icon

Pes na našom pozemku. Mám nárok na úhradu škody?

Včera o 08:40

Ahojte, idem sa spýtať. Máme doma haravu fenku, v noci sa k nám dostal od susedov pes. Rozbil nám plot a pri knucani fenky som von vybehla a žiaľ našla ich spojených, keď som sa ho snažila vyhnať, zaútočil na mňa, roztrhol mi nohavice. Teraz riešim s majiteľom toho psa prerušenie gravidity, ak sa potvrdí. Keď som povedala, že koľko to bude stáť, tak na mňa začal útočiť, že som si ja mala zabezpečiť fenu, že snami budú len problémy, naša fenka borderkolia v živote neutiekla, susedia nám to dosvedčia. Jeho pes uteká pravidelne. Ráno, keď som bola u nich brána bola dokorán a pes si tam pobehoval. Ani som z auta nevyšla, čo som sa bála.. po telefóne sa mi začal vyhrážať, že len raz nám ju uvidí mimo dvor a podobné veci... Povedzte mi mám nárok na úhradu škody? Volala som na policiu, tam mi povedali, že mám volať hliadku. Ja nechcem nikomu robiť zle, ale ja som mala fenku zabezpečenú. Jeho pes nám vyvalil plot zo svoriek a vyvalil betónovú podhrabovu dosku.

zuzanka.zuzu
Včera o 11:46

whaaaat 😀 cudzí pes vám pobehuje po dvore a pokúše vás a môže za to majiteľ 😀 ľuďom fakt yebe... byť v amerike, zastrelila by som toho psa aj majiteľa len čo by vkročili na môj pozemok. keďže žijem tu, tak mi nezostáva nič iné než sa modliť aby sa na MOJOM dvore nestalo nič môjmu dieťaťu ani mne 🤷

biba_18
Včera o 11:48
@zuzanka.zuzu

whaaaat 😀 cudzí pes vám pobehuje po dvore a pokúše vás a môže za to majiteľ 😀 ľuďom fakt yebe... byť v amerike, zastrelila by som toho psa aj majiteľa len čo by vkročili na môj pozemok. keďže žijem tu, tak mi nezostáva nič iné než sa modliť aby sa na MOJOM dvore nestalo nič môjmu dieťaťu ani mne 🤷

@zuzanka.zuzu ale my nie sme v amerike...

anonym_dffaf6
Včera o 11:49
@anonym_autor

@michaela329 pre boha však som už volala aj na políciu. V práve som ja. Moja fena bola zabezpečena, keby je to na ulici, tak je to aj moja vina.. ich pes bol na cudzom pozemku a poškodil majetok. Policajti mi povedali, že som mala volať hliadku, práve pre toto sa dávajú psy cipovat, každý majiteľ je zodpovedný za svojho psa. To keď sa snou deti cez deň hrajú a dostal by sa na pozemok a cez deň by mi napadol deti, stále je to moja vina? Áno, jasné že moja, lebo sa snou nemali čo deti hrať a ona mala byť 15 dní 24h. vkuse zatvorená.

@anonym_autor v zaparkovanom aute na ulici necháš na palubnej doske peňaženku a auto zamkneš
ak ti auto vykradnú budeš nafučaná že si ho mala zabezpečené a zamknuté ako sa to mohlo stať, koho je to chyba?

autor
Včera o 11:53
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu presne, ľuďom úplne prepína, ja som si na svoju fenku dávala pozor celé haranie a že ku koncu som ju nechala na 15 deň vonku a ten smrad prišiel a spravil, čo spravil. Cez deň sa snou deti hrávajú, čo keby to spraví cez deň. No ja neviem dnes je svet naruby. Ten čo je lajdak a má to v prdeli pes si mu behá odkedy ho má celé roky je obeť a ten čo má škodu, je hlupák

autor
Včera o 11:55
@anonym_dffaf6

@anonym_autor v zaparkovanom aute na ulici necháš na palubnej doske peňaženku a auto zamkneš
ak ti auto vykradnú budeš nafučaná že si ho mala zabezpečené a zamknuté ako sa to mohlo stať, koho je to chyba?

@anonym_dffaf6 tebe jebe porovnávať peňaženku so psom 😀

michaela329
Včera o 12:05
@anonym_autor

@michaela329 pre boha však som už volala aj na políciu. V práve som ja. Moja fena bola zabezpečena, keby je to na ulici, tak je to aj moja vina.. ich pes bol na cudzom pozemku a poškodil majetok. Policajti mi povedali, že som mala volať hliadku, práve pre toto sa dávajú psy cipovat, každý majiteľ je zodpovedný za svojho psa. To keď sa snou deti cez deň hrajú a dostal by sa na pozemok a cez deň by mi napadol deti, stále je to moja vina? Áno, jasné že moja, lebo sa snou nemali čo deti hrať a ona mala byť 15 dní 24h. vkuse zatvorená.

@anonym_autor a máš ju tak perfektne zabezpečenú, že ju máš nakrytu-ale blbi su všetci naokolo. Nikto netvrdí, že nie si v práve a že ten pán nemá platiť, ale ak toto považuješ za zabezpečenie, potom prečo máš nakrytu fenku? Keby si ju mala zabezpečenú, tak máš maximálne škody na tom plote.

anonym_dffaf6
Včera o 12:26
@anonym_autor

@anonym_dffaf6 tebe jebe porovnávať peňaženku so psom 😀

@anonym_autor nechápeš že príležitosť robí zlodeja, peňaženka všetkým na očiach v aute je lákadlom, stačí rozbiť sklo alebo inteligentne otvoriť zámok

rovnako hárajúca fena vystavená na dvore je lákadlom, stačí ľahko prekonať plot, mohla byť na noc zavretá v koterci

anonym_a21778
Včera o 12:54
@anonym_dffaf6

@anonym_autor nechápeš že príležitosť robí zlodeja, peňaženka všetkým na očiach v aute je lákadlom, stačí rozbiť sklo alebo inteligentne otvoriť zámok

rovnako hárajúca fena vystavená na dvore je lákadlom, stačí ľahko prekonať plot, mohla byť na noc zavretá v koterci

@anonym_dffaf6 ale to nič nemení na fakte, že ten, kto to okno rozbil a peňaženku ukradol, je zlodej. Zlodej si aj vtedy, ak peňaženku nájdeš voľne pohodenú na ulici a necháš si ju.

anonym_dffaf6
Včera o 13:06
@anonym_a21778

@anonym_dffaf6 ale to nič nemení na fakte, že ten, kto to okno rozbil a peňaženku ukradol, je zlodej. Zlodej si aj vtedy, ak peňaženku nájdeš voľne pohodenú na ulici a necháš si ju.

@anonym_a21778 áno je zlodej, je to zlé ale následky a komplikácie za konanie zlodeja nesieš ty, vybaviť nové doklady, strata hotovosti tak sa potom zamyslíš mohla si urobiť niečo viac? skryť peňaženku a nenechať ju vystavenú na očiach?

mohla som fenu zavrieť na noc do koterca? a teraz musím riešiť komplikácie a ešte aj sa rozhádam so susedom

marsmykkok
Včera o 13:10
@anonym_autor

@zuzanka.zuzu presne, ľuďom úplne prepína, ja som si na svoju fenku dávala pozor celé haranie a že ku koncu som ju nechala na 15 deň vonku a ten smrad prišiel a spravil, čo spravil. Cez deň sa snou deti hrávajú, čo keby to spraví cez deň. No ja neviem dnes je svet naruby. Ten čo je lajdak a má to v prdeli pes si mu behá odkedy ho má celé roky je obeť a ten čo má škodu, je hlupák

@anonym_autor No a ty vieš veľkú figu o psoch a kúpiš si psa a o tom to je, prvé dni si ju kľudne mohla nechať, ona vtedy psov odoženie lebo ešte nie je čas, aby mohli mať zo spojenia šteniatka. Práve neskôr v tej fáze kedy neodoháňa psov je pripravená na párenia a TY ju práve vtedy necháš pustenú. Tvoja chyba že si kúpiš živú bytosť ako doplnok do dvora a figu o psoch vieš..

anonym_488c33
Včera o 13:12

Vy ste tu ozaj nejake vadne, tvrdiť autorke ze ona nemala zabezpečeného psa? Co ?! Pes bol na jej pozemku a susedov pes poškodil jej majetok. Sused nejaky prasteny jedinec NEMAL ZABEZPECENEHO PSA! KEBY MAL, TAK SA SITUACIA NESTANE! paneboze udri lebo toto je čistá katastrofa citat..

anonym_dffaf6
Včera o 13:18
@anonym_488c33

Vy ste tu ozaj nejake vadne, tvrdiť autorke ze ona nemala zabezpečeného psa? Co ?! Pes bol na jej pozemku a susedov pes poškodil jej majetok. Sused nejaky prasteny jedinec NEMAL ZABEZPECENEHO PSA! KEBY MAL, TAK SA SITUACIA NESTANE! paneboze udri lebo toto je čistá katastrofa citat..

@anonym_488c33 keby to urobil potulný anonymný pes z ulice, na koho bude oprávnene nahnevaná? od koho bude žiadať náhradu škody?
a keď to vezmeš realisticky keby suka nedala tak by nič nebolo 😀

anonym_9945b0
Včera o 13:21

@anonym_autor myslim ze podiel mate obaja .Ty si ju mala mat v garazi alebo niekde a uz davno sterilizovat.On vsak presiel na vas pozemok..zabezpecenie aj unho aj u teba nula.

anonym_d2b773
Včera o 13:26
@anonym_488c33

@anonym_488c33 nepríde susedov pes, príde iný

colsami
Včera o 13:27
@anonym_autor

@anonym_autor ale na sucku netreba davat pozor cele haranie, zakladna vedomost je, ze plodne dni su prave na samom konci harania. Takze prave ten koniec ju treba mat zabezpecenu tie 2-3dni a nie "cele haranie". Teraz s tym uz nic nespravis, mas vedomost a poucenie, ako so sukou. (Ja teda predpokladam ze tieto veci by mal clovek vediet minimalne pri jej zadovazeni, ak nie pred).

natalka13
Včera o 13:38

Mozes sa s nim sudit a dokazovat ako bola fena zabezpecena.

anonym_976274
Včera o 13:47

preco by mala davat sterilizovat? to ze ju nedala pripustit neznamena,ze v buducnosti to neplanuje..ak ma cistokrvnu chovnu suku... ak by suka bola na dvore cez den s detmi a hrala sa a to psisko preskoci a zautoci na decka abys i zasukal-aj to bude majutelky chyba? pes nemal co pobehovat na ulici - chyba majitela... nema co skakat na pozemok co tam je alebo nieje suka .. ste vsetky strasne mudre- ale prd viete ako to chodi na dedine... co si ma podminovat pozemok ,suke dat pas cudnosti? alebo vykastrujeme vsetko zive na zemy-co tak zacat vami-aj tak take hlupe husy uz su na svete viac ako dost a mnohe nieste ani cistokrvne

anonym_6dcca1
Včera o 13:53

V práve si ty tvoj pes bol na dvore jeho behal po ulici a napadol ťa.. Keby to urobí mne tak ho udrbem lopatou..

anonym_ff73e9
Včera o 14:07
@anonym_976274

preco by mala davat sterilizovat? to ze ju nedala pripustit neznamena,ze v buducnosti to neplanuje..ak ma cistokrvnu chovnu suku... ak by suka bola na dvore cez den s detmi a hrala sa a to psisko preskoci a zautoci na decka abys i zasukal-aj to bude majutelky chyba? pes nemal co pobehovat na ulici - chyba majitela... nema co skakat na pozemok co tam je alebo nieje suka .. ste vsetky strasne mudre- ale prd viete ako to chodi na dedine... co si ma podminovat pozemok ,suke dat pas cudnosti? alebo vykastrujeme vsetko zive na zemy-co tak zacat vami-aj tak take hlupe husy uz su na svete viac ako dost a mnohe nieste ani cistokrvne

@anonym_976274 ak by mala cistokrvnu fenu, tak ju nenecha harajucu sa na dvore na dedine bez dozoru ani sekundu. Takuto fenu citia psy na niekolko km, takze s tym ma ratat. A uz vobec by som ju nenechala samu s detmi, lebo mi je jasne, ze utoky od prepnutych psov budem musiet riesit.. V prave sice je, ale to je ako nechat za plotom na kope zlate tehly a mysliet si, ze ich nik neukradne, lebo ved plot..

autor
Odpoveď bola odstránená
yellowunicorn
Odpoveď bola odstránená
marhulka13
Včera o 14:12
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣 ten tvoj slovník o tebe mnohé teraz prezradil.

natalka13
Včera o 14:25
@anonym_6dcca1

V práve si ty tvoj pes bol na dvore jeho behal po ulici a napadol ťa.. Keby to urobí mne tak ho udrbem lopatou..

@anonym_6dcca1 jedine ak ma kamerovy zaznam kde doslo k pareniu. Inak to nedokaze.

simca06022011
Včera o 14:25

@anonym_autor ja ta chapem, mas psa u seba na dvore a taketo daco sa stane. Uz sa neodstane, takze ja by som riesila nabuduce, ze fenka je dnu ked sa hara. Zle to znasaju psy, naozaj, mali sme tu v susedstve psa co aj 2t nezral v kuse, brutalne schudol a zavijal cele dni, zamknuty bol vo voliere, ked sa nieco niekde hara a to na nasej malej ulici fenky ani nie su. Cize to musi citit dalej.
Urcite by som volala vtedy hliadku a nahlasila to, poskodeny majetok, utok na teba psom, nahrada skody aspon ciastocna co sa tyka fenky. Ma mat psa aj on zabezpeceneho, nechytil ju ten pes volne na ulici, ale u teba na tvojom sukromnom ohradenom pozemku.
Ja nevidim dovod kastrovat / sterilizova psa, lebo susedia... to je taka moda teraz, vsetko vykastrovat co sa hybe. Zvazila by som to, naozaj len ak by som steniatka neplanovala u fneky, a najma zo zdr.dovodov, lebo mame aj v rodine skusenosti, ze bez sterilizacie vela zdravotnych problemov fenky mali... a napr psa si kastrovat nedam vobec

natalka13
Včera o 14:34
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor 👏🤫👍
Tak uz sa susedovi nik necuduje😁

aurora33
Včera o 14:36
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor wooow úžasný slovník. Chudak tvoj sused.

simca06022011
Včera o 14:37
@natalka13

@anonym_autor 👏🤫👍
Tak uz sa susedovi nik necuduje😁

@natalka13 ja sa cudujem, lebo utekajuci pes, behajuci kade tade mi nepride vtipna vec.

anonym_172289
Včera o 14:45

@anonym_autor kým sme mali fenu nevykastrovanú tak sme ju počas hárania mimo našej prítomnosti zatvárali dnu/ do voliery. Áno, pravda je že aj on si dostatočne psa nezabezpečil. Lenže ako vidíš, problém je to aj jeho ale škoda iba tvoja. Preto treba predvídať. Keď to tak divne prirovnám tak to platí aj u ľudí pri neplánovanom tehotenstve- vina oboch ale odserie si to (s prepáčenim) viac žena. Urobila si chybu ale keby je to môj pes tak nebude za blbca a zaplatím časť nákladov.
Ale slovnik si kľudni. Ak si takáto aj na suseda, tak sa mu moc nečudujem. Za to tvoj koment nahlasujem. Takto sa slušne nedebatuje.

anonym_b28285
Včera o 14:50

Ale veď ich nechaj nech si užijú 😀

natalka13
Včera o 14:51
@simca06022011

@natalka13 ja sa cudujem, lebo utekajuci pes, behajuci kade tade mi nepride vtipna vec.

@simca06022011 vtipne nieje vyjadrovanie autorky. Je to na 🤮 na kazdej zene.
Po tomto jej vyjadreni moze byt cela storka uplne inak. Preto ten smajlik.
Rozprava sa takto urcite aj so susedmi, urcite tam ma skvelu povest😂😂😂