icon

Cudzí človek opakovane fotí náš dom. Ako postupovať?

27. aug 2026

Za posledné dva týždne som už tretíkrát videla toho istého chlapa, ako stojí oproti nášmu domu a fotí si ho mobilom. Dom nepredávame ani nikde neinzerujeme. Vždy ho zbadám až z okna a kým vyjdem von, je preč.

Kamery nemáme. Ak sa objaví znova, môžem si ho aspoň odfotiť alebo natočiť, aby som mala niečo v ruke? A má sa vôbec takéto opakované fotenie niekde riešiť, keď zatiaľ vlastne nič iné neurobil?

Strana
z2
hiro
29. aug 2026
@anonym_3a0966

@hiro a to ti kto povedal ze nie je fotenie domov z ulice zakazane? Praveze je zakazane a ja som takto nachytala jedneho chuja ktory si fotil domy v nasej ulici v aute bez polepu ci je to energetika aleco co, ihned som si zapisala EČV, zavolala 158 a chlapa chytili v inej obci a tam uz len bafkal ze on je z energetickeho centra a podobne, takze tak😠.

@anonym_3a0966 Kto mi to mal povedať? Je to verejný priestor. Nie je žiadnym zákonom zakázané fotiť z verejného priestoru budovy naokolo.

anonym_4dd23e
29. aug 2026

@anonym_autor veď si urob videjko, fotky nejaké a uvidíš, čo bude ďalej.

vevesh
29. aug 2026

Ja by som si ho natocila/nafotila. U nas takto "sonduju teren" zlodeji. Jeden krat, okej, mozno sa mu paci fasada🫣. Ale viac krat- toto zavana nie prave cistym umyslom....

chrobak7
29. aug 2026
@anonym_8a431c

@chrobak7 ty budeš asi jeden z tých čo chodia fotiť tie domy.

@anonym_8a431c Hej, tvoj mám už 3x odfotený.

anonym_8a431c
Včera o 18:32
@anonym_fbad1f

@anonym_autor zas troll tema? Urcite si bezne niekto trikrat foti to iste. Dom je stale ten isty.

@anonym_fbad1f áno dom je stále ten istý, ale keď ho fotí viackrát, tak to bude asi preto, či tam bol posledné pohyb, otvorené okná, inak žalúzie, či sa v ňom svieti, či sa s niečím hýbalo. Skrátka zisťuje, či sú miestni doma.To ťa asi ani nenapadlo, že nefotí iba dom aj keď to tak vyzerá ale testuje zvyky a správanie tých ľudí a zisťuje, či sú doma a pod. Veď samotný dom má aj na Googli jemu ide o iné, než o samotný dom.

anonym_c6dc12
Včera o 18:45

@anonym_autor nebyvate v turistickom regione? Mozno nejaky turista foti tunajsiu architekturu. Tiez som si pofotila niektore domy v zahranici.

anonym_8a431c
Včera o 19:47
@anonym_c6dc12

@anonym_autor nebyvate v turistickom regione? Mozno nejaky turista foti tunajsiu architekturu. Tiez som si pofotila niektore domy v zahranici.

@anonym_c6dc12 aj viac dní po sebe si si ich fotila? Asi nie.

tiezjedna
Včera o 19:52

@anonym_autor vyfoť ho a daj to na nejakú susedskú skupinu. Možno zistíš, že si nefotí len váš dom.

Strana
z2