icon

Problémy so susedmi na chate v lese

19. aug 2026

Ahojte ženy , idem si vyliať srdce, mame chatu v extravilane obce na úpätí lesa..mam 4 yorkov ,ktorí chodia s nami a aj dve malé deti..na okoli mame susedov pár..
Chodíme tam raz za rok na 3 dni ..ano len 3 dni..teraz som sa dozvedela ,že mojej rodine ,keď tam boli oni sa na nás sťažovali všetci ..teda tí čo bývajú pri nas, oni tam žijú natrvalo na samote, sú zvyknutí byť tam úplne v tichu.
Jeden mal žatvu akurát v tom obdobi, vraj nemohol spať , lebo psi sťekali a deti kričali, aj ja som kričala na psov a on nemohol spať, hovorim ,keby žil v dedine ,tiež je to každému jedno ,že on chodi do prace, nam nič nepovedal, ja som sa to dozvedela teraz ,že nas ma v zuboch .a navyše sme neboli na chate , nakoľko chodíme po výletoch s deťmi ...ďalsi sa sťažoval ,že sme si pokosili pred chatou , mojím deťom bola zelina po plecia , ale on to mal pre zvieratá prichystané..a ďalšia ,že pes sa mi vykadil a nezdvihla som to ,bolo to pri lese a ona to videla..po celej dedine ma poohovarali , čo je poblíž , všade nas podali ako neprispôsobilých susedov,tú chatu tam mame 25 rokov, chodím tam od dectva,moja srdcová záležitosť a teraz toto ,..normálne mam nechuť tam chodit..ja tých ludí poznam od mala..

anonym_74bb44
19. aug 2026

@anonym_autor tie hovna po psovi by si mohla pozbierat , o to pokoj... a co sa tyka ostatnych veci- jednym uchom dnu, druhym von... zacala by som chodit castejsie... to, ze niekto zije na samote a caka aj dozivotnu samotu, by som neriesila... inak v plnom rozsahu suhlasim s @tululu

autor
19. aug 2026
@anonym_74bb44

@anonym_autor tie hovna po psovi by si mohla pozbierat , o to pokoj... a co sa tyka ostatnych veci- jednym uchom dnu, druhym von... zacala by som chodit castejsie... to, ze niekto zije na samote a caka aj dozivotnu samotu, by som neriesila... inak v plnom rozsahu suhlasim s @tululu

@anonym_74bb44 ved som pozbierala

anonym_74bb44
19. aug 2026
@minenkaa

@anonym_autor my chces povedať ,že ani raz nezakricis po deťoch kde sú alebo aby išli jesť alebo nezavolas na psov
Ono keď niekde je ticho a príde tam rodina takto obsadená ,to pre tých domácich musí byt peklo

@minenkaa a keby aj zakricala? ako hej halo... tak tiez nemoze za to, ze suseda vyhodila zena a on zrazu musi zit na chate, kde caka sukromie , s vedomim ze dalsia chata je 10 cm vedla... tak vzajomne sa nebudeme hadam obmedzovat nie?

minenkaa
19. aug 2026
@anonym_74bb44

@minenkaa a keby aj zakricala? ako hej halo... tak tiez nemoze za to, ze suseda vyhodila zena a on zrazu musi zit na chate, kde caka sukromie , s vedomim ze dalsia chata je 10 cm vedla... tak vzajomne sa nebudeme hadam obmedzovat nie?

@anonym_74bb44 toto je presne ako téma o tom prečo pomali šoféri sú horší ako ti rýchli
To je proste ľudské chovanie a určitý rušivý element ,niekomu to vadí a niekomu nie ,tu pridu raz za rok na chatu a obrátia na tých pár dni ,niečo zabehnuté a na ceste zas pomaly šofér ,tiež rusi iných čo tade chodia každý deň
Z každým sa každý vysporiada inak ,tu ohovárajú na ceste trúbia
A koľko ešte premenných a nových informácii dá autorka,nakoniec zistíme ,že neboli ani na chate a vravela jej to kamarátka

anonym_b92ce4
19. aug 2026

@anonym_autor absolútne si nerob nič z takých reči, treba ich stopnúť hneď zo začiatku...ak si si vedomá, že sa chovate normálne (t.j. že deti nejacia vonku do polnoci a pod.), tak absolútne sa nemáš za čo ospravedlňovať...dokonca aj nejaká opekacka, oslava raz do roka, nedáva nikomu právo vás osočovat...co sa týka hovienok po psovi, áno pozbierať, ale úprimne, je rozdiel ci sa v lese vyserie liska, ježko, alebo malý York? Pochybujem...ak nemu volne behajú psi, tiež po nich isto nechodi zbierať, skôr ma zarazilo, že mu je jedno, že mu ich strieľajú...co sa týka trávy, tým ako sa zachoval, bolo by to posledný krát, čo si tam mohol pokosit, nech sa stará o svoj pozemok...a co sa týka hluku, milý pán sused nech sa uvedomí, že sa netoci svet okolo neho, bude to nejaký starý uhundrany prepity dedo...vnučku by som otočila domov, nech sa jej venuje dedo, keď ju zavolal...u mna by vsetci velmi rychlo pocitili, ze o tych ohovarackach viem a podla toho by som sa k nim chovala...a teda najbližšie leto by som naplánovala aspoň 2 týždne na chate...

anonym_41648c
19. aug 2026

@anonym_autor sú ľudia ktorým vadí všetko hlavne malé deti, zvieratá... vôbec by ma to netrápilo, ak chce sused kľud nech ide bývať hlboko do lesa.
Btw z lesa je počuť neustály zvuk rôznych zvierat... odporuč mu zvýšiť dávky magnézia asi sa moc potí v týchto horúčavách a z toho je nervózny.

autor
19. aug 2026
@anonym_b92ce4

@anonym_autor absolútne si nerob nič z takých reči, treba ich stopnúť hneď zo začiatku...ak si si vedomá, že sa chovate normálne (t.j. že deti nejacia vonku do polnoci a pod.), tak absolútne sa nemáš za čo ospravedlňovať...dokonca aj nejaká opekacka, oslava raz do roka, nedáva nikomu právo vás osočovat...co sa týka hovienok po psovi, áno pozbierať, ale úprimne, je rozdiel ci sa v lese vyserie liska, ježko, alebo malý York? Pochybujem...ak nemu volne behajú psi, tiež po nich isto nechodi zbierať, skôr ma zarazilo, že mu je jedno, že mu ich strieľajú...co sa týka trávy, tým ako sa zachoval, bolo by to posledný krát, čo si tam mohol pokosit, nech sa stará o svoj pozemok...a co sa týka hluku, milý pán sused nech sa uvedomí, že sa netoci svet okolo neho, bude to nejaký starý uhundrany prepity dedo...vnučku by som otočila domov, nech sa jej venuje dedo, keď ju zavolal...u mna by vsetci velmi rychlo pocitili, ze o tych ohovarackach viem a podla toho by som sa k nim chovala...a teda najbližšie leto by som naplánovala aspoň 2 týždne na chate...

@anonym_b92ce4 s tymi jeho psami mam velmi zlu skusenost ,životnú..jeden čas ked som bola mladšia 17 -18ročna som tam cez prazdniny letné bývala , mala som kamaratky tam hore v dedine (uz su odstahovane do veľkeho mesta)..mal vlčiaka ,o ktoreho som sa starala počas jeho nepritomnosti , pracoval na turnusy ..nejak mu prepalo v hlave , dal ju zastrelit ,tak mudreho psa , kks ,ja takeho mudreho nemam ani jedného ako bola ona..nepovedal mi to , našla som pohodeneho v zahrade, lebo polovnik bol opitý, buda cela v krvi ,lebo ju strelil tam..
Mesiac som nespala , doteraz mam po 20 rokoch jej obojok doma ...neviem mu to odpustit ani po 20 rokoch ...to je ten s tou travou..

surama
19. aug 2026

Stari ludia su taki, vsetko im vadi, chcu pen klud. Na druhej strane musis si sama priznat, ze je nerealne, aby u vas bolo ticho, ked mate 2 deti a 4 yorkshirov. Vela ludi okolo nas ma yorkshirov a tie psy su nenormalne ustekane a agresivne. Najlepsie je sa s tym susedom skamaratit a on vas prestane riesit a bude vas respektovat a nad vela vecami kyvne rukou. Pisala si, ze exkrementy si bola pozbierat dodatocne, cize susedia mali pravdu, ze si predtym nepozbierala.. ked ste pokosili a vedeli ste, ze sused travu chce, stacilo ist za nim, ze "takze chcete tu travu? Mali sme cas, tak sme pokosili". Susedske vztahy musis budovat a musis si vybudovat respekt. Nikde to nie je dokonale, stale je to o kompromisoch. Viem, ze ta to nastavalo, ze vas poohovarali, tiez by som penila, ale mas 2 moznosti bud sa budes hadat a uz tam ani nebudete chciet chodit alebo porozmyslas, co by ste vy mohli zmenit v pristupe a kde urobit kompromisy.

autor
19. aug 2026
@surama

Stari ludia su taki, vsetko im vadi, chcu pen klud. Na druhej strane musis si sama priznat, ze je nerealne, aby u vas bolo ticho, ked mate 2 deti a 4 yorkshirov. Vela ludi okolo nas ma yorkshirov a tie psy su nenormalne ustekane a agresivne. Najlepsie je sa s tym susedom skamaratit a on vas prestane riesit a bude vas respektovat a nad vela vecami kyvne rukou. Pisala si, ze exkrementy si bola pozbierat dodatocne, cize susedia mali pravdu, ze si predtym nepozbierala.. ked ste pokosili a vedeli ste, ze sused travu chce, stacilo ist za nim, ze "takze chcete tu travu? Mali sme cas, tak sme pokosili". Susedske vztahy musis budovat a musis si vybudovat respekt. Nikde to nie je dokonale, stale je to o kompromisoch. Viem, ze ta to nastavalo, ze vas poohovarali, tiez by som penila, ale mas 2 moznosti bud sa budes hadat a uz tam ani nebudete chciet chodit alebo porozmyslas, co by ste vy mohli zmenit v pristupe a kde urobit kompromisy.

@surama psi su na chate , my ich chodime venčiť ,pretože ploty sú tam chabé..ale nehovorim že tam nezaštekaju ,klamat nebudem ,ale neštekaju pred branou , lebo sú vnútri, chodia sa venčiť,inak sú dnu..deti sú deti ...
A tie hovná...moji rodičia maju 18 ročneho psa ,chodí tam na volno po celom tom uzemí, pozna to tam ,nakolko su tam často a nezbieraju po nom..sused ma psa navoľno , otvorená bránka cely zivot , nezbiera po nom ..len moj york s hovnom v lese je problem ...

autor
19. aug 2026
@surama

@surama on mal možnosť travu zobrat , ja som za nim bola u naho doma ..ze nevieme chodit po našom pozemku , že ci chce tu travu , povedal ze on nema čas , že potom niekedy ale nevie kedy ..tak moj muz to pokosil

autor
19. aug 2026
@surama

@surama keby mi povedal suseda navecer to pokosim , aby ste to mali ..tak mu to nechame samozrejme

surama
19. aug 2026
@anonym_autor

@surama on mal možnosť travu zobrat , ja som za nim bola u naho doma ..ze nevieme chodit po našom pozemku , že ci chce tu travu , povedal ze on nema čas , že potom niekedy ale nevie kedy ..tak moj muz to pokosil

@anonym_autor Ked dobre chapem, tak si sa ho to pytala pred kosenim..on to bral tak, ze nema cas si to tam ist pokosit. A ja vravim, ze ste mali pokosit a potom sa ho ist spytat, mane travu vo furiku, chcete? Nechcete?. My sme to tak robili, kym susedia mali hospodarstvo. Nehovorili sme im, ze pridte si pokosit. Jednoducho sme kosili a potom sme isli za nimi ci chcu travu a vzdy zobrali. Len sa ti snazim najst nejaku cestu, ako vyriesit tie problemy, ktore mate. S tymi exkrementmi som reagovala na to, ze si pisala, ze sa stazovali a potom si priznala, ze si bola dodatocne zbierat. Tvoji rodicia, ked tam chodia castejsie, tak uz tam asi maju vybudovane vztahy, ze tieto banalnosti nikto neriesi. Vy ste tam raz za cas, tak si tych ludi musite ziskat na svoju stranu, spoznat, skamaratit sa. So starymi ludmi je to tazko. Tam sa nevyhadas ani nic. Oni vedia byt velmi neprijemni, ale musis sa od toho odosobnit a nekazit si dovolenku.

autor
19. aug 2026
@surama

@anonym_autor Ked dobre chapem, tak si sa ho to pytala pred kosenim..on to bral tak, ze nema cas si to tam ist pokosit. A ja vravim, ze ste mali pokosit a potom sa ho ist spytat, mane travu vo furiku, chcete? Nechcete?. My sme to tak robili, kym susedia mali hospodarstvo. Nehovorili sme im, ze pridte si pokosit. Jednoducho sme kosili a potom sme isli za nimi ci chcu travu a vzdy zobrali. Len sa ti snazim najst nejaku cestu, ako vyriesit tie problemy, ktore mate. S tymi exkrementmi som reagovala na to, ze si pisala, ze sa stazovali a potom si priznala, ze si bola dodatocne zbierat. Tvoji rodicia, ked tam chodia castejsie, tak uz tam asi maju vybudovane vztahy, ze tieto banalnosti nikto neriesi. Vy ste tam raz za cas, tak si tych ludi musite ziskat na svoju stranu, spoznat, skamaratit sa. So starymi ludmi je to tazko. Tam sa nevyhadas ani nic. Oni vedia byt velmi neprijemni, ale musis sa od toho odosobnit a nekazit si dovolenku.

@surama nie on si to chcel vyslovene pokosit , my sme to pokosene tam nechali , to tam zostalo , len sme to dali na kopky ,aby sme mali kade chodit, on sa nahneval ze sme to pokosili, on to chcel sam , ale nase deti nemali ozaj kade chodit , ved im to bolo po plecia..a hulakal na nas ,ze on to mal tam take vysoke pripravene naschval ..a ohovara nas kade tade , akoby mu zajace zimu nemali prežit

kvietok1233
19. aug 2026

Kašli na nich tvoja chata, tvoj pozemok môžeš si robiť čo chces. Deťom čo máš zalepiť ústa? 4 psy sú dosť toto áno môže obťažovať ale tak čo už no... Ja by som tam prišla nabudúce aspoň na dva týždne na prázdniny 😀 to že sused chcel trávu pre zajace jeho problém tu nech si pestuje na svojom pozemku ešte by som mu povedala že si neprajem aby mi chodil na pozemok bez môjho vedomia že muž nainštaloval kameru a budem si to sledovať.... Nie je to príjemné pre nich keď prídete to chápem ale tie tri dni v roku by mohli tolerovať...nepoviem keby to bolo každodennou záležitosťou po celý rok.

autor
19. aug 2026
@kvietok1233

Kašli na nich tvoja chata, tvoj pozemok môžeš si robiť čo chces. Deťom čo máš zalepiť ústa? 4 psy sú dosť toto áno môže obťažovať ale tak čo už no... Ja by som tam prišla nabudúce aspoň na dva týždne na prázdniny 😀 to že sused chcel trávu pre zajace jeho problém tu nech si pestuje na svojom pozemku ešte by som mu povedala že si neprajem aby mi chodil na pozemok bez môjho vedomia že muž nainštaloval kameru a budem si to sledovať.... Nie je to príjemné pre nich keď prídete to chápem ale tie tri dni v roku by mohli tolerovať...nepoviem keby to bolo každodennou záležitosťou po celý rok.

@kvietok1233 ale ja stale nechapem kde je problem , psi zastekaju max 7 krat za den, celu noc spia a cely den sme mimo chaty , akože ja stale nechapem ...rano a navecer sme tam..ti yorkovia sa chodia venčit na voditkach, oni nechodia kade tade , ani neštekajú celé dni , deti su ako deti , pred chatou sa navečer pohrajú ,

autor
19. aug 2026
@kvietok1233

@kvietok1233 a moji psi tam nie su jediny psi ...susedov steka aj v noci ..a stale ked prejde niekto okolo , ale asi je to rozdiel no

anonym_cdd8bb
19. aug 2026

Nič si z toho nerob. Pokosili ste si svoje... Ešte aby som sa blbo cítila, keď to chcel mal si to pokosiť a zobrať, Ešte sa ísť prosiť či si trávičku už pokosenú nechce zobrať... Áno pes šteká. to je snáď normálne. nenormálny je pes môjho brata, dokáže štekať celý deň okrem času keď spí. Akože des. Šteká na všetkých a všetko...No a tie bobky. Áno treba zbierať, ale aj v lese? Akože fakt? To aj po lesnej zvery niekto zbiera?

surama
19. aug 2026
@anonym_autor

@surama nie on si to chcel vyslovene pokosit , my sme to pokosene tam nechali , to tam zostalo , len sme to dali na kopky ,aby sme mali kade chodit, on sa nahneval ze sme to pokosili, on to chcel sam , ale nase deti nemali ozaj kade chodit , ved im to bolo po plecia..a hulakal na nas ,ze on to mal tam take vysoke pripravene naschval ..a ohovara nas kade tade , akoby mu zajace zimu nemali prežit

@anonym_autor Chapem. Tak nech ide niekam. Azda nebudu tvoje deti behat v polmetrovej trave. Jeho problem. On nema pravo vam rozkazovat kedy sa bude kosit vas pozemok. Ked sused chce mat klud, nech ide byvat na samotu. S tou kamerou to nie je zly napad. Mozno dajte aspon atrapu a aj on sa kludni 😀 Nie kvoli trave, ale celkovo, ze bude vediet, ze nemoze na vas hocico povedat, lebo budete mat dokazy a poviete ludom, ze vy mate kameru, takze nech si sused nevymysla.

anonym_636c84
19. aug 2026
@wade

Chapem ze ta to trapi, len.. ak tam chodite na 3 dni, predpokladam ze sa s nimi velmi neintegrujete, nepoznate. Je to prirodzene ze vam potom toto netoleruju (vsetko su to priestupky proti spolunazivaniu podla mna, hluk, nezbieranie vykalov, atd.). To kosenie neviem.. bol to vas pozemok? Ak nie, tak je to tiez no-go. 4 psy - to je tiez take panske huncustvo - pre toto necakaj na dedine pochopenie. Musis tam chodit viac a robit viac pre komunitu.. potom ta budu respektovat. Tak funguju male komunity. Budes vediet, kto kedy spi, a kto co prave potrebuje. Ak chodis na 3 dni, tak dodrzuj pravidla a skus vycitit co sa hodi a co nie.

@wade aké priestupky proti spolunažívaniu? Deti, čo mi vrieskaju na sídliskách pod oknami, tie majú výnimku? Ľudia vy ste už padli na hlavu tu asi.

cacianka
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak toto by sused dostal riadne štipľavú hubovú ! Vy máte budovať vzťahy a čo on ?; agresívne drzé prepite individuum si na vás otvára hubu, a vy máte držať nech vám rúbe na hrbe ?! Som dlho slušná, ale aj zvýšime hlas, a keby bolo treba aj do ppp pošlem.
Konečne sa ozvi a uprac ho. Budovať vzťahy môžeš len s tým, kto ich budovať chce

anonym_b92ce4
19. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_b92ce4 s tymi jeho psami mam velmi zlu skusenost ,životnú..jeden čas ked som bola mladšia 17 -18ročna som tam cez prazdniny letné bývala , mala som kamaratky tam hore v dedine (uz su odstahovane do veľkeho mesta)..mal vlčiaka ,o ktoreho som sa starala počas jeho nepritomnosti , pracoval na turnusy ..nejak mu prepalo v hlave , dal ju zastrelit ,tak mudreho psa , kks ,ja takeho mudreho nemam ani jedného ako bola ona..nepovedal mi to , našla som pohodeneho v zahrade, lebo polovnik bol opitý, buda cela v krvi ,lebo ju strelil tam..
Mesiac som nespala , doteraz mam po 20 rokoch jej obojok doma ...neviem mu to odpustit ani po 20 rokoch ...to je ten s tou travou..

@anonym_autor tak u mňa by skončil už pred tými 20 rokmi, to presne viem aký typ "človeka" je...škoda, že sa takým individuam nedá zabrániť v chove ďalších zvierat...mne by viac vadil v susedstve takýto starý idiot ako kopa psov...

dixitka
19. aug 2026

Takychto ludi treba poslat rovno do prdele, vyslovene si to pytaju :D my sme tak mali problem so susedom v panelaku, vadilo mu aj ze dychame, az som raz nanho naziapala (inak vobec nie som ten typ, ale drazdit tehotnu zenu s migrenou sa neoplati…) a odvtedy je ako med, zdravi nas, prihovara sa… kym sme sa mu snazili prisposobit a ospravedlnovali sme sa vzdy, ked mu nieco vadilo, tak len viac a viac pindal na vsetko… takze tolko k tomu

autor
19. aug 2026
@anonym_b92ce4

@anonym_autor tak u mňa by skončil už pred tými 20 rokmi, to presne viem aký typ "človeka" je...škoda, že sa takým individuam nedá zabrániť v chove ďalších zvierat...mne by viac vadil v susedstve takýto starý idiot ako kopa psov...

@anonym_b92ce4 ved som skoncila odvtedy iba slusne pozdravime, odpovedam ked sa opýta..ale pred tym sme boli na tej chate ako jedna domacnost dobre ze nie...ale toto vtedy som nedala..nepredychala som to doteraz
Ani ju nestrelil presne, lebo ved 5 promile mal ..

anonym_f101c3
19. aug 2026
@minenkaa

@anonym_74bb44 toto je presne ako téma o tom prečo pomali šoféri sú horší ako ti rýchli
To je proste ľudské chovanie a určitý rušivý element ,niekomu to vadí a niekomu nie ,tu pridu raz za rok na chatu a obrátia na tých pár dni ,niečo zabehnuté a na ceste zas pomaly šofér ,tiež rusi iných čo tade chodia každý deň
Z každým sa každý vysporiada inak ,tu ohovárajú na ceste trúbia
A koľko ešte premenných a nových informácii dá autorka,nakoniec zistíme ,že neboli ani na chate a vravela jej to kamarátka

@minenkaa pre mňa si rušivý element ty na tomto fóre. Tak chod si frustrácie z matiek a detí riešiť inde, nie na materské fórum. Nechápem co tu ešte stále robíš.

anonym_0db3c1
19. aug 2026

Letmo som si preletela aj diskusiu, pozri sa, su dve moznosti, ako sa na to budes prizerat. Bud sa snazis pochopit, ze ano, su to veci, ktore niekomu mozu prekazat, alebo to budes normalizovat, ze ved vsade vsetko vrieska a steka (ok, ak za Teba je to ok, ci uz na chate, sidlisku, hocikde, nuz tak ok 🤷 )

- Deti sice kricia, ale tiez ich nenecham ani na vlastnom dvore vrieskat, je rozdiel hrat sa a vykrikovat a je rozdiel zbesneto vrieskat. Pravdu vies len Ty a on.

- som psickar a pes je nas clen rodiny. Ale teda s prepacenim, 4 jorksire ked zacnu stekat svojim stekotom, tak dakujem pekne, nemusime sa tu presviedcat o tom, ci je to obtazujuce alebo nie. Ci uz su vonku, alebo na chate - ak hovoris, ze chaty mate 10cm od seba. Ja osobne to neznasam ked psy (aj moje!) by stekotom terorizovali okolie, akoze preco by mali? Nie, ani pes nema furt stekat za kazdu blbost. Opat plati - pravdu, ako velmi to je, viete len vy.

Vies, Ty sice pises o 3 dnoch a niektori ze "vykaslite sa na to" za tie 3 dni, lenze potom dodavas ze chata je rodicov, chodi tam aj surodenec s rodinou atd, cize proste chata JE aktivne vyuzivama celou vasou rodinou a ano, ak nenajdete so susedmi spolocnu rec a zvrhne sa to do staznosti a napriekov, vytvarate zbytocne konflikty a dusne prostredie aj vasej rodine.
Ja by som sa na to nevykaslala, a aj ked by som si popindala s muzom na hocico, snazila by som sa proste o cestu zmieru a aj ustupkov, aby bolo dobre. Ale to som ja.
Uz si z toho zober co chces... 🙂

zooeynka
19. aug 2026

Normalne susedom povedz ze chatu predavas a vazny zaujem ma ciganska mnohopocetna rodina....rychlo pochopia ze vase kosenie travy a stekanie psov bol doteraz ich najmensi problem....nemas za co.

autor
19. aug 2026
@anonym_0db3c1

Letmo som si preletela aj diskusiu, pozri sa, su dve moznosti, ako sa na to budes prizerat. Bud sa snazis pochopit, ze ano, su to veci, ktore niekomu mozu prekazat, alebo to budes normalizovat, ze ved vsade vsetko vrieska a steka (ok, ak za Teba je to ok, ci uz na chate, sidlisku, hocikde, nuz tak ok 🤷 )

- Deti sice kricia, ale tiez ich nenecham ani na vlastnom dvore vrieskat, je rozdiel hrat sa a vykrikovat a je rozdiel zbesneto vrieskat. Pravdu vies len Ty a on.

- som psickar a pes je nas clen rodiny. Ale teda s prepacenim, 4 jorksire ked zacnu stekat svojim stekotom, tak dakujem pekne, nemusime sa tu presviedcat o tom, ci je to obtazujuce alebo nie. Ci uz su vonku, alebo na chate - ak hovoris, ze chaty mate 10cm od seba. Ja osobne to neznasam ked psy (aj moje!) by stekotom terorizovali okolie, akoze preco by mali? Nie, ani pes nema furt stekat za kazdu blbost. Opat plati - pravdu, ako velmi to je, viete len vy.

Vies, Ty sice pises o 3 dnoch a niektori ze "vykaslite sa na to" za tie 3 dni, lenze potom dodavas ze chata je rodicov, chodi tam aj surodenec s rodinou atd, cize proste chata JE aktivne vyuzivama celou vasou rodinou a ano, ak nenajdete so susedmi spolocnu rec a zvrhne sa to do staznosti a napriekov, vytvarate zbytocne konflikty a dusne prostredie aj vasej rodine.
Ja by som sa na to nevykaslala, a aj ked by som si popindala s muzom na hocico, snazila by som sa proste o cestu zmieru a aj ustupkov, aby bolo dobre. Ale to som ja.
Uz si z toho zober co chces... 🙂

@anonym_0db3c1 ale oni nevrieskali ,naozaj , kričali na seba ked sa volali ,majú 4 roky a 6 rokov , aj jeho vnučka nam prisla kričat pred dvere , dokonca nam obehla celý dvor a kričala ,ale mne to nevadi , je to dieťa ,chcela sa hrať, to pisem len sem ,že asi sú na toto dva metre..moje o 8 rano vstavaju a o 9 už osprchovené v chate ,po celodennom výlete , tu nemôže byt ani reč o tom ,že by tam nonstop bliakali a do noci hulákali ...
A ku psom , uvedomujes si ,že my mame aj normalny dom v ktorom bývame a všade naokolo máme susedov .. ? Viac susedov ako na tej chate ..minule mi suseda hovorí,kks vam tych psov ani nepočut , ešte stale ich máš toľko? Asi toľko k tomu ..nemam nevuchovane ani deti ani psov ,aktívne sa snažim aby to bolo vychované všetko ,čo sa v dome nachádza

misiak7777
19. aug 2026

@anonym_autor kašli na nich, ohovárajú lebo sedliaci mali raz za rok vzrušo.. konečne nieco nové na ohováranie 😉😉😉

autor
19. aug 2026
@misiak7777

@anonym_autor kašli na nich, ohovárajú lebo sedliaci mali raz za rok vzrušo.. konečne nieco nové na ohováranie 😉😉😉

@misiak7777 to hovorila aj mamina , že raz za rok sa tam niečo udialo, niekto prišiel , niekto im narušil ten ich monotonny život ,tak oni to potrebujú rozobrat z každej strany

eeffka
19. aug 2026
@anonym_autor

@misiak7777 to hovorila aj mamina , že raz za rok sa tam niečo udialo, niekto prišiel , niekto im narušil ten ich monotonny život ,tak oni to potrebujú rozobrat z každej strany

@anonym_autor no prave som docitala, a uprimne moja reakcia by bola myknutie plecom a "nasrac". Koniec dramy.