Podmienky pre výber nájomníka
ahojte.
budem davat do prenajmu bytik. je to moja srdcovka, fakt vymazleny, nadstandardna rekonstrukcia. v buducnosti sa don mozno vratim ❤️
rada ho dokonca ponuknem rodine s detmi, zvieratami, ci osamelemu rodicovi.
ALE
chcem si najomnika starostlivo vybrat. v niektorych krajinach je bezne preklepnutie zaujemcu. planujem si vypytat k nahliadnutiu pracovnu zmluvu a 6/xy vyplatnych pasok. ucet fb, linkedin. je uz aj na sk toto bezne? ak nie, aky mate na to nazor zo strany najomcu i najomnika?
neviem aky je teraz dopyt po najmoch - nemusim dat byt prvym zaujemcom, co byt budu chciet? mozem si vyberat, ake su statistiky?
s najmami zatial nemam skusenosti, tak si rada necham poradit.
dakujem 🙂
Nechapem odsudzovaniu rodín
Som jednorodic , mame psa , a keby spontánne niekto prisiel hanbiť sa nemusim, moj byt je tip top.
Ci to vychádzate zo seba ? Ze mate nevychovane decká co vam vytrhávajú parkety ? Robia diery do stien ?
Lebo inak nepochopím toto odsudzovanie 😳
@anonym_0b5ee0 Ahoj, s rodinami s deťmi je to žiaľ vo veľkej miere pravda. Ja som mala a to cez realitku rodinu, kde mi deti pokreslili zelenou pastelkou úplne všetky dvierka na kuchyni. Prosto bola zelená. Plus samozrejme občas steny. Čistila som ju po nich týždeň. V inej nehnuteľnosti na krátkodobý prenájom zas bežne deti chodia obuté až do spálne. Tam ale väčší bordel robia rodičia. A hlavne starší ľudia. Ale mala som aj jednu veľmi dobrú skúsenosť s matkou, ktorá žila sama a troma deťmi. To bol taký poriadok, že dovi.
@anonym_autor Ahoj, ja som mala takto pred rokmi na prenájom nás byt. V podobnom stave ako píšeš ty, všetko nový nábytok. Prenajala som ho našim známym a bol to des. Po pol roku trápenia som ich vyhodila, potom bol dva roky prázdny. Treba naozaj starostlivo vyberať, je to tvoj majetok.
Ja to sam neviem. Neviem tych ludi odhadnut. Mam na to cloveka (sikovnu realitacku) a ona ma nejak na tych najomnikov nos. Pyta sa na pracu a zazemie, ale pracovnu zmluvu si nepytam / ani vyplatne pasky. S rodinami je to zlozitejsie. Problem na slovensku je, ze vacsinou sa riesi kratkodoby najom - a teda ta rodina nema nejaku velku motivaciu sa o ten byt starat. Zijem mimo SK - a tu je samozrejme uplne bezne si prenajimat byt. Ale byt sa prenajima prazdny (aj bez kuchyne) a ostavas tam 5+ rokov. A byt musis vratit v takom stave ako ho dostanes. Vymalovany - ak znicis podlahu alebo steny - musis to dat opravit. Je to potom ine.. Preto na kratkodoby najom (do roka) uprednostnim single cloveka / par, ktory je vacsinu dna v praci. // Dopnim este - tu kde zijem to aj preto funguje relativne dobre, lebo je tu dobra vymozitelnost prava. Ak nieco podla zmluvy nesplnis, tak.. mas na krku pravnika a sud a ide to relativne rychlo.
Kludne si to mozes vypytat… mas prvy filter. Ano na zapade je to uplne bezne, najskor taky “samovypis” a potom pri obhliadke (na ktoru pozvali “len” 20 ludi) tak si pytali zmluvu a pasky (za 3 m). Na tvojom mieste by som robila zmluvu na kratkodoby najom a pokial je atraktivne mesto, cast a cena tak sa zaujemcovia, ktory budu akceptovat nahliadnutie atd najdu. LinkedIn este ano, ale FCB a IG naozaj nemusi mat kazdy pripadne tam nema nic.
@anonym_2fa858 tak asi nemas dobru VS, super prax a zaujimavu poziciu, nehladas pracovne konexie na medzinarodnej urovni a podobne, inak by si to vedela
@anonym_b15182 veru nehľadám nič. Som za vodou, mám vlastný byt vo Viedni, svoj vlastný dom na SK, stálu prácu niekoľko rokov😀😉
Nikdy, nikdy by som nikomu neukazovala moju pracovnu zmluvu a 6 poslednych vyplatnych pasok - akoze sorry, jedine tak banke ked ziadam uver. Drzim palce
Aj od teba by som pytala pracovnú zmluvu a hlavne či budeš platit dane za prenájom a všetko si odkontrolovala a hlavne ci máš dobre recenzie ako prenajímateľ
Aj všetky zmluvy vidieť s dodávateľmi energií a či platíš a nemáš dlhy
Aj vypis z registra trestov, nieže v byte schovavas zakázané látky
Aj kúpno-predajnú zmluvu, nieže si podvodník a dojde naozajstný majitel ma vyhadzovať z bytu
No toľko toho je...
@anonym_2fa858 tak asi nemas dobru VS, super prax a zaujimavu poziciu, nehladas pracovne konexie na medzinarodnej urovni a podobne, inak by si to vedela
@anonym_b15182 ty si dobre obmedzená. Sú ludia ktorí majú vysoké pozície, sú medzinárodné uznávaní odborníci, kapacity vo svojich odboroch, ale nemajú fcb, čo by si tam dávali? Fotecky z dovolenky? Nie, strážia si súkromie. Fotecky kavicky a croasantu? Nie lebo je to trápne
Na publikovanie svojej prace používajú odborne portály a nie instagram
@anonym_b15182 ty si dobre obmedzená. Sú ludia ktorí majú vysoké pozície, sú medzinárodné uznávaní odborníci, kapacity vo svojich odboroch, ale nemajú fcb, čo by si tam dávali? Fotecky z dovolenky? Nie, strážia si súkromie. Fotecky kavicky a croasantu? Nie lebo je to trápne
Na publikovanie svojej prace používajú odborne portály a nie instagram
@anonym_df4aad dakujem, ze si ma odhadla. Este ze ty vies citat a rozumies pisanemu textu.
Ona sa pytala, ze co je to LinkedIn.
Aj od teba by som pytala pracovnú zmluvu a hlavne či budeš platit dane za prenájom a všetko si odkontrolovala a hlavne ci máš dobre recenzie ako prenajímateľ
Aj všetky zmluvy vidieť s dodávateľmi energií a či platíš a nemáš dlhy
Aj vypis z registra trestov, nieže v byte schovavas zakázané látky
Aj kúpno-predajnú zmluvu, nieže si podvodník a dojde naozajstný majitel ma vyhadzovať z bytu
No toľko toho je...
@anonym_427736 kupnu zmluvu, vypis z katastra, moj linkedin a ze odvadzam dane znie celkom namieste 😅
no ja sudim trochu podla seba - moje deti teda nikdy nic nepokreslili ani diery nevybili.
prosto dufam, ze ked osamelemu rodicovi ponuknem, bude si to vazit. je to 4i byt, takze nie pre single cloveka 😏
inac v panelaku mame jeden byt, najomnici sa casto striedaju. byt je v dezolatnom stave, taki su aj najomnici a majitel v zahranici. dajak mubto ale asi funguje 😅 tiez dufam, ze 'pekny' byt prilaka 'lepsich' ludi, nez stary smradlavy umakart
@anonym_b15182 veru nehľadám nič. Som za vodou, mám vlastný byt vo Viedni, svoj vlastný dom na SK, stálu prácu niekoľko rokov😀😉
@anonym_2fa858 ved v pohode, ja ti to neberiem a naozaj v dobrom prajem
ale ked niekto nevie, co je LinkedIn, tak sa vlastne nepriamo zaradi. a vobec to nemyslim v zlom.
@anonym_2fa858 ved v pohode, ja ti to neberiem a naozaj v dobrom prajem
ale ked niekto nevie, co je LinkedIn, tak sa vlastne nepriamo zaradi. a vobec to nemyslim v zlom.
@anonym_b15182 Keď niekto nevie, čo je to Linkedln, tak sa nepriamo zaradí? Vážne? Heh, vy jednoduchší viete vždy pobaviť.
@anonym_b15182 Keď niekto nevie, čo je to Linkedln, tak sa nepriamo zaradí? Vážne? Heh, vy jednoduchší viete vždy pobaviť.
@anonym_5f06a1 prečo si myslíš, že som jednoduchšia?
btw, taky depozit vyjde na 2000. planujem to dat na fond, ze by mali zhodnotenie
.
co myslite?
@anonym_autor take, co ti tu pisu ludia, ze on ti neukaze, nepovie, toho rovno zrus. a zvierata a deti vobec, darmo si empaticka a blabla zniceny byt ti za to nestoji. Vyberaj s rozumom, ked sa ti nieco nepaci, rovno ukoncit. Je to tvoj majetok. Nie si charita.
@anonym_autor v dnesnej dobe je fakt tazke najst normalnych ludi. Prenajimala som 6 rokov. Zakazdym byt znacne poskodeny, plesne, spina., vydute podlahy, v jednej izbe plesen cez celu stenu a na skrinu, ktoru sme museli vyhodit....nevetrali, malo kurili....pritom normalne zamestnani ludia, jedni boli bezdetni, ini s 2 detmi.
@anonym_autor take, co ti tu pisu ludia, ze on ti neukaze, nepovie, toho rovno zrus. a zvierata a deti vobec, darmo si empaticka a blabla zniceny byt ti za to nestoji. Vyberaj s rozumom, ked sa ti nieco nepaci, rovno ukoncit. Je to tvoj majetok. Nie si charita.
@anonym_825d04 Legalne nevies zviera ani deti zakazat, taka cast zmluvy je neplatna.

Nechapem odsudzovaniu rodín
Som jednorodic , mame psa , a keby spontánne niekto prisiel hanbiť sa nemusim, moj byt je tip top.
Ci to vychádzate zo seba ? Ze mate nevychovane decká co vam vytrhávajú parkety ? Robia diery do stien ?
Lebo inak nepochopím toto odsudzovanie 😳