Môžem oplotiť pozemok bez dohody so susedom?
Ahojte ako riesit ked mi sused chodi na pozemok? Mame novostavbu, este nemame dorieseny plot z jednej strany so susedom a on si cez tu stranu chodi k nam priamo pred terasu. Mozem si tu stranu dat oplotit aj bez dohody s nim? Ďakujem
A preco tam chodi? Co robi ma tvojom pozemku?
@martinkatinka prechadza sa tam s dietatom svojim rocnym
@anonym_autor no bud si tam daj docasny plot alebo mu povedz, ze uz je na tvojom pozemku. Mozno si to ani neuvedomuje. Ty si sa s nim nerozpravala?
@anonym_autor no bud si tam daj docasny plot alebo mu povedz, ze uz je na tvojom pozemku. Mozno si to ani neuvedomuje. Ty si sa s nim nerozpravala?
@martinkatinka zatial nie, este tam nebyvame, robime vnutro, ona si tam takto chodi
Daj tam kameru,tiez mame na dvore,cisto na dvore kameru,ked nieco prejde po dvore hned to oznami,aj obycajnu macku.
@anonym_autor Mám otazku: Kým tam nebyvas,ako narušuje sused tvoje súkromie? Viem, že sa s dieťaťom prechádza po tvojom pozemku, ale čo vyplýva z toho pre teba?
@martinkatinka zatial nie, este tam nebyvame, robime vnutro, ona si tam takto chodi
@anonym_autor tak ked ho tam stretnes (hoci neviem ako vies, ze tam chodi), ked tam budes, tak mu to povedz
@anonym_autor Mám otazku: Kým tam nebyvas,ako narušuje sused tvoje súkromie? Viem, že sa s dieťaťom prechádza po tvojom pozemku, ale čo vyplýva z toho pre teba?
@anonym_c48530 no zatial nijako, len mi to pride ze pani si asi zvykla ze sa tam moze premavat a premavala sa tam aj ked sme tam priamo boli a nieco riesila a vtedy si tam chodila ako keby nic, ze jej to bolo jedno, aj ked sme tam prave boli
@anonym_c48530 no zatial nijako, len mi to pride ze pani si asi zvykla ze sa tam moze premavat a premavala sa tam aj ked sme tam priamo boli a nieco riesila a vtedy si tam chodila ako keby nic, ze jej to bolo jedno, aj ked sme tam prave boli
@anonym_autor ved si mohla povedat, ze "Prepacte, uz ste na mojom pozemku".
Niekoho radosť mať za suseda...a nemyslim teraz rodiča s dieťaťom,ktoré nemá čo zastaviť.lebo plot nie je .
@anonym_autor Odvykne si, keď to oplotite, alebo sa nasťahujete.V prípade, že jej "návštevy,,by pokračovali, slušne ju upozorni, že síce ju rada vidíš,ale možno jej ušlo,ze je už na tvojom
Skúšala si sa s ňou porozprávať? Predpokladám, že tam doteraz nikto nebýval tak tam chodila bežne a ešte jej nedošlo, že to niekomu patrí.
Skúšala si sa s ňou porozprávať? Predpokladám, že tam doteraz nikto nebýval tak tam chodila bežne a ešte jej nedošlo, že to niekomu patrí.
@januska12323 jasne to chapem, ale ked uz tam chodime a vidi ze tam sme, tak uz jej to mohlo dopnut a nie ze este vtedy tam normalne ide, ked vidi, ze tam sme
@januska12323 jasne to chapem, ale ked uz tam chodime a vidi ze tam sme, tak uz jej to mohlo dopnut a nie ze este vtedy tam normalne ide, ked vidi, ze tam sme
@anonym_autor a aky problem je vyjst a jednoducho jej to povedat?
V prvom rade oslovím ju, k comu bolo dobre, založiť tuto bezmyselnu tému? Čo ti tu my pomôžeme? Ak ti to vadí, požiadaj ju , aby tam nechodila, že je to váš pozemok, alebo si tam natiahnite pletivo a budete mať pokoj
@anonym_autor mne osobne by to asi ani zatiaľ neprekážalo. Ak tam nič zle nerobí, neberie niečo…. A ak tam ide iba s dieťaťom 🤷♀️ ak by mi to vadilo, tak normálne, narovinu by som ho dôrazne žiadala, aby nevstupoval na môj pozemok.
@anonym_autor na plot nepotrebujes suhlas suseda, podla toho aky bude das ohlasku na SU alebo vybavis stavebne povolenie. Plot treba postavit celym objemom na svojom pozemku. Ale skor ako sa k tomu dopracujes tak mozno staci susedovi povedat, ze si to nezelas. Vies, nieco na tom bude ak sa hovori Nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie. Ked ste tam boli preco si jej to nepovedala, ze ti to prekaza? Ked si tam bola, nic si nepovadala, tak moze sa nazdavat, ze s tym, ze chodia na vas pozemok nemas problem.
@anonym_autor no fuj, teba by som za susedku rozhodne nechcela mat ble 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
No, ty budeš perfektná susedka. Zatiaľ tam nie je plot, boli ste priamo prítomní a nič si jej nepovedala, chodí sa tam prechádzať s dieťaťom a nerobí nič, čo by ti poškodzovalo majetok. Ak sa ti nepáči, že tam chodí, povedz jej to. Niektorým ľuďom prekáža už aj dýchanie iných.
No, ty budeš perfektná susedka. Zatiaľ tam nie je plot, boli ste priamo prítomní a nič si jej nepovedala, chodí sa tam prechádzať s dieťaťom a nerobí nič, čo by ti poškodzovalo majetok. Ak sa ti nepáči, že tam chodí, povedz jej to. Niektorým ľuďom prekáža už aj dýchanie iných.
@tatiana288 tak ja neviem, ja sa tiez nechodim susedom prechadzat po pozemku s tym, ze vsak im tam nic nerobim …. Uz iba to ze niekomu idem pred francuzske okno, tak mu narusam snad sukromie za ktore si zaplatil tym ze si kupil aj pozemok k domu
@tatiana288 tak ja neviem, ja sa tiez nechodim susedom prechadzat po pozemku s tym, ze vsak im tam nic nerobim …. Uz iba to ze niekomu idem pred francuzske okno, tak mu narusam snad sukromie za ktore si zaplatil tym ze si kupil aj pozemok k domu
@anonym_autor a zase ta ista otazka... Preco si jej nic nepovedala?
@anonym_autor ak sa hanbíš jej to povedať priamo, tak nabudúce, keď ju uvidíš u vás na pozemku, sa jej choď opýtať, či niečo potrbuje keď k vám prišla. Možno jej to dôjde.
@anonym_autor Tak ale prečo jej to priamo nepovieš?
@anonym_autor ked je to tvoj pozemok, nemusis sa nikoho pytat, naopak ak mas nieco poistene alebo keby aj nie ale zmizne to z tvojho pozemku, policia ti vytkne ze si ho oploteny nemala.
Keby sa mal kazdy suseda opytovat co môže, nepostavilo by sa nič...
@anonym_autor ked je to tvoj pozemok, nemusis sa nikoho pytat, naopak ak mas nieco poistene alebo keby aj nie ale zmizne to z tvojho pozemku, policia ti vytkne ze si ho oploteny nemala.
Keby sa mal kazdy suseda opytovat co môže, nepostavilo by sa nič...
@anonym_2b6d3d rozmyslam ze zakym neni pevny plot, mame uz objednany, ale este nedodany, tak tam dam taky stavebny sietkovy a nedostane sa tam
Ak by som videla, ze mi bez hanby chodi po dvore az pred terasu, kym som vo vnutri, normalne by som vysla a povedala: "Dobry den, tesi ma, som xxxyyzz, my sme to tu kupili a ked to tu spravime, aby to bolo obyvatelne, budeme tu byvat. Mozno ste si to este nevsimli, ale uz ste na nasom pozemku. Zatial este nemame plot, ale odtialto (ukazem miesto) je to uz nase. Radi vas u nas uvitame, ale predpokladam, ze ani vam by sa nepacilo, keby sme vam len tak hocikedy chodili po dvore."
@anonym_autor zatiaľ tu nebola odpoveď priamo na otázku. Najprv byť vami pozrite čo máte uvedené v stavebnom povolení, či tam nie je povolená aj realizácia oplotenia. Ak áno nemusíte nič riešiť so susedom, ale treba si priamo vytýčiť presne trasu oplotenia.
Ak nebolo oplotenie povolené v stavebnom konaní, tak je potrebné podať ohlásenie drobnej stavby do všetkými zákonom stanovenými prílohami .Oplotenie sa musí celé na vašom pozemku. Potom ako od stavebného úradu dostanete overovaciu doložku k ohláseniu drobnej stavby, dáte si oplotenie vytýčiť a možete ho realizovať, súhlas susedy nepotrebujete.

@anonym_autor daj ceduľu na hranicu pozemku " Súkromný pozemok, vstup zakázaný "