icon

Podmienky pre výber nájomníka

Včera o 22:18

ahojte.
budem davat do prenajmu bytik. je to moja srdcovka, fakt vymazleny, nadstandardna rekonstrukcia. v buducnosti sa don mozno vratim ❤️
rada ho dokonca ponuknem rodine s detmi, zvieratami, ci osamelemu rodicovi.
ALE
chcem si najomnika starostlivo vybrat. v niektorych krajinach je bezne preklepnutie zaujemcu. planujem si vypytat k nahliadnutiu pracovnu zmluvu a 6/xy vyplatnych pasok. ucet fb, linkedin. je uz aj na sk toto bezne? ak nie, aky mate na to nazor zo strany najomcu i najomnika?
neviem aky je teraz dopyt po najmoch - nemusim dat byt prvym zaujemcom, co byt budu chciet? mozem si vyberat, ake su statistiky?

s najmami zatial nemam skusenosti, tak si rada necham poradit.
dakujem 🙂

Strana
z2
anonym_0b5ee0
Dnes o 07:09

Nechapem odsudzovaniu rodín
Som jednorodic , mame psa , a keby spontánne niekto prisiel hanbiť sa nemusim, moj byt je tip top.

Ci to vychádzate zo seba ? Ze mate nevychovane decká co vam vytrhávajú parkety ? Robia diery do stien ?
Lebo inak nepochopím toto odsudzovanie 😳

zarrinka
Dnes o 07:20
@anonym_0b5ee0

Nechapem odsudzovaniu rodín
Som jednorodic , mame psa , a keby spontánne niekto prisiel hanbiť sa nemusim, moj byt je tip top.

Ci to vychádzate zo seba ? Ze mate nevychovane decká co vam vytrhávajú parkety ? Robia diery do stien ?
Lebo inak nepochopím toto odsudzovanie 😳

@anonym_0b5ee0 Ahoj, s rodinami s deťmi je to žiaľ vo veľkej miere pravda. Ja som mala a to cez realitku rodinu, kde mi deti pokreslili zelenou pastelkou úplne všetky dvierka na kuchyni. Prosto bola zelená. Plus samozrejme občas steny. Čistila som ju po nich týždeň. V inej nehnuteľnosti na krátkodobý prenájom zas bežne deti chodia obuté až do spálne. Tam ale väčší bordel robia rodičia. A hlavne starší ľudia. Ale mala som aj jednu veľmi dobrú skúsenosť s matkou, ktorá žila sama a troma deťmi. To bol taký poriadok, že dovi.

zarrinka
Dnes o 07:23

@anonym_autor Ahoj, ja som mala takto pred rokmi na prenájom nás byt. V podobnom stave ako píšeš ty, všetko nový nábytok. Prenajala som ho našim známym a bol to des. Po pol roku trápenia som ich vyhodila, potom bol dva roky prázdny. Treba naozaj starostlivo vyberať, je to tvoj majetok.

wade
Dnes o 07:28

Ja to sam neviem. Neviem tych ludi odhadnut. Mam na to cloveka (sikovnu realitacku) a ona ma nejak na tych najomnikov nos. Pyta sa na pracu a zazemie, ale pracovnu zmluvu si nepytam / ani vyplatne pasky. S rodinami je to zlozitejsie. Problem na slovensku je, ze vacsinou sa riesi kratkodoby najom - a teda ta rodina nema nejaku velku motivaciu sa o ten byt starat. Zijem mimo SK - a tu je samozrejme uplne bezne si prenajimat byt. Ale byt sa prenajima prazdny (aj bez kuchyne) a ostavas tam 5+ rokov. A byt musis vratit v takom stave ako ho dostanes. Vymalovany - ak znicis podlahu alebo steny - musis to dat opravit. Je to potom ine.. Preto na kratkodoby najom (do roka) uprednostnim single cloveka / par, ktory je vacsinu dna v praci. // Dopnim este - tu kde zijem to aj preto funguje relativne dobre, lebo je tu dobra vymozitelnost prava. Ak nieco podla zmluvy nesplnis, tak.. mas na krku pravnika a sud a ide to relativne rychlo.

anonym_fe4d74
Dnes o 07:34

Kludne si to mozes vypytat… mas prvy filter. Ano na zapade je to uplne bezne, najskor taky “samovypis” a potom pri obhliadke (na ktoru pozvali “len” 20 ludi) tak si pytali zmluvu a pasky (za 3 m). Na tvojom mieste by som robila zmluvu na kratkodoby najom a pokial je atraktivne mesto, cast a cena tak sa zaujemcovia, ktory budu akceptovat nahliadnutie atd najdu. LinkedIn este ano, ale FCB a IG naozaj nemusi mat kazdy pripadne tam nema nic.

anonym_2fa858
Dnes o 07:45
@anonym_b15182

@anonym_2fa858 tak asi nemas dobru VS, super prax a zaujimavu poziciu, nehladas pracovne konexie na medzinarodnej urovni a podobne, inak by si to vedela

@anonym_b15182 veru nehľadám nič. Som za vodou, mám vlastný byt vo Viedni, svoj vlastný dom na SK, stálu prácu niekoľko rokov😀😉

katkaseiner
Dnes o 08:17

Nikdy, nikdy by som nikomu neukazovala moju pracovnu zmluvu a 6 poslednych vyplatnych pasok - akoze sorry, jedine tak banke ked ziadam uver. Drzim palce

anonym_427736
Dnes o 08:38

Aj od teba by som pytala pracovnú zmluvu a hlavne či budeš platit dane za prenájom a všetko si odkontrolovala a hlavne ci máš dobre recenzie ako prenajímateľ

Aj všetky zmluvy vidieť s dodávateľmi energií a či platíš a nemáš dlhy

Aj vypis z registra trestov, nieže v byte schovavas zakázané látky
Aj kúpno-predajnú zmluvu, nieže si podvodník a dojde naozajstný majitel ma vyhadzovať z bytu
No toľko toho je...

anonym_df4aad
Dnes o 09:23
@anonym_b15182

@anonym_2fa858 tak asi nemas dobru VS, super prax a zaujimavu poziciu, nehladas pracovne konexie na medzinarodnej urovni a podobne, inak by si to vedela

@anonym_b15182 ty si dobre obmedzená. Sú ludia ktorí majú vysoké pozície, sú medzinárodné uznávaní odborníci, kapacity vo svojich odboroch, ale nemajú fcb, čo by si tam dávali? Fotecky z dovolenky? Nie, strážia si súkromie. Fotecky kavicky a croasantu? Nie lebo je to trápne
Na publikovanie svojej prace používajú odborne portály a nie instagram

anonym_b15182
Dnes o 09:25
@anonym_df4aad

@anonym_b15182 ty si dobre obmedzená. Sú ludia ktorí majú vysoké pozície, sú medzinárodné uznávaní odborníci, kapacity vo svojich odboroch, ale nemajú fcb, čo by si tam dávali? Fotecky z dovolenky? Nie, strážia si súkromie. Fotecky kavicky a croasantu? Nie lebo je to trápne
Na publikovanie svojej prace používajú odborne portály a nie instagram

@anonym_df4aad dakujem, ze si ma odhadla. Este ze ty vies citat a rozumies pisanemu textu.
Ona sa pytala, ze co je to LinkedIn.

autor
Dnes o 09:26
@anonym_427736

Aj od teba by som pytala pracovnú zmluvu a hlavne či budeš platit dane za prenájom a všetko si odkontrolovala a hlavne ci máš dobre recenzie ako prenajímateľ

Aj všetky zmluvy vidieť s dodávateľmi energií a či platíš a nemáš dlhy

Aj vypis z registra trestov, nieže v byte schovavas zakázané látky
Aj kúpno-predajnú zmluvu, nieže si podvodník a dojde naozajstný majitel ma vyhadzovať z bytu
No toľko toho je...

@anonym_427736 kupnu zmluvu, vypis z katastra, moj linkedin a ze odvadzam dane znie celkom namieste 😅

no ja sudim trochu podla seba - moje deti teda nikdy nic nepokreslili ani diery nevybili.
prosto dufam, ze ked osamelemu rodicovi ponuknem, bude si to vazit. je to 4i byt, takze nie pre single cloveka 😏

inac v panelaku mame jeden byt, najomnici sa casto striedaju. byt je v dezolatnom stave, taki su aj najomnici a majitel v zahranici. dajak mubto ale asi funguje 😅 tiez dufam, ze 'pekny' byt prilaka 'lepsich' ludi, nez stary smradlavy umakart

anonym_b15182
Dnes o 09:27
@anonym_2fa858

@anonym_b15182 veru nehľadám nič. Som za vodou, mám vlastný byt vo Viedni, svoj vlastný dom na SK, stálu prácu niekoľko rokov😀😉

@anonym_2fa858 ved v pohode, ja ti to neberiem a naozaj v dobrom prajem
ale ked niekto nevie, co je LinkedIn, tak sa vlastne nepriamo zaradi. a vobec to nemyslim v zlom.

anonym_5f06a1
Dnes o 09:42
@anonym_b15182

@anonym_2fa858 ved v pohode, ja ti to neberiem a naozaj v dobrom prajem
ale ked niekto nevie, co je LinkedIn, tak sa vlastne nepriamo zaradi. a vobec to nemyslim v zlom.

@anonym_b15182 Keď niekto nevie, čo je to Linkedln, tak sa nepriamo zaradí? Vážne? Heh, vy jednoduchší viete vždy pobaviť.

anonym_b15182
Dnes o 10:11
@anonym_5f06a1

@anonym_b15182 Keď niekto nevie, čo je to Linkedln, tak sa nepriamo zaradí? Vážne? Heh, vy jednoduchší viete vždy pobaviť.

@anonym_5f06a1 prečo si myslíš, že som jednoduchšia?

autor
Dnes o 10:40

btw, taky depozit vyjde na 2000. planujem to dat na fond, ze by mali zhodnotenie
.
co myslite?

anonym_825d04
Dnes o 11:09

@anonym_autor take, co ti tu pisu ludia, ze on ti neukaze, nepovie, toho rovno zrus. a zvierata a deti vobec, darmo si empaticka a blabla zniceny byt ti za to nestoji. Vyberaj s rozumom, ked sa ti nieco nepaci, rovno ukoncit. Je to tvoj majetok. Nie si charita.

anonym_eff8d3
Dnes o 11:56

@anonym_autor v dnesnej dobe je fakt tazke najst normalnych ludi. Prenajimala som 6 rokov. Zakazdym byt znacne poskodeny, plesne, spina., vydute podlahy, v jednej izbe plesen cez celu stenu a na skrinu, ktoru sme museli vyhodit....nevetrali, malo kurili....pritom normalne zamestnani ludia, jedni boli bezdetni, ini s 2 detmi.

patrike
Dnes o 12:01
@anonym_825d04

@anonym_autor take, co ti tu pisu ludia, ze on ti neukaze, nepovie, toho rovno zrus. a zvierata a deti vobec, darmo si empaticka a blabla zniceny byt ti za to nestoji. Vyberaj s rozumom, ked sa ti nieco nepaci, rovno ukoncit. Je to tvoj majetok. Nie si charita.

@anonym_825d04 Legalne nevies zviera ani deti zakazat, taka cast zmluvy je neplatna.

Strana
z2