Skúsenosti s bývaním v byte s malými deťmi
Dobrý večer, žienky.
Vysvetlím najprv situáciu. S manželom hľadáme domček na kúpu. Po svadbe sme súhlasili s bývaním u jeho rodičov. Bolo to také rozhodnutie z rozumu a je pravda, že nám to v oblasti financií veľmi pomohlo, ale.. prosto, už mi pretiekol pohár trpezlivosti v istých veciach, a tlačím trošku na manžela, aby sme šli do prenájmu, že je toho už na mňa veľa.
No a k pointe, máme 4 malé deti do veku 6 rokov. Synčekovia majú 6 a 5, dievčatká máme dvojky 3 ročné.
Našli sme si byt, ktorý sa nám veľmi páči, ale je na 3/4 poschodí, susedia hore, dole, zprava, zľava.
Trochu som nervózna z toho, aby sme susedom nespravili peklo zo života, kvôli tomu, že detičiek je viac a sú malé. A sú to prosto živé deti, niežeby boli ako utrhnuté z reťaze, nevychované, ale tak to stále pobehujú, kričia, stále niekto plače, stále nejaká hračka spadne na zem, do toho ja občas pokričím.. no veď kto má hlavne viac detí, tak si vie predstaviť určite.
Tak preto píšem sem, či by ste mi nemohli napísať nejaké skúsenosti z oboch strán, zo strany rodiny aj zo strany susedov. Ďakujem vopred.
@anonym_autor bývame na prízemí s 3 deťmi do 3 rokov...sme tu druhý rok, novostavba, prvý sused nad nami sa už odsťahoval 🫣 nevieme prečo, nikdy sa nesťažoval alebo niečo, no pracoval v zdravotníctve, nočné a tak ..a naše novonarodené dvojičky do toho..teraz máme nad nami jednu 60r+ pani, zatiaľ sa usmieva...my počujeme skôr ju, 100x vŕzganie stoličkami o podlahu, ráno budíček 7:20 keď vyťaje perinák nad nami (drevené podlahy+podlahové kúrenie) ale ani vo sne by nás nenapadlo sa ísť sťažovať😁...my sme si dali na naše stoličky také čiapočky, lebo aj to sa rezonovalo po celom byte
@anonym_autor deticky nechodia do skoly/skolky? Ja by som hladala dom (ci na kupu alebo prenajom). Nechapem, ked nie su problem financie, preco vobec zvazujete prenajom?
vopred ľutujem vašich budúcich susedov
Ja osobne by som ani nedala do prenajmu byt pre rodinu so 4 malymi detmi. Takze ak vam daju byt do prenajmu, tak prenajimatel musi byt extra empaticky clovek. Snad kazda matka vie, ze staci sekunda a znicene nieco. 4 cudzimi detmi si nechat znicit byt.. Myslim, ze by som hladala vhodnejsich na prenajom mojho bytu.
Ja silné pochybujem ze nájdete prenájom pre vas a 4 deti.
ďakujem všetkým za názor.. podľa mňa to všetko okolo nás nie je podstatné rozoberať, ja som sa pýtala na názor ohľadom toho mať malé deti za susedov, ale len tak na priblíženie. Manžel zarába pekne, a mali sme obaja niečo našetrené z mladosti, plus bývanie u rodičov napomohlo ďalej šetriť. najprv sme chceli ísť do stavby, ale potom sa nám neplánovane narodili dvojičky a neviem, manžel cúvol, nechcel sa do toho púšťať, že radšej do hotového. boli tam ešte nejaké veci, moje zdravotne problémy a iné, nechcem viac písať, tak aktívne hľadáme asi rok, len nás nič ešte neoslovilo. do bytu nechceme ísť na trvalo, obaja sme viac na dom, len prosto všetky tie problémy sa nakopili, a ja som to aj vyššie písala, tolerovala som veľa veci, a už mám dosť. nehovorím tým, že nevydržím ešte rok-dva s nimi, ale prosto nechcem a ak by som mala možnosť ísť medzitým inde, tak som viac naklonená ísť než neísť, hoc by to znamenalo 2x prehadzovať celú domácnosť. my sme minimalisti, my toho veľa aj tak nemáme, ale píšem to pre objasnenie. a chlapci mi chodia do škôlky, tak od rána do tej 4-5 nie sú doma, no len ten zvyšný čas je to divočina 😀
ďakujem všetkým za názor.. podľa mňa to všetko okolo nás nie je podstatné rozoberať, ja som sa pýtala na názor ohľadom toho mať malé deti za susedov, ale len tak na priblíženie. Manžel zarába pekne, a mali sme obaja niečo našetrené z mladosti, plus bývanie u rodičov napomohlo ďalej šetriť. najprv sme chceli ísť do stavby, ale potom sa nám neplánovane narodili dvojičky a neviem, manžel cúvol, nechcel sa do toho púšťať, že radšej do hotového. boli tam ešte nejaké veci, moje zdravotne problémy a iné, nechcem viac písať, tak aktívne hľadáme asi rok, len nás nič ešte neoslovilo. do bytu nechceme ísť na trvalo, obaja sme viac na dom, len prosto všetky tie problémy sa nakopili, a ja som to aj vyššie písala, tolerovala som veľa veci, a už mám dosť. nehovorím tým, že nevydržím ešte rok-dva s nimi, ale prosto nechcem a ak by som mala možnosť ísť medzitým inde, tak som viac naklonená ísť než neísť, hoc by to znamenalo 2x prehadzovať celú domácnosť. my sme minimalisti, my toho veľa aj tak nemáme, ale píšem to pre objasnenie. a chlapci mi chodia do škôlky, tak od rána do tej 4-5 nie sú doma, no len ten zvyšný čas je to divočina 😀
@anonym_autor Pocuj, ked sa budete stahovat kup svokrovcom sampanske. Lebo to budu oslavovat, ked odidete. Mat doma 4 male deti, vnucata. Len predstava ma striasa.
@anonym_autor Pocuj, ked sa budete stahovat kup svokrovcom sampanske. Lebo to budu oslavovat, ked odidete. Mat doma 4 male deti, vnucata. Len predstava ma striasa.
@anonym_b22c71 svokre nevadia deti, ale ja jej vadim, ale to je jedno, šampanské by využila, jedine vtedy, keby mňa dostala preč od manžela.. ale to už je iny pribeh..manžel je našťastie v pohode, zastáva sa svojej novej rodiny aby ste si nemysleli, že sme si to nechali, ale určite veci sa nezmenia, keď s daným človekom zdieľaš spoločne priestory, bohužiaľ..
@anonym_b22c71 svokre nevadia deti, ale ja jej vadim, ale to je jedno, šampanské by využila, jedine vtedy, keby mňa dostala preč od manžela.. ale to už je iny pribeh..manžel je našťastie v pohode, zastáva sa svojej novej rodiny aby ste si nemysleli, že sme si to nechali, ale určite veci sa nezmenia, keď s daným človekom zdieľaš spoločne priestory, bohužiaľ..
@anonym_autor Jaj, ale zase to ber tak, ze vela svokier by sampanske otvaralo, keby ich syncek opustil svoju zenu a vnucatka chodili len s muzom bez zeny. Ale tak ja som narazala na pocet, ze 4 vnucata naraz by bolo vela na vela babiek, a este keby u babky byvali...
@anonym_autor Jaj, ale zase to ber tak, ze vela svokier by sampanske otvaralo, keby ich syncek opustil svoju zenu a vnucatka chodili len s muzom bez zeny. Ale tak ja som narazala na pocet, ze 4 vnucata naraz by bolo vela na vela babiek, a este keby u babky byvali...
@anonym_b22c71 chápem.. prepáč, ja som myslela, že to je myslené ako hejt 😶
ono 4 neboli v pláne 😄 ale tak sú tu, nevymenila by som ich za nič a po praktickej stránke sa už musíme nejak zariadiť, čo iné nám ostáva 🙂

@anonym_autor Ahoj, nadomnou su 2 deti (byvam v byte). Jedno ma 6 a druhe bude mat 3 roky, dievcatko a chlapcek. Cez den mi nevadi, ak je buchot rachot, lebo si poviem su to deti. Problemom je, ze ja rano vstavam o 5 do prace a vobec nemozem zaspat skor ako tie deti, kolko krat si chlapec zmysli prave vecer, ked je uz vsade ticho,ze on ide skakat z postele na zem, potom nejake nahanacky, krik a zase skakanie z postele (to skakanie z postele nie je raz ci dva krat) a cely tento proces trva tak hodinu- hodinu aj pol, kolkokrat aj do 22-22:30 hod kym je total klud. Stale si hovorim, su to deti, ALE uz mi popravde par krat trpezlivost pretiekla a isla som hore za susedou a velmi slusne (aj kvoli detom slusne) som jej vysvetlila situaciu a poziadala ju, aby vecer tie deti skludnila, lebo tu neziju sami. Uz mi vravela aj ina suseda, ktora prekonala rakovinu a je v rekonvalescencii,ze uz aj ona niekolko krat ju ziadala, lebo ma este bolesti a neda sa jej vecer normalne zaspat nielen od bolesti, ale trapi sa aj tym neprimeranym hlukom. Tym chcem povedat, ze mam vazne pochopenie pre deti, ale zial nie vzdy je clovek na toto nastaveny, zvlast ked je fakt unaveny ci chory. Oni sa sem pristahovali len pred rokom aj pol. Ta ich mama moze kricat do aleluja (co sposobuje dalsi hluk),ale vobec to nepomaha na ne, zrejme to na deti neplati, mozno keby zvolila insi sposob vychovy, neviem...Kedze mas deti 4 a este take male, skor sa rovno prestahujte do domu. Lebo nevies na koho natrafis, a ked aj natrafis na trpezlivych ludi, ako sa snazim byt ja aj ta chora suseda, tak to ozaj nie je vzdy ok toto pocuvat. Nemyslim to v zlom. Mame v dome este aj dalsie deti, ale su tak naucene, ze vecer poväcsine si citaju knizku, alebo sa hraju ine hry-ako clovece, take co pri tom nebehaju a neskacu ako splasene (viem lebo sa zvykneme rozpravat,ked sa stretneme). Viem,ze kazde dieta je ine, ale myslim si,ze tak trosku aj zalezi od rodicov, ako ich vedu...A vy ked ste doteraz zili v dome, kde mozu behat a dupat kolko chcu, tak si nezvyknu za tyzden byt nejake tichsie si myslim. Drzim palce, aby sa vam podaril nejaky domcek najst k spokojnosti🍀