icon

Problém so psom v podnájme

kiko5382
2. okt 2025

Ahojte mám taú otázku. V nájomnej zmluve mame napísané, že nemôžeme mať domáce zvieratá a príde k mám rodina na jednu noc a majú zo sebou psíka. Bol by problém keby ho donesú?

anonym_53c240
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_53c240 ja by som sa opytala - aby kvoli tej jednej noci nakniec nemala vypoved z najmu.
opravnenu

@nyusika výpoveď kvôli návšteve a jednej noci ? Určite nie
To by majiteľ musel byť riadne zakomplexovaný
A ak majiteľ povie nie tak návštevu pošle do hotelu alebo psa nechajú doma ? Keď majiteľ povie že dieťa v byte nesmie byť tak ani deti nemôžu prísť na noc ?

nyusika
2. okt 2025
@anonym_53c240

@nyusika výpoveď kvôli návšteve a jednej noci ? Určite nie
To by majiteľ musel byť riadne zakomplexovaný
A ak majiteľ povie nie tak návštevu pošle do hotelu alebo psa nechajú doma ? Keď majiteľ povie že dieťa v byte nesmie byť tak ani deti nemôžu prísť na noc ?

@anonym_53c240
mas pravo na akykolvek nazor, nemusi byt spravny.

neriesime komplexy majitela ale fakt, ze ma v najomnej zmluve "zvierata nie su povolene"
ked majitel nebude suhlasit s detmi v byte tak nie, an deti tam nesmu byt.

konkretne comu nerozumies ?

majka2
2. okt 2025

@kiko5382 mne by nevadilo určite ani keby ste toho psa mali vy. Určite byť dokážu zdevastovaný viac ľudia ako tie psi a keď je pes naučený žiť v byte a má napr 5 rokov a žije stymi ľudmi tak je kľudný pane bože to sú názory toto fakt. Och. Zaujímavé že keď tie psy zachraňujú životy to nikomu nevadí

anonym_53c240
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_53c240

neriesime komplexy majitela ale fakt, ze ma v najomnej zmluve "zvierata nie su povolene"

@nyusika a keď je tam že deti zakázané tak návšteva s deťmi tiež nesmie ? Chápete pointu ?
Jedna noc nikoho nezabije

anonym_53c240
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_53c240

@nyusika takže dotyčná ak má sestru čo má zvieratko a deti tak na návštevu nesmie prespať , tak nech ukončí kontakt s každým čo chce prísť na návštevu a vlastní zvieratko a má dieťa ....vyriešené 👌🏻 dúfam nemáte deti ani zvieratá

nyusika
2. okt 2025
@anonym_53c240

@nyusika a keď je tam že deti zakázané tak návšteva s deťmi tiež nesmie ? Chápete pointu ?
Jedna noc nikoho nezabije

@anonym_53c240 zopakujem, co som napisala vyssie - mas pravo na nazor, neznamena to, ze je spravny.

anonym_53c240
2. okt 2025
@nyusika

@anonym_53c240 zopakujem, co som napisala vyssie - mas pravo na nazor, neznamena to, ze je spravny.

@nyusika nepotykali sme si tak si vyprosim drzosť , napísala som svoj názor tak ako aj vy ale ani váš nemusí byť správny

cyberk
2. okt 2025

ja by som sa urcite majitela spytala, ved predsa aj ked to je jedna noc, nevies nikdy, kde sa najde svihnuta suseda, ktora napise sms majitelovi, ze to co ma byt.. :D keby som ja majitel, tak jednu noc ozeliem, mne sa paci tvoja uprimnost, a pokym to prespavanie zvierat nezneuzivas, tak by to mohol prezit 🙂

nyusika
2. okt 2025
@anonym_53c240

@nyusika nepotykali sme si tak si vyprosim drzosť , napísala som svoj názor tak ako aj vy ale ani váš nemusí byť správny

@anonym_53c240 ved pisem to oste...kde je problem ?

autumn1
2. okt 2025

@kiko5382 Ako prve spytaj sa majitela. Jozkovi to bude vadit, Ferkovi nie.

anonym_922637
2. okt 2025

Mne raz kamoska strazila psa na tyzden. Tiez v zmluve ma zakaz chovu domacich zvierat. Ale majitelovi to nevadilo, ked to bolo vynimocne na tyzden. Len ju upozornil, ze sa to nema casto opakovat. Ale vasmu to moze vadit, ale nemusi.

anonym_682844
2. okt 2025
@anonym_53c240

@anonym_53c240 Mimo tému, ale na Modrom koníku si tykáme. Nikomu sa tu nenavrhuje tykanie.

biba_18
2. okt 2025

@anonym_682844 sú takí čo sa na niečo hrajú ...

anonym_682844
2. okt 2025
@anonym_53c240

@anonym_53c240 Tykanie je súčasťou Modrého koníka. Vieme, že ti nemusí vyhovovať. Tykanie je však na koníku od jeho vzniku. Tykáme si tu všetci bez ohľadu na vek či situáciu.

Tykanie nie je prejavom neúcty a neoprávňuje k urážkam a vulgarizmom.

sisska96
2. okt 2025

Mne by vadilo. Ale tak buď sa s ním dohodneš či môžu doniesť aj psa alebo nepovieš mu nič a dufaj že nič nezničí

ukgirls
2. okt 2025

pes nieje tvoj .. pride len na navstevu .. najomna zmluva sa tyka teba a tvojho psa ... nemoze ti urcovat kto k tebe pride na navstevu .. to je akoby si mala v zmluve ziadne dieta a tak k tebe nedojdu ani na navstevu ...

anonym_e4148c
2. okt 2025
@nyusika

@nyusika hlavne ze tvoje nazory musia byt za kazdu cenu v kazdej diskusii spravne ze ano .. uz s tym daj pokoj ..si neskutocne arogantna osoba kt neprijme nazor inych ..radost s tebou zit

nyusika
2. okt 2025
@anonym_e4148c

@nyusika hlavne ze tvoje nazory musia byt za kazdu cenu v kazdej diskusii spravne ze ano .. uz s tym daj pokoj ..si neskutocne arogantna osoba kt neprijme nazor inych ..radost s tebou zit

@anonym_e4148c ved pisem, ze moze mat nazor.

kks, neviete citat ?

anonym_74fcac
2. okt 2025
@biba_18

len rozmýšľam čo také by mohol urobiť pes na návšteve keď tu čítam tie rezolútne odpovede ...

@biba_18 tak my sme napr prisli pozriet byt, s tym ze sme sa ohlasili v ten den a nestihli popratat/skryt veci. Psa sme sice povolili, no skoro sme odpadli ked sme zbadali okusané barové stoličky...akokeby bobra mali a nie psa. 😱

bomba36
2. okt 2025

Keby si bývala vo svojom, tak si ubytuj koho chceš aj s 10 psami. Si v nájme, kde platia určité pravidlá, s ktorými si sa oboznámila a potvrdila to podpisom v zmluve.

anonym_a6488b
2. okt 2025
@biba_18

len rozmýšľam čo také by mohol urobiť pes na návšteve keď tu čítam tie rezolútne odpovede ...

@biba_18
Niektore tu neznasaju psov z principu.
A aj ine zvierata 🤮

anonym_53c240
2. okt 2025
@anonym_a6488b

@biba_18
Niektore tu neznasaju psov z principu.
A aj ine zvierata 🤮

@anonym_a6488b väčšina neznáša nie že zvieratá ale ani ľudí ...

anonym_53c240
2. okt 2025
@ukgirls

pes nieje tvoj .. pride len na navstevu .. najomna zmluva sa tyka teba a tvojho psa ... nemoze ti urcovat kto k tebe pride na navstevu .. to je akoby si mala v zmluve ziadne dieta a tak k tebe nedojdu ani na navstevu ...

@ukgirls konečne žena čo to chápe 👌🏻 ďakujem snáď to pochopia tie tupela

melanta
2. okt 2025
@ukgirls

@ukgirls on nepríde na návštevu, bude tam aj spať. Ak je v zmluve "zákaz zvierat", tak áno, znamená to aj zákaz zvierat ako návšteva. A to píšem ako človek, ktorý prenajal byt rodine s dieťaťom aj psom. Čiže ja s tým ako majiteľ nemám problém. Ale ak raz niekto do zmluvy napíše, že zákaz vstupu zvieratám, tak jednoducho zvieratá do bytu nemôžu.

bluka2
2. okt 2025

V zmluvach toto byva standardne, jednu noc nevidim problem. To je akoby aj navsteva bola problem, lebo si to prenajimas ako 1 osoba :D Ja by som sa nikoho nic nepytala, komu sa uz chce prkotinami zaoberat

melanta
2. okt 2025

Prenajímam byty roky. Nemám problém prenajať byt niekomu, kto má dieťa či psa. Tí, ktorí psa nemajú, majú v zmluve zákaz zvierat. Ak by si chceli psa zadovážiť , vieme sa dohodnúť. Ak by u nepsíčkara prespal niekto so psom, nič by som z toho nerobila, pretože by som sa to nedozvedela. Ak by som sa to dozvedela, pretože by pes celú noc zavíjal a sťažovali by sa susedia, riešila by som to podľa toho, ako by to odkomunikoval nájomník. Zrejme len dohovorom. Určite by som nešla rušiť zmluvu kvôli jednej noci niekomu, kto sa stará o byt a platí načas. Ak by došlo k poškodeniu, tak by to nájomník uhradil v plnej výške. Toto považujem za úplne zbytočnú diskusiu. Ty musíš vedieť, čo je majiteľ bytu zač. Či je pohoďák, alebo z toho bude problém. Ale nesúhlasím s názormi, že majiteľa to nemá čo zaujímať, či v jeho byte prespáva zviera.

kavasmliekom
2. okt 2025

@kiko5382 prenajimam byty, tiež mame podmienku, že bez zvierat, výnimku, však, viem urobiť, ak mi najomca zaručí, že sa nič nezničí a bude to len jeden deň

evazhoufova
2. okt 2025

Psík alebo pes? Vychovaný? Alebo narobí škody?

ika02
2. okt 2025
@anonym_f8ff3c

@biba_18 psov milujem, ale keď som našla po návšteve s labradorom vydriapanu priehlbinu na drevených vchodových dverách, tak ma skoro vystrelo. Psa ponechali na chodbe, asi sa nudil.

@anonym_f8ff3c na návšteve predsa psíka nenechám niekde zavretého samého na chodbe. V cudzom prostredí a zavretý, jasne, že sa snažil odtiaľ vyjsť. Majiteľ ho má mať pri sebe. Chodila som do hotelov na Slovensku aj v Chorvátsku s veľkým psíkom a nikdy nič nezničil, neštekal...

anonym_f8ff3c
2. okt 2025
@ika02

@anonym_f8ff3c na návšteve predsa psíka nenechám niekde zavretého samého na chodbe. V cudzom prostredí a zavretý, jasne, že sa snažil odtiaľ vyjsť. Majiteľ ho má mať pri sebe. Chodila som do hotelov na Slovensku aj v Chorvátsku s veľkým psíkom a nikdy nič nezničil, neštekal...

@ika02 veď nebol zavretý, chodba pokračuje do obytného priestoru, ani dvere tam nie sú. Náš vlčiak tiež nikdy nič nikde nezničil, ale predsa sa nemôžeš zaručiť za psa, ktorého nepoznáš. A ešte v byte, ktorý nie je tvoj. Nikdy by som si tam nedovolila zobrať psa, keď mám vyslovene v zmluve bez zvierat