icon

Odsťahovali ste sa kvôli neprívetivým susedom?

11. aug 2026

Ženy, zažili ste niektorá keď vám robili susedia zle, chodili ste domov s napätím čo zas bude, odrážalo sa to na zdraví všetkých vo vašej rodine, odsťahovali ste sa?
Polícia nepomohla. Nebudem rozpisovať čo nám robia, Len chcem vedieť, či ste to niektorá zažili a či ste potom napríklad súdne vymáhali náklady ako kompenzáciu?

anonym_7b33e8
11. aug 2026

Na nieco sa da vymahat uspesne kompenzacia na sude na nieco nie. Nepises, co sa deje tak tazko radit najlepsie bude ak kontaktujes pravnika a on ti poradi, co a ako. A ja som takych susedov ze by som sa musela odstahovat nemala ale keby som mala nebudem mat s tym problem, nie som strom zeby som sa nevedela pohnut z jedneho miesta na ine. Uz viac krat som sa stahovala ale z inych dovodov.

pe_mi
11. aug 2026

@anonym_autor jasnačka, bez mihnutia oka by som sa presťahovala, nemám s tým problém a to máme 2 deti, veď sú to len nehnuteľnosti, domov si vytvoriš kdekoľvek a hlavne taký, kde sa budeš vracať s radosťou a nie so stiahnutým žalúdkom
My sme zažili iný prípad , susedia na komplet peckoví aj rovesníci deťom na uličke , ale 🏡 bol zle postavený a bolo tam toľko vád , že sme sa rozhodli ísť ďalej, poplakala som si riadne , ale čas zahojí a máme nový domov

anonym_209d15
11. aug 2026

@anonym_autor Mám to šťastie, že som sa nemusela sťahovať kvôli susedom, ale počula som príbehy, kde jediným východiskom bolo presťahovanie

anonym_869182
11. aug 2026

My sme nad tym uvazovali, ale problemova suseda umrela a je konecne pokoj. Treba zvazit aj kolko maju rokov, skor ci neskor to pride😀

autor
11. aug 2026
@anonym_869182

My sme nad tym uvazovali, ale problemova suseda umrela a je konecne pokoj. Treba zvazit aj kolko maju rokov, skor ci neskor to pride😀

@anonym_869182 zlá burina nevyhynie.

anonym_ca55d6
11. aug 2026

@anonym_autor nemôžme ti poradiť keď nepíšeš o co vlastne ide. Skriepky so susedmi sú všelijaké, to by sa ľudia stále len sťahovali?

anonym_200fb2
11. aug 2026

Sestra so švagrom sa sťahovali z 3i do 4i hoc väčši byť nepotrebovali len aby sa zbavili nepríjemných susedov nad nimi. Dopadlo to nad očakávania zle. Rodina s2demti v 2i sa potešili že sa uvoľní 3i a presťahovali sa presne vedľa nich.
Bratranec manželkou predali dom, ani nie kvôli susedovi ale susedovej patnerke a jej nepríjemnej matke. Neprešli ani 2r a pani svokra býva skoro vedľa nich,sú susedia zo záhrady . Tiež sa volala pár krát polícia sme nič nedosiahli.
Ale o vymahaní som nepočula

anonym_4bf787
11. aug 2026

Nie, hoci som nad tým rozmýšľala intenzívne. Ale sú to náklady a starosti a nik mi nezaručí že na novom mieste nebudem mať tiež blbých susedov, napríklad môžu byť fajn, ale o polroka sa presťahujú a dom kúpi nejaká podobná zberba. V podstate som sa s tým zmierila ako to je a beriem to ako svoj osud a uvidím dokedy tu budú snažím sa ich ignorovať a nebojovať lebo spravodlovosti sa v tejto krajine človek nedomôže a nechcem ani zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a skončiť v base.

autor
11. aug 2026
@anonym_4bf787

Nie, hoci som nad tým rozmýšľala intenzívne. Ale sú to náklady a starosti a nik mi nezaručí že na novom mieste nebudem mať tiež blbých susedov, napríklad môžu byť fajn, ale o polroka sa presťahujú a dom kúpi nejaká podobná zberba. V podstate som sa s tým zmierila ako to je a beriem to ako svoj osud a uvidím dokedy tu budú snažím sa ich ignorovať a nebojovať lebo spravodlovosti sa v tejto krajine človek nedomôže a nechcem ani zobrať spravodlivosť do vlastných rúk a skončiť v base.

@anonym_4bf787 zo strany susedov ide o provokácie dlhodobého rázu, ohováranie, sledovanie.

anonym_9fd859
11. aug 2026

Ano, mali sme neprijemnych susedov a odstahovali sme sa. U nas to dopadlo vyborne, ale mali sme aj stastie - nikdy nevies akych budes mat novych susedov. U nas zatial vsetko OK, byvame 2 roky.

bashkaxyz
11. aug 2026

ak sú to provokácie a ohováranie tak kým ti to silným spôsobom neovplyvní život, čo ale musíš dokázať že to je ich konaním, tak policajti ani súd s nimi nespraví nič, môžeš to jedine dokumentovať ako vzorec chovania kým sa to vymkne spod kontroly ... nejak ale nerozumiem prečo máš nervy, sú to susedia, nech si myslia a hovoria čo chcú - sprostých ľudí nevychováš.

autor
11. aug 2026
@bashkaxyz

ak sú to provokácie a ohováranie tak kým ti to silným spôsobom neovplyvní život, čo ale musíš dokázať že to je ich konaním, tak policajti ani súd s nimi nespraví nič, môžeš to jedine dokumentovať ako vzorec chovania kým sa to vymkne spod kontroly ... nejak ale nerozumiem prečo máš nervy, sú to susedia, nech si myslia a hovoria čo chcú - sprostých ľudí nevychováš.

@bashkaxyz boli aj opakované atakovanie z ich strán, volali sme políciu, robenie schválností, sledovanie na dennej báze a ešte aj horšie. Nechcem zachádzať do detailov. Zasahuje nám to veľmi do súkromia, dobrého mena a najhoršie že zdravotne.

anonym_540612
11. aug 2026
@anonym_autor

@bashkaxyz boli aj opakované atakovanie z ich strán, volali sme políciu, robenie schválností, sledovanie na dennej báze a ešte aj horšie. Nechcem zachádzať do detailov. Zasahuje nám to veľmi do súkromia, dobrého mena a najhoršie že zdravotne.

@anonym_autor ak sa ti to podpisuje na zdravi tak by som stahovanie realne zvazovala. Nema vyznam sa takto trapit. Ale dala by som si teda zalezat aby im tam prisli nejaki "speci" novi susedia. Najlepsie nejaky rozcapeny 30tnik na SUVecku z tretej ruky, s retazou okolo krku, s napichanou pipinou a ustekanou civavou. Ti ich upracu na dve doby. 😀

anonym_0bca5e
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kolega riešil podobne, ale kde sa nasťahoval po dvoch rokoch zomrela suseda a prišli jej deti. Teraz zas hlava v smútku... takže nikto ti nezagarantuje, že budeš mať na novom mieste dobrých susedov.

anonym_869182
11. aug 2026

Ak chcete riesit sudne na vsetko treba dokazy a na zdravotny stav aj znalecke posudky, vyhladat psychiatra a liecit sa tam atd. Dobry pravnik z toho moze urobit zalobu, inak to skonci zapadnute na okresnom urade ako “schvalnosti” a max dostanu pokutu. Toto je zakonne velmi slabo osetrene. U nas to trvalo tak dlho, ze suseda skor umrela ako vobec bolo pojednavanie na okresnom urade. Policiu urcite volat vzdy, ked bude napata situacia a vzdy si vyziadat zaznam. Ak sa deje ze vam klopu, zvonia, tak v ramci svojho bytu mozes nahravat video. Ak pise, vola na mobil zo vsetkeho si robit screeny

maialeo
Autor odpoveď zmazal
anonym_a9e617
11. aug 2026

je to byt ci dom? nezachytila som to nikde

anonym_6be1a7
11. aug 2026

my sme sa presťahovali, sťahovanie do väčšieho sme aj plánovali, ale susedka, ktorá sa nám vyhrážala - tento proces urýchlila.

nikipepo
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_4bf787 zo strany susedov ide o provokácie dlhodobého rázu, ohováranie, sledovanie.

@anonym_autor ano my sme sa odsťahovali z bytu do domu kvoli susedom. Proste vedeli sme že to nemaju v hlave v poriadku a budu robiť zle tak sme volili našu psychicku pohodu .

hedviga2
11. aug 2026

Presťahovali sme sa do domu. Ostať tam, bolo riziko prežitia v zdraví alebo vôbec.

anonym_88ee00
11. aug 2026

Áno, presťahovala som sa kvôli jednej .ebnutej slobodnej matke, ktorej 4-ročný syn mi 12 hodín denne robil zo života peklo. Bývali v byte nado mnou.

anonym_9b12b2
11. aug 2026

Aj nám robia susedia zle.. stará teta oproti že sme na ňu napojení, búcha nám každých chvíľu nedá si vysvetliť že platíme skoro 80€ za internet a jej net nepotrebujeme.. vyhráža sa mne aj mojim deťom. Napísala nám do schránky aj anonym kde sa nám vyhráža a osobne sa priznala že ho písala ona.. vyjdem von a ona je na balkóne a kuká na mňa.. Sedí na kukatku pri dverách a keď ide syn domov volá ma cez neho na chodbu. Keď jej ale búcham ja že jej chcem ukázať dôkaz, že máme svoj net, neotvorí mi. Len keď ona chce mi príde búchať, že mám čakať policajtov. Neštíti sa búchať mi aj o 9tej večer keď uspávam dcéru.. je to strašne vyčerpávajúce... ďalšia suseda pod nami údajne dennodenne počuje krik bitky a dupot. Keby som aspoň cez deň mala deti doma tak by som tomu aj verila.. A neustále nám niekto kradne menovky zo schránky. Len nám, nikomu inému 😫
Môj muž toto všetko ignoruje, miesto riešenia. Neviem ho dokopať k nejakému riešeniu lebo on je viac v oravi ako v robote. Nech sa s nimi porozpráva on alebo nech odtiaľto odídeme.. ja by som najradšej šla prec. Jednak nám treba väčší byt a títo ľudia tu to je katastrofa. Myslela som, že to bude ako keď sme boli v podnájme. Mali sme susedy staršie tety a tie boli tak zlaté, že som sa tešila, že tu stretneme ďalšie milé panie a nič. Každá len zazerá, nevedia sa ani pozdraviť.
Ale máme tu 3% urok na hypotéke ešte 3 roky tak aj preto muž nechce odísť 😫

anonym_869182
12. aug 2026
@anonym_9b12b2

Aj nám robia susedia zle.. stará teta oproti že sme na ňu napojení, búcha nám každých chvíľu nedá si vysvetliť že platíme skoro 80€ za internet a jej net nepotrebujeme.. vyhráža sa mne aj mojim deťom. Napísala nám do schránky aj anonym kde sa nám vyhráža a osobne sa priznala že ho písala ona.. vyjdem von a ona je na balkóne a kuká na mňa.. Sedí na kukatku pri dverách a keď ide syn domov volá ma cez neho na chodbu. Keď jej ale búcham ja že jej chcem ukázať dôkaz, že máme svoj net, neotvorí mi. Len keď ona chce mi príde búchať, že mám čakať policajtov. Neštíti sa búchať mi aj o 9tej večer keď uspávam dcéru.. je to strašne vyčerpávajúce... ďalšia suseda pod nami údajne dennodenne počuje krik bitky a dupot. Keby som aspoň cez deň mala deti doma tak by som tomu aj verila.. A neustále nám niekto kradne menovky zo schránky. Len nám, nikomu inému 😫
Môj muž toto všetko ignoruje, miesto riešenia. Neviem ho dokopať k nejakému riešeniu lebo on je viac v oravi ako v robote. Nech sa s nimi porozpráva on alebo nech odtiaľto odídeme.. ja by som najradšej šla prec. Jednak nám treba väčší byt a títo ľudia tu to je katastrofa. Myslela som, že to bude ako keď sme boli v podnájme. Mali sme susedy staršie tety a tie boli tak zlaté, že som sa tešila, že tu stretneme ďalšie milé panie a nič. Každá len zazerá, nevedia sa ani pozdraviť.
Ale máme tu 3% urok na hypotéke ešte 3 roky tak aj preto muž nechce odísť 😫

@anonym_9b12b2 suseda vedla ma zacinajucu paranoidnu schizofreniu resp. starecku demenciu. Treba riesit s jej rodinou ak nejaku ma, alebo s mestskou policiou, nech ju umiestnia do dss. Moze byt nebezpecna pre seba a okolie, minimalne casom. Ak mate plyn v baraku nainstalujte si hlasic uniku

anonym_bbe909
12. aug 2026

@anonym_autor áno. Riešili sme priestupky, potom vyhrážanie, sused napadol policajného príslušníka. Viem, že sused alkoholik dostal podmienku za napadnutie verejného činiteľa, sused sklapol a čuší, ale my sme sa odsťahovali. Lebo slušný občan a slušný sused dnes nemá žiadnu cenu. Viem, že by sme nemali klesnúť na jeho úroveň, stále tvrdíme, ak by sme vyhrali Lotto, byt nechávam a 20 rokov platím úhrady asociálnej rodine, s 10 deťmi a predajom drog. Aby susedia, ktorí čušali a nechali nás v tom samých vedeli na vlastnej koži, čo bol dobrý sused. Úplne vážne.

anonym_bbe909
12. aug 2026
@anonym_869182

@anonym_9b12b2 suseda vedla ma zacinajucu paranoidnu schizofreniu resp. starecku demenciu. Treba riesit s jej rodinou ak nejaku ma, alebo s mestskou policiou, nech ju umiestnia do dss. Moze byt nebezpecna pre seba a okolie, minimalne casom. Ak mate plyn v baraku nainstalujte si hlasic uniku

@anonym_869182 to si fakt naivná. Suseda liala kamarátke kýble moču na balkón, Alzheimer, demencia, trieskala na radiátor v noci, obviňovala ich v bludoch. Kamarátka mala riť stisnutú kedy vyletia do vzduchu. Riešili schôdzou, domovníkom, políciou, dcérou. Dcéra, ktorá tam nebývala len mykala plecami a tvrdila, že čo má s ňou robiť. Keď zomrela, všetci si vydýchli a moja kamarátka sa úprimne tešila a šli sme na Aperol. Kto nezažije neuverí.

anonym_869182
12. aug 2026
@anonym_bbe909

@anonym_869182 to si fakt naivná. Suseda liala kamarátke kýble moču na balkón, Alzheimer, demencia, trieskala na radiátor v noci, obviňovala ich v bludoch. Kamarátka mala riť stisnutú kedy vyletia do vzduchu. Riešili schôdzou, domovníkom, políciou, dcérou. Dcéra, ktorá tam nebývala len mykala plecami a tvrdila, že čo má s ňou robiť. Keď zomrela, všetci si vydýchli a moja kamarátka sa úprimne tešila a šli sme na Aperol. Kto nezažije neuverí.

@anonym_bbe909 my sme mali v predoslom byvani susedu s Alzheimerom a parkrat sme volali MP, ale nastastie mala deti pri zmysloch a umiestnili ju do DSS, to, ze bola viackrat volana policia im pomohlo “preskocit” poradie a umiestnili ju radovo v tyzdnoch. Takze nie je to vzdy utopia, ale pokial ju rodina ma na haku, je to narocnejsie no.