icon

Ponuku nazbierať čerešne

Včera o 20:24

Otázka do pléna
Zavolá vám kamarátka,že sa jej urodilo veľa 🍒poďte si nabrať,máte to na skok
ako by ste reagovali?

Strana
z2
anonym_060524
Včera o 20:32

Hned by som tam skocila 😁 netreba ma 2x nukat

bielasovicka
Včera o 20:36

@anonym_autor nechápem otázku. Prečo, ako by sme mali reagovať? Ved to bola normálna ponuka. Či?

anonym_aaf811
Včera o 20:36

Keby som mala cas a chut, tak by som si isla zobrat. Tipujem, ze ty si ta co volala kamaratke a jej sa nechcelo 😁

anonym_231b82
Včera o 20:42

Išla by som si zobrať a na výmenu by som priniesla nejakú coko alebo oriešky

svetlonos
Včera o 20:44

Moja tak chodila ku kamoške, mávala krásne veľké srdcovký 🙂. Ja by som tiež išla, keby je to dobrá kamoška.
Aké raz sa mi stalo, že mi zaklopala 5 clenna rodina na dvere. Vraj čerstvo obrali čerešne práve, majú ich dosť či mi môžu dať. Bolo ich asi 2 kg. A po chvíľke dodali, či im dám za ne aspom 3e. Boli fakt krásne a cena minimálna. Alé nevzala som si ich. Zavanalo mi to nejakou sektou aj podľa toho výzoru. Všetci takí poslušní, milí. A naviac, bolo to divné, lebo nikto cudzí vám z lásky k blížnemu nedá 2 kg čerešní za 3 e keď len pol kg vtedy išlo po 6e.
Fakt bol, že som nemala doma vôbec žiadnu hotovosť. Aj som to tak povedala a veru už nikdy neprišli.

autor
Včera o 20:44
@bielasovicka

@anonym_autor nechápem otázku. Prečo, ako by sme mali reagovať? Ved to bola normálna ponuka. Či?

@bielasovicka normálna otázka, zavolám,/napíšem/položím ti otázku aká bude tvoja odpoveď?

autor
Včera o 20:46
@anonym_aaf811

Keby som mala cas a chut, tak by som si isla zobrat. Tipujem, ze ty si ta co volala kamaratke a jej sa nechcelo 😁

@anonym_aaf811 áno , času ma dosť a stále očakáva aby som jej obrala a doviezla k dverám

autor
Včera o 20:50
@svetlonos

Moja tak chodila ku kamoške, mávala krásne veľké srdcovký 🙂. Ja by som tiež išla, keby je to dobrá kamoška.
Aké raz sa mi stalo, že mi zaklopala 5 clenna rodina na dvere. Vraj čerstvo obrali čerešne práve, majú ich dosť či mi môžu dať. Bolo ich asi 2 kg. A po chvíľke dodali, či im dám za ne aspom 3e. Boli fakt krásne a cena minimálna. Alé nevzala som si ich. Zavanalo mi to nejakou sektou aj podľa toho výzoru. Všetci takí poslušní, milí. A naviac, bolo to divné, lebo nikto cudzí vám z lásky k blížnemu nedá 2 kg čerešní za 3 e keď len pol kg vtedy išlo po 6e.
Fakt bol, že som nemala doma vôbec žiadnu hotovosť. Aj som to tak povedala a veru už nikdy neprišli.

@svetlonos nechcem za ne ani€

anonym_ab4267
Včera o 20:53

Akoze ako by som reagovala? 🤣
Su len dve moznosti:
1. "Janka dakujem to je od Teba mile, zial tieto dni nemam ani par minut volna a nedostanem sa k Tebe, ale dakujem ze si na nas myslela."
2. "Jej Janka super, mozem pribehnut dnes po 16?"

Mne sa dnes dokonca udiala moznost cislo 3, vola mi kamoska: "mozem Ti doviezt? Teraz sme obrali a su cerstve, ak vyuzijes tak vecer sa u Teba zastavim."

Takze neviem ci som Ti pomohla ale fakt nerozumiem ako inak sa da reagovat na tuto trivialnu otazku 🤣

autor
Včera o 20:59
@anonym_ab4267

Akoze ako by som reagovala? 🤣
Su len dve moznosti:
1. "Janka dakujem to je od Teba mile, zial tieto dni nemam ani par minut volna a nedostanem sa k Tebe, ale dakujem ze si na nas myslela."
2. "Jej Janka super, mozem pribehnut dnes po 16?"

Mne sa dnes dokonca udiala moznost cislo 3, vola mi kamoska: "mozem Ti doviezt? Teraz sme obrali a su cerstve, ak vyuzijes tak vecer sa u Teba zastavim."

Takze neviem ci som Ti pomohla ale fakt nerozumiem ako inak sa da reagovat na tuto trivialnu otazku 🤣

@anonym_ab4267 ???povie áno chcem moja odpoveď tak dojdi a ona zrazu nechce lebo v poslednom období chcete mať všetko len aby prstom pohnúť nemusela, má dospelé deti celé doobeda vysedava na terase či na kavičkách. Potom o mesiac 2 povie že ako by bolo dobré mať 🍒 kompót či lekár. Už neviem čo si myslieť

anonym_ab4267
Včera o 21:02
@anonym_autor

@anonym_ab4267 ???povie áno chcem moja odpoveď tak dojdi a ona zrazu nechce lebo v poslednom období chcete mať všetko len aby prstom pohnúť nemusela, má dospelé deti celé doobeda vysedava na terase či na kavičkách. Potom o mesiac 2 povie že ako by bolo dobré mať 🍒 kompót či lekár. Už neviem čo si myslieť

@anonym_autor nic by som si nemyslela. Ani by mi nenapadlo to analyzovat a uz vobec nie zakladat temu na fore, prepac 😃 Tu su ceresne, si pozvana, prides prides neprides neprides. Uplne obycajna vec bez ohladu na to ci je kamoska a aky ma program, rovnaku ponuku (prid si obrat ceresne) by mohla dostat moja sestra ale aj suseda, s ktorou sa maximalne pozdravime. A rovnako by mi bolo jedno ci pridu ci nie, moznost je. Proste cele je to "blbost" toto co riesis, za mna. 😃 Vyloz nohy, toto vyhod z hlavy a zivot ide dalej.

anonym_c2b887
Včera o 21:05

jasné žeby som išla.
V práci keď som ponúkla tak sa málokedy niekomu chcelo. Radšej boli keď som do práce doniesla ja.
takú istú skúsenosť mal aj kolega, jeho to potom prestalo baviť a už neponúkal nič.

anonym_699eaa
Včera o 21:17
@anonym_autor

@anonym_autor no jemne ti naznačuje, že nemáš ju volať na oberanie čerešní, ale jej 2 mesiace po zbere doniesť kompót a džem... pochopila si? Však sa jej zo srandy spýtaj, že máš, či chce. A uvidíš čo ti povie... 😀

marianarem
Včera o 21:18

@anonym_autor Pride mi to uplne normalne, aj my volame kamaratov na ceresne. Ceresna nasype za kratke obdobie strasne velku urodu, nie je sranda to spracovat, tak aj volame ludi, nech di pridu nabrat. Kazdy je rad, ceresne su drahe.

autor
Včera o 21:21
@marianarem

@anonym_autor Pride mi to uplne normalne, aj my volame kamaratov na ceresne. Ceresna nasype za kratke obdobie strasne velku urodu, nie je sranda to spracovat, tak aj volame ludi, nech di pridu nabrat. Kazdy je rad, ceresne su drahe.

@marianarem ja sa ozvem desiatim a nikto nechodí očakávajú všetko hotové

autor
Včera o 21:24
@anonym_699eaa

@anonym_autor no jemne ti naznačuje, že nemáš ju volať na oberanie čerešní, ale jej 2 mesiace po zbere doniesť kompót a džem... pochopila si? Však sa jej zo srandy spýtaj, že máš, či chce. A uvidíš čo ti povie... 😀

@anonym_699eaa mám kupovať cukor, poháre, platiť energie vodu, obetovať čas ktorý by som mohla stráviť s deťmi, začo?

zabina27
Včera o 21:29

A ja by som si prišla obrať rada, ďaleko bývaš? 🤣

marianarem
Včera o 21:33
@anonym_autor

@anonym_699eaa mám kupovať cukor, poháre, platiť energie vodu, obetovať čas ktorý by som mohla stráviť s deťmi, začo?

@anonym_autor Jaj vsak si ober len na zjedenie pre seba a deti, nemusis zavarat. Ale vsak ked nechces, nechod, je to ponuka, nie prikaz.

strelkyna1
Včera o 21:46

No tak su vsetci lenivi a nikomu sa nechce. Keby prisli hotove, nepovedali by nie, ale ked maju niekde ist, zabit tam pol dna, tak sa na to vykaslu. Od hladu asi neumru, ich rozhodnutie.

anonym_f2feb1
Včera o 22:16

Keď som pochopila správne ty si ta čo volala, že ma čerešne? Ja by som už počas hovoru sedela v aute alebo minimálne hľadala nejake vedro 😂

svetlonos
Včera o 22:37
@anonym_autor

@anonym_autor
No paráda kamoška to je veru 😃. Zavar mi s fones, no to ták 😂 Síce áno, možno niektorým áno aké tie moje by na milión percent mali protiskuzbu. Alebo by som zo 3 fiadky dala len tak 🙂. Dobrým!! Kamarátkam

anonym_d0b276
Včera o 23:44
@anonym_autor

@anonym_autor Vôbec sa netráp.Ceresne by som nebola ochotná zbierať ani kamarátke, najmä ak nemá žiadne pohybové alebo časové obmedzenie, lebo je to piplacka.

anonym_afcf2a
Dnes o 04:27
@anonym_autor

@anonym_autor toto iste riesili rodicia kedysi.. tiez maju rodinny dom, zahradu a stromceky, otec zavolal jednu svoju sestru, nech si pride naoberat ceresne.. No a miesto toho, ze by prisla a naoberala/podakovala sa a neprisla, tak si povedala, ze nech jej naobera, sadne do auta a donesie (teta nie je imobilna, aj dostat by sa vedela), tak sa na nu vykaslal, a tiez je to ten typ, ktory potom nema problem si vypytat od teba 5 kompotov a 5 lekvarov, na oplatku ti nic nikdy nedonesie.😂🤣 Su taki ludia, zial… ja by som to neriesila, nabuduce nepozyvala, radsej sa hecla a pozavarala/urobila dzemy/kolace pre nasu rodinu.

madeincssr
Dnes o 04:31

@anonym_autor urcite percento ludi su domasedi a ti zo svojho bytu vyjdu malokedy. Aj ked to zo zaciatku pripustia, alebo slubia. A potom je urcite percento akcnakov, ako v niektorych reakciach aj tu pisu. A ostatni (nieco medzi tym) sa raz rozhybu, inokedy nie. Problem s nadmernym mnozstvom ovocia je aj to, ze potom ho treba spracovat. A nie kazdy je vasnivy zavarac, kolaco-pecec atd. Cize nakoniec radsej nepride. Hotovy produkt by od znameho prijal takmer kazdy. Nic z toho neber osobne, jednoducho sme rozni.

zltalienka
Dnes o 04:35
@zabina27

A ja by som si prišla obrať rada, ďaleko bývaš? 🤣

@zabina27 a ja by som prisla veru. Aj nejaku coko/kavu doniesla.

mogaa
Dnes o 04:46
@anonym_autor

@anonym_aaf811 áno , času ma dosť a stále očakáva aby som jej obrala a doviezla k dverám

@anonym_autor no tak jej normálne povedz že ak chce nech si príde obrať, ale ty jej ich oberať a nosiť nebudeš...to si ich môžeš rovno zavariť alebo oberieš a zanesieš rodičom....

anonym_521c8d
Dnes o 04:59

Nešla by som . Čerešne nechcem neznášam ich .

anonym_51deef
Dnes o 05:13

my máme 2 obrovské čerešne, tiež som pár rokov dozadu volala kamošky nech si prídu obrať deťom alebo na koláč - nikomu sa nechcelo. ale, keď dcéra prinesie do školy , ich deti sa nevedia dojesť, že čerešne mali len raz v živote. kým som nemala deti, aj som obrala a priniesla...ale už ma táto naivita prešla.koľko spotrebujeme toľko, zvyšok žiaľ pohnije. Ľudia si radšej kúpia kg za 15e, než si prísť na pol hodinu obrať aj kýbel.

autor
Dnes o 05:15
@strelkyna1

No tak su vsetci lenivi a nikomu sa nechce. Keby prisli hotove, nepovedali by nie, ale ked maju niekde ist, zabit tam pol dna, tak sa na to vykaslu. Od hladu asi neumru, ich rozhodnutie.

@strelkyna1 zabiť pol dňa?
Sorry nechápem o čom melieš?

autor
Dnes o 05:17
@anonym_521c8d

Nešla by som . Čerešne nechcem neznášam ich .

@anonym_521c8d zostaň doma, teba nikto nevolal

Strana
z2