icon

Je možné grilovať na balkóne s elektrickým grilom?

10. jún 2026

Prajem pekný podvečer 🙂
Máme väčší balkón - chceli by sme si tam spraviť takú relax zónu, posedenie, občas niečo ugrilovať - samozrejme na elektrickom grile. Len neviem, niekde som čítala, že to nie je povolené? Chápem, že nejaké grilovanie na uhlí je asi problém, ale aj na elektrike?

Strana
z2
anonym_c0dcf0
10. jún 2026

@anonym_autor akože v bytovom dome?

anonym_7d179a
10. jún 2026

Ja som este nikdy nic nejedla z takeho grilu.Nebude to to iste ako v trube??Prave to drevo,uhlie robi to mäso ine ako v trube,ci sa mylim???

anonym_7ac059
10. jún 2026

Neviem ako to je u vas a ale v zahraničí bežne čo sme mali v zmluve, bolo povolené grilovať na el. grile na balkóne. Treba si pozrieť nájomnú zmluvu a domovy poriadok

anonym_c0dcf0
10. jún 2026

Mne stačí keď tí smradi fajčia na balkone, nie ešte v lete citiť maso. Fuj, rešpektujte ľudí okolo seba

anonym_e392ae
10. jún 2026

Neviem ci je to povolene, ale my grilujeme na elektrickom grile na balkone. A bezne aj susedia.
Nesmie byt ale otvoreny ohen.

4stanka4
10. jún 2026
@anonym_7d179a

Ja som este nikdy nic nejedla z takeho grilu.Nebude to to iste ako v trube??Prave to drevo,uhlie robi to mäso ine ako v trube,ci sa mylim???

@anonym_7d179a tak jasne ze to nie je ako pripravené na ohni ale je to fajn. My sme síce v RD ale mame tiež len elektrický gril a fungujeme bežne, je to chutne a aj nám to vyhovuje lebo nemusíme kúriť a nie je z neho popol

autor
10. jún 2026
@anonym_7ac059

Neviem ako to je u vas a ale v zahraničí bežne čo sme mali v zmluve, bolo povolené grilovať na el. grile na balkóne. Treba si pozrieť nájomnú zmluvu a domovy poriadok

@anonym_7ac059 Byt je náš, nemám nájomnú zmluvu.

anonym_a0991a
10. jún 2026

Ak domový poriadok grilovanie na balkónoch zakazuje, vlastník alebo nájomník je povinný zákaz dodržiavať. Takýto zákaz býva pomerne častý najmä pri griloch na drevené uhlie. Pri grilovaní nesmie vzniknúť riziko požiaru. Grily na drevené uhlie alebo otvorený oheň sú z pohľadu požiarnej bezpečnosti problematickejšie než elektrické grily. Ak by vznikol požiar alebo škoda, zodpovednosť nesie osoba, ktorá grilovala. Podľa § 127 Občianskeho zákonníka nesmie vlastník nehnuteľnosti nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov dymom, pachmi, popolom alebo hlukom. Ak susedom ide dym do bytu, na balkón alebo na sušiacu sa bielizeň, môžu sa domáhať nápravy.

biba_18
10. jún 2026

no to je nápad, fakt… 😏

anonym_56c73d
10. jún 2026
@biba_18

no to je nápad, fakt… 😏

@biba_18 chod sa pozriet na island, tam nenajdes balkon bez obrovskeho grilu

sasa1310
10. jún 2026

@anonym_autor elektrický gril prečo nepoužívaš normálne v kuchyni. Prečo chceš zrovna na balkóne?

anonym_8652e6
10. jún 2026
@sasa1310

@anonym_autor elektrický gril prečo nepoužívaš normálne v kuchyni. Prečo chceš zrovna na balkóne?

@sasa1310 pre mna je nepochopitelne, ako sa toto niekto moze opytat...ved prave PRETO!...pre tu atmosferu, vzduch...

sasa1310
10. jún 2026
@anonym_8652e6

@sasa1310 pre mna je nepochopitelne, ako sa toto niekto moze opytat...ved prave PRETO!...pre tu atmosferu, vzduch...

@anonym_8652e6 na balkóne?

anonym_ce1019
10. jún 2026

Otvoreny ohen sa nesmie, ale elektricky gril ziadny problem. Ak niekomu vadi vona masa, jeho problem, to je citit aj z kuchyne pri otvorenom okne. Pokojne si spravte pohodicku.

anonym_00d149
10. jún 2026

@anonym_autor Teoreticky na elektrickom grile nie je zo zákona zakázané grilovať na balkóne, ale sú mestá,kde je to celoplošne zakázané, alebo sú bytové domy ,kde to zakazuje domový poriadok

a0
10. jún 2026

Máme gril na balkóne, nijak zvlášť to necítiť k susedom. Resp. nik sa nesťažoval a v bytovke sa poznáme všetci, takže keby to bol problém pre susedov, povedali by. Viem že kopec ďalších ľudí v okolí má tiež gril. 🙂

anonym_2449a1
10. jún 2026

Opytala by som sa domovnika. Ak by bol problem vies si ugrilovatvaj v kuchyni a na balkone jest.

anonym_19c7be
10. jún 2026

Jasne grilujeme. Aj vírivku mame na balkóne a co? Je to nas byt.

biba_18
10. jún 2026
@anonym_56c73d

@biba_18 chod sa pozriet na island, tam nenajdes balkon bez obrovskeho grilu

@anonym_56c73d na islande pedpokladám že nemajú v lete dokorán okná 😏 pri teplote 20 stupňov…

biba_18
10. jún 2026

chápem, že je to môj problém, že nechcem spať v spálni čo cítiť ako údiareň 😏

anonym_8520cc
10. jún 2026

sme v rod. dome , nie v byte . Na terase grilujeme - el. grilom. Za nás je to Ok. V kuchyni gril vôbec nepoužívame.

anonym_8520cc
10. jún 2026
@biba_18

chápem, že je to môj problém, že nechcem spať v spálni čo cítiť ako údiareň 😏

@biba_18 keď fajčí sused na balkóne pod vami tak to je OK?

anonym_03e023
10. jún 2026
@biba_18

@anonym_56c73d na islande pedpokladám že nemajú v lete dokorán okná 😏 pri teplote 20 stupňov…

@biba_18
V Zurichu kazdy tyzden pekne, nepekne na uhli aj susedov zhora zavolame alebo donesieme 🍺🍺🍺

biba_18
10. jún 2026
@anonym_8520cc

@biba_18 keď fajčí sused na balkóne pod vami tak to je OK?

@anonym_8520cc nie, tiež to nie je ok. ale to svedčí o nich že sú neohľaduplní, že…

klotildabazarik
10. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_7ac059 Byt je náš, nemám nájomnú zmluvu.

@anonym_autor tak ked je to tvoj byt si tam mozes aj naha lezat😂

anonym_2448bc
10. jún 2026

Prečo majú susedia dýchať smrad z tvojho grilu? Aj fajčenie na balkónoch malo byť už dávno zakázané. Aj my máme v byte pod nami 2 fajčiarky a celé leto, keďže máme celé dni otvorený balkón, sme kvôli nim pasívni fajčiari. Hnus.

anonym_794624
Včera o 03:09

Šup kúpiť chatku, alebo vymeniť byt za dom….

crazy_cat_lady
Včera o 06:53

My mame tiez el. gril a pouzivame ho na balkone

anonym_d49be3
Včera o 09:42

Je to asi rovnake ako s fajcenim na balkone. Nejde o to ze to je el.spotrebic ale moze susedom vadit smrad (v tomto pripade vona). Ide akoze o obtazovanie susedov. Ale nemyslim ze by mohol mat niekto problem

anonym_501011
Včera o 14:30
@anonym_8520cc

sme v rod. dome , nie v byte . Na terase grilujeme - el. grilom. Za nás je to Ok. V kuchyni gril vôbec nepoužívame.

@anonym_8520cc tiež používame len el.gril, susedia majú na uhlie, drevo a teda dobre to smrdí, to sa el.grilom nedá porovnať, oni ani nevedia že grilujem na terase, zato od nich to veje k nám na terasu, majú gril blízko plotu, ale teda by ma nenapadlo sťažovať hoci to vadí hlavne podvečer

Strana
z2