Problémy so šikanujúcou susedou: Ako riešiť situáciu?
Prosim poradte, co robit v situacii, kedy nas uz cca rok sikanuje suseda, vyklopava, vyzvana, vola, pise odkazy do spolocnych priestorov. Rekonstruovali sme byt, vsetko v ramci slusnosti, nahlasene atd., bezne casy, bezne veci len v podstate udrziavacie prace. Dlhsie sa cakalo na nabytky, vsetko je na mieru. Vyhraza sa, ze nemame stavebne povolenie, aby nechodili robotnici do bytovky (aj ked uz tam robia neprasne a nehlucne prace typu podlahove listy), aby neparkovali na spolocnom pozemku atd. Nechcem pisat uplne podrobnosti, ale psycho, sleduje nas, kazdy den pomaly nejaky problem. Nie sme jedini, co s nou maju problem. Uz som z toho chora, neviem, co mam robit, bojim sa co bude, ked sa tam nastahujeme. Bol to velmi drahy byt aj rekonstrukcia a predaj momentalne neprichadza do uvahy. Dakujem za nejake tipy ako na takych ludi..😊
@anonym_autor a mate vyvesené nejaký oznam, že sa u vás prerába niečo? Lebo u nás to tak je ze sa napíše taky oznam ze meno ten a ten, prerába byt, aj s ospravedlnením za buchot a rachot, a aj čas že ako dlho cca. prerabka bude trvať. Čiže napr. od 25.2.do 18.3. A nezvykne nikto namietať.
@bielasovicka prerabanie bytu, tu drzost hluku, prachu, smradu, vselijakych pohybnych remeselnikov a neupratovania spolocnych priestorov nezmeni ani oznam na zlatom podnose😎
@anonym_autor ked si si predmetny byt kupovala tak si si mala riadne preverit susedov, tvoja chyba!
Kupila si si akvarium, priestor inak zvany byt absolutne to nevhodny na spkojne byvanie, byty si totiz kupuju iba zivota neznaly ludia ktory nevedia co s peniazmi, nemaju a nepouzivaju rozum plus idu do vsetkeho uponahlane.
Si velmi pohodlna osoba lebo normalny clovek by ten chory a je uplne jedno ci prerobeny alebo neprerobeny byt uz davno predal aby sa od choreho cloveka ako ho ty popisujes(susedu) pratal co najrychlejsie, aby mal pokoj a klud(...!), lenze tebe ide zas a len o svoje pohodlie, nepouzivas rozum, tak budes trpiet a silno, ja by som to netrpel aby mi daka p<>ča dennodenne strpčovala zivot otravovanim a to este pri nej denne nebyvate:
-natahate kilometre kobercov, budete chodit potichucky ako macicky, budete denne cakat na klepot na radiatory, vase dieta ktore bude zdrave a teda pohyblive budete neustale upozornovat aby sedelo na svojej ryti a bolo ticho, budete tyzden co tyzden mazat vsetky pohyblive casti len aby vam ta dementna suseda nebuchala, neklopala, nenechavala vam odkazy, nezvonila vam a neobsierala vas pred susedmi.
Co chces pocut? Nakoniec ten chory byt aj tak predas a potom si povies ze ti to za to vobec nestalo, normalny clovek totiz nikdy nekupuje byt alebo dom a radsej byvat v holodome ako s pripecenymi obyvatelmi bytoveho domu kde ma kazdy vsetko na salame, ohovaracky, domove schodze, nezavrete dvere, fetaci, vytah a samozrejme roky trvajuce prerabky, ja sa fakt cudujem cloveku co si kupi byt za velke peniaze, to prosto nemoze byt normalny clovek!
Co si myslis ze sa stane ked vas niekto vytopi, vydymi, byt vam cely zhori od suseda, no mozte si potom ten vas slavny byt a tu vasu luxusnu rekonstrukciu vies co, jedine tak strcit, uz teraz je to neustaly psychicky atak a rizikom je aj ten fyzicky, dennodenne.
Ja som byval v byte s idiotmi a nikdy viac, z predmetneho bytu je dnes holobyt, dal som dole radiatory a uzavrel vodu plombami na moje osobne vyziadanie, dalej som dal odpojit elektrinu, internet, ani zachod tam nezostal, teraz byt lezi ladom(platim smiesne mesacne zalohy spolocenstvu) a nikto zo susedov nevie pochopit preco ten byt nepredam, neprenajmem alebo neprerobim, preto aby ich to co najviac dusilo za tie svinstva a cim skor ich porazilo, chory byt, nachadza sa v okrese Bratislava IV.
@anonym_429130 tebe musel niekto velmi ublizit 😀
@anonym_429130 tebe musel niekto velmi ublizit 😀
@anonym_4ac5bc jedine kto mi ublizil su hlupaci ktory svojimi recami hovoria a veria ze byt je plnohodnotne byvanie pricom to nie je nic ine ako prechodna robotnicka prespavacka.
@anonym_4ac5bc jedine kto mi ublizil su hlupaci ktory svojimi recami hovoria a veria ze byt je plnohodnotne byvanie pricom to nie je nic ine ako prechodna robotnicka prespavacka.
@anonym_429130 nie si ty tá suseda 😀
Mala som skúsenosti s takou susedou 2x /v dvoch rôznych bytoch/, slušné jednanie nepomáhalo, v oboch prípadoch nakoniec pomohlo až keď sa môj partner na ňu vyzjapal a poslal ju do pi... A bol pokoj.
@marci9 presne tak, muz nech ju uprace. Kludne nech aj trosku zvrieskne. U nas to vzdy pomohlo. ( mali sme niekolko bytov a pri prerabkach je skoro vzdy niekto, komu sa to nepaci)
@bielasovicka prerabanie bytu, tu drzost hluku, prachu, smradu, vselijakych pohybnych remeselnikov a neupratovania spolocnych priestorov nezmeni ani oznam na zlatom podnose😎
@anonym_429130 prosim aku mas diagnozu, mate so susedou rovnaku😀 mna tymito spravami neurazis, vypovedaju o tebe a btw radiatory tam ani nie su, tak aspon na tie nebude nikto klepat🤣
@anonym_autor Pravomoci policie su obmedzene, nejake klopanie na dvere / zvonenie a stazovanie si na vase prace alebo robotnikov, to nemas ako postihnut. Musi sa vyhrazat nasilim alebo o vas pisat na oznamy nepravdive veci, tam by nieco slo spravit. Policia ma snahu take pripady zametat na urad ako priestupky proti obcianskemu spolunazivaniu.
@patrike No jedine za tie oznamy by som podala oznamenie, to jedine vieme preukazat, tam uvadza nepravdive veci a urazky atd. A na kazdy sa podpisuje😀
Toto je este nic. Moj kamarat ma byt, kde nebyva denne. Pod nim byva psychicky narusena pani, co ho udava na policii a napadla ho na ulici /sotila ho na cestu medzi auta/. Tsm nemozes prejst po izbe, co okamzite trieska na radiator. Celemu baraku strpcuje zivot a nikto nic nemoze, lebo je psychiatricky pacient. Ked tam pride vyvetrat a skontrolovat byt, okamzite trieska na radiator alebo pride ku vchodovym dveram a zacne na ne buchat. Tak isto ked ide na wc alebo do kupelne, je to stary byt s bytovym jadrom umakartovym, cize vsetko pocut.
Joj, to ma mrzi, chapem, ze nasa situacia este nie je najhorsia na svete. Pozitivum je, ze tie byty su velmi dobre odizolovane a bezne veci okrem vrtacky naozaj vobec nepocut, to je odskusane a preverene. Ludia su vselijaki, nakoniec na to doplatia vzdy ti slusni. Chapem aj to, ze pre uplny pokoj je lepsi dom - aj ked tam tiez moze byt problem so susedmi. Na margo komentov vyssie, tak my sme chceli byt, lebo je v centre, sme pracovne vytazeni a nechceme sa starat o zahradu a prislusenstvo. Clovek ma na vyber, ci byt, ci dom, ale naozaj je to loteria. Samozrejme byt sa moze casom predat, ale momentalne to neprichadza do uvahy, az o 4 roky 😊 cielom mojej temy boli presne nejake osobne skusenosti, ze ci ste mali take problemy a ako ste to riesili a vsetkym dakujem za prispevky. Porozmyslam asi nad tym oznamenim na policii a potom prichadza do uvahy vynadanie do pip, na co sa moc necitim, ale minimalne by ju to prekvapilo🤣
A nejake rady co robit? Dohovor nepomohol, neotvarame, v telefone je bloknuta, ked nam nieco hovori na chodbe, uz sa s nou vobec nebavime. Mam podat oznamenie o priestupku na policii? To asi nepomoze. Spravca o tom vie, udajne je to problemova vlastnicka a mame to riesit cestou PZSR, ale bojim sa, ze to eskaluje situaciu. Mame aj male dieta, tak hlavne kvoli nemu nechcem dalsie konflikty.
@anonym_autor normálne agresívne ju pošlite do piče. Ty si si svoj byt kúpila a nebude ti nejaká stará nespokojná p... ktorá sa zjavne nudí robiť peklo...
A asi podanie na policiu a okresny urad je blbost ci? 30€ pokutu dostane a dovi😀
@anonym_autor zbytočné.
@anonym_autor ked si si predmetny byt kupovala tak si si mala riadne preverit susedov, tvoja chyba!
Kupila si si akvarium, priestor inak zvany byt absolutne to nevhodny na spkojne byvanie, byty si totiz kupuju iba zivota neznaly ludia ktory nevedia co s peniazmi, nemaju a nepouzivaju rozum plus idu do vsetkeho uponahlane.
Si velmi pohodlna osoba lebo normalny clovek by ten chory a je uplne jedno ci prerobeny alebo neprerobeny byt uz davno predal aby sa od choreho cloveka ako ho ty popisujes(susedu) pratal co najrychlejsie, aby mal pokoj a klud(...!), lenze tebe ide zas a len o svoje pohodlie, nepouzivas rozum, tak budes trpiet a silno, ja by som to netrpel aby mi daka p<>ča dennodenne strpčovala zivot otravovanim a to este pri nej denne nebyvate:
-natahate kilometre kobercov, budete chodit potichucky ako macicky, budete denne cakat na klepot na radiatory, vase dieta ktore bude zdrave a teda pohyblive budete neustale upozornovat aby sedelo na svojej ryti a bolo ticho, budete tyzden co tyzden mazat vsetky pohyblive casti len aby vam ta dementna suseda nebuchala, neklopala, nenechavala vam odkazy, nezvonila vam a neobsierala vas pred susedmi.
Co chces pocut? Nakoniec ten chory byt aj tak predas a potom si povies ze ti to za to vobec nestalo, normalny clovek totiz nikdy nekupuje byt alebo dom a radsej byvat v holodome ako s pripecenymi obyvatelmi bytoveho domu kde ma kazdy vsetko na salame, ohovaracky, domove schodze, nezavrete dvere, fetaci, vytah a samozrejme roky trvajuce prerabky, ja sa fakt cudujem cloveku co si kupi byt za velke peniaze, to prosto nemoze byt normalny clovek!
Co si myslis ze sa stane ked vas niekto vytopi, vydymi, byt vam cely zhori od suseda, no mozte si potom ten vas slavny byt a tu vasu luxusnu rekonstrukciu vies co, jedine tak strcit, uz teraz je to neustaly psychicky atak a rizikom je aj ten fyzicky, dennodenne.
Ja som byval v byte s idiotmi a nikdy viac, z predmetneho bytu je dnes holobyt, dal som dole radiatory a uzavrel vodu plombami na moje osobne vyziadanie, dalej som dal odpojit elektrinu, internet, ani zachod tam nezostal, teraz byt lezi ladom(platim smiesne mesacne zalohy spolocenstvu) a nikto zo susedov nevie pochopit preco ten byt nepredam, neprenajmem alebo neprerobim, preto aby ich to co najviac dusilo za tie svinstva a cim skor ich porazilo, chory byt, nachadza sa v okrese Bratislava IV.
@anonym_429130 taku znosku chujovin som davno necitala.😀 Radsej 100 bytov a este k tomu v lukrativnej, vybavenej lokalite, ako 1 haciendu v prdelakove. Toto moze len totalny sedlak vytiahnut. Nie je nad pohodlnost bytu. Nie kazdy tuzi zit v dome. Ja na dom mam, lepsie je mi v byte.
Aj tak mi nejde do hlavy, že kúpim byt za 500tisic,a ešte ho musím toľko prerábať 🤦🏻♀️
Zalezi od trhu, v niektorych mestach a lokalitach pri urcitej metrazi su za 500 aj viac tisic aj povodne stavy😀 bohuzial no. Popripade ked clovek chce mat zariadenie podla seba vymene vsetkeho vnutri sa takisto nevyhne. To, ze niekto tam byva tak ako to postavili 10+ rokov a chce tam dozit v tom zariadeni ake tam je neznamena, ze ked si tam niekto novy kupi byt, tak nebude prerabat. S tym sa podla mna rata v bytovke ci uz ma 10,20,30 alebo 70 rokov. Skor ci neskor niekto ten byt a nevyhovujuce zariadenie prerobi tak ci tak. Takisto ked niekto kupi uz zrekonstruovany byt, tak niekto pred nim tu rekonstrukciu musel urobit, s tym zas treba ratat v pripadoch “sused preraba a mne to vadi, ja som neprerabal, kupil som zrekonstruovany” - aj v takom pripade rekonstrukcia prebehla, len ju nemal na starosti dotycny. Je to tazke no, pre obe strany, nepopieram, ze jej to vadi, ale odtial potial😀 kedze jej vadi vsetko
@anonym_429130 Ty si tiez naruseny paradne ... V com spociva ta strasna pomsta susedom skrz byt, ktory nikoho nerusi a je neobyvany ?
@anonym_429130 Cize vsetky mesta sveta, kde logicky stoja bytove domy su hlupaci a ty si lietadlo ?
@anonym_autor normálne agresívne ju pošlite do piče. Ty si si svoj byt kúpila a nebude ti nejaká stará nespokojná p... ktorá sa zjavne nudí robiť peklo...
@anonym_d4c915 To neradim, moze si ich nahrat / mat svedkov a problem budu mat este oni. Nadavky a vyhrazky nie su cesta.
@anonym_d4c915 To neradim, moze si ich nahrat / mat svedkov a problem budu mat este oni. Nadavky a vyhrazky nie su cesta.
@patrike zezjapem raz, dosere sa... Na hrubú dieru, hrubá záplata...To kde sme? U mňa na už by ju viezli sanitky. V rukavičkách, hej? Boha ti...
A asi podanie na policiu a okresny urad je blbost ci? 30€ pokutu dostane a dovi😀
@anonym_autor nie je to blbost...ak pokutu dostane 10ty krat,tak mozno jej dôjde ...
Ignore/ poslať do pče/ zavolať fízlov
jasne, bol tam oznam, ktory viackrat strhla. Vypla nam aj hlavne poistky, aby robotnici nemohli pracovat. Vytah vypinala, nech sa nim nevozime. Atd. Teraz uz je hotovo, len na nabytky sme dlhsie cakali. Ale tam je problem so vsetkym. Aj keby sme neprerabali by sa nieco naslo😀 strasne jej hlavne vadilo, ze to dlho trva
Taka ludra by nemala mat pristup k poistkam a k vytahu. Ked na Policiu, tak tam udaj tieto 2 skutocnosti. Mozno raz niekoho skalici chtiac, ci ako vedlajsi proces pomsty niekomu inemu. Nebezpecna osoba. Skuste ju vy "vypnut" ked bude vo vytahu, ci jej vyhodit poistky, ked bude mat navstevu, mozno jej v chorom mozocku svitne. Ne-u-stu-po-vat! 👽
Suseda ma po 60. Muz sa s nou snazil za dobre, robil ustupky, avsak uz nas tak vytaca, ze nevieme co mame robit. Ona je ten typ, ze ma so vsetkym a s kazdym problem a neda sa s nou normalne komunikovat. Aj na bytovych schodzach je uplne mimo, samozrejme spravca je na nasej strane, ale mam dojem, ze na nu neexistuju ziadne paky. Do p*** ju moc posielat nechcem, lebo mam nejaku uroven narozdiel od nej, ale bojim sa, ze coskoro ma k tomu vyprovokuje😀
@anonym_autor u nas tato situacia trvala skoro 10 rokov, stale sme sa snazili neeskalovat konflikt a vychadzat s nou, ale raz ma uz tak na..rala ze som jej zazvonila, navrieskala na nu a povedala ze este raz a predavam byt ciganom ( u nas v meste su taki ti "bohati" ) a potom moze im chodit vyklopkavat a vybuchovat. Odvtedy je pokoj.

Tak ked su na vchodovych dverach a plne klamstiev a osocovania a vyhrazok neda sa to prehliadnut. Takto aby som bola presna jedna sa o malu bytovku v modernom komplexe, my s muzom sme normalni slusni inteligentni ludia a aj sme predpokladali, ze osadenstvo takej bytovky bude na tom podobne - bavime sa o bytoch cca 500k+. Akoze ok mozem ju poslat do p***, ale snazila som sa najst ine riesenie, ale asi nebude🤣 muz je total pacifista, ale mozno aj na neho to pride😀
@anonym_autor bavime sa o bytoch cca 500k+? A teraz sa mame z toho akoze co inteligentka? Presne ste dokazali ze ste obaja hlupaci🚒