 a chlapa chytili v inej obci a tam uz len bafkal ze on je z energetickeho centra a podobne, takze tak😠.
@anonym_autor zas troll tema? Urcite si bezne niekto trikrat foti to iste. Dom je stale ten isty.

samozrejme, že ho môžeš odfotiť, urob niekoľko snímok a ja by som teda zašla na políciu. Asi ťa tam riešiť nebudú, lebo neriešia ani o dosť vážnejšie stavy (hold, Slovakistan) , ale keby čokoľvek, nech máš o tom záznam.
Ešte možno blbý nápad, ale nemáte na dome niečo "zaujímavé"? Ja sm raz zvonila na neznámu bránu domu s tým, že nech sa nehnevajú, ale že či by som si mohla odfotiť detailne ich plot (kovaný), lebo rodičia si vtedy plánovali niečo podobné, len nevedeli ako presne a toto sa mi brutal páčilo ako inšpirácia pre nich 😀 Pozerali na mňa divne, ale dovolili mi to 😀