icon

Je povinné chodiť na domové schôdze v novostavbách?

Včera o 17:54

Je to aj v novostavbách či to je už prežitok ?

Strana
z2
thirstymonk
Včera o 19:48
@anonym_autor

@veronikah96 fuha tak to mať dom je lepšie ...

@anonym_autor To sa nedá takto paušalne povedať. 24 rokov som byval v zatuchlej bytovke. Potom 5 rokov v zatuchlom dome a teraz tretí rok v druhom zatuchlom dome :D Ja bytovku nechcem už ani vidieť. Ale nie je to pre každého. Sú ľudia, čo si nie sú schopní vymeniť žiarovku, pre takých je bývanie v dome pohroma. Vypadne istič, tečie ti strecha, treba pokosiť trávu a sú v p...

anonym_4c83bf
Včera o 19:54
@anonym_autor

@ornela_tn fuha a akto funguje teda v tých bytovkách ? Že to akože tam musím niečo odsúhlasiť ? Či čo veď to je môj byt tak prečo by som sa mala ešte o niečom informovať ? To nieje ako dom že proste nič neriešim ????

@anonym_autor autorka zasnem, nie nie je to len tvoj byt je to súčasť bytového domu kde treba rozhodovať o veciach ako kto čo upratuje, čo treba opraviť, aké investície urobiť a o tom sa rozhoduje na schôdzach. Už v takej novostavbe be treba riešiť praskliny, maľovanie, záručné opravy, opravy strechy, pripadne neslušne správanie susedov. O tom sa rozhoduje na schôdzach. A keď sa nebudeš zúčastňovať len sa budeš diviť prečo zrazu platíš viac do fondu, lebo o ničom nebudeš vedieť.

proste_zuza
Dnes o 10:57

Nejde o to ci stare alebo nove. Je to spolocny majetok, treba sa o neho starat od zaciatku. To ze nepridete moze aj zablokovat nejake schvalenie. Treba ist, urcite je to raz za cas

anonym_87d87d
Dnes o 13:40

@anonym_autor ja na domove schodze nechodim, naco, hlupy ludia.

Byty su chore byvanie, vhodne jedine pre masochistov co si chcu zničiť život.

Byt nema ziadnu hodnotu co dokazuju i teraz prenajmy pre pracantov z Azie, je to cisto ubytovanie pre pracantov, bodka.

viestta
Dnes o 14:28
@anonym_87d87d

@anonym_autor ja na domove schodze nechodim, naco, hlupy ludia.

Byty su chore byvanie, vhodne jedine pre masochistov co si chcu zničiť život.

Byt nema ziadnu hodnotu co dokazuju i teraz prenajmy pre pracantov z Azie, je to cisto ubytovanie pre pracantov, bodka.

@anonym_87d87d a ti hlupi ludia potom rozhoduju na co sa minu aj tvoje peniaze, ktore kazdy mesiac platis

anonym_87d87d
Dnes o 14:30
@viestta

@anonym_87d87d a ti hlupi ludia potom rozhoduju na co sa minu aj tvoje peniaze, ktore kazdy mesiac platis

@viestta nech, mam na to, lepsie ako sa hadat s hlupakmi, aj tak je byt len na jednu vec, na ubytovanie robotníkov, je to hlúpe bývanie, nema to ziadnu cenu.

viestta
Dnes o 14:34

"Pre hlupaka kazdy hlupy" - Forrest Gump

veronika33
Dnes o 19:58
@viestta

@aliziana ano, o "drobnych" sa hlasovat nemusi. Ale na schodzi sa preberie, kde sa tie "drobne" z FO pouzili.

@viestta na schôdzi prítomní vlastníci odsúhlasia to, čo je presne rozpísané v zákone 182, vôbec to nemusia byť "drobné" je presne stanovené na čo je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny (alebo 2/3 väčšiny) všetkých vlastníkov a na čo súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných vlastníkov na schôdzi, na schôdzi sa nemusí prebrať na čo sa minuli financie za predchádzajúce obdobie, kľudne to môže byť rozpísané v správe k vyúčtovaniu za byt ...

Strana
z2