icon

Sused má na chodbe bicykle a kočík. Ako to riešiť?

Včera o 14:30

Ahojte,

jeden zo susedov si pred bytom na spoločnej chodbe dlhodobo necháva viacero vecí - bicykle, odrážadlo a pod.. Chodba síce nie je úplne zablokovaná, ale pôsobí to dosť neporiadne a zaberá to spoločný priestor.

Je to dovolené? Existuje nejaký spôsob, ako to riešiť? Obrátili by ste sa na správcu? Alebo to mám nechať tak?

Strana
z2
anonym_376704
Včera o 15:58
@anonym_b8d839

@anonym_376704
aj požiar sa ohlasuje deň vopred?
lebo u nás vo vchode napr. hotel byt( 3. poschodie) a bol problém kvôli veciam na chodbe.

@anonym_b8d839 a nepíšem o zaprataných chodbách ale o kvetoch a píšem o chodbe 10x7

anonym_b8d839
Včera o 16:20
@anonym_376704

@anonym_b8d839 tak asi máte malé chodby

@anonym_376704
nemáme malé chodby, všetky veci čo boli na chodbách, vestibul( aj krabica na letáky), na parapetách kvety pofotili a muselo to ísť preč.

anonym_b8d839
Včera o 16:21
@anonym_376704

@anonym_b8d839 a nepíšem o zaprataných chodbách ale o kvetoch a píšem o chodbe 10x7

@anonym_376704
áno aj kvety nemôžu byť.

anonym_376704
Včera o 16:31

bola by som rada keby ministerstvo ktoré garant tohto zákona tiež ho dodržiavalo, žiaľ nie je to tak

anonym_936100
Včera o 16:36
@anonym_376704

@anonym_936100 to je pravda, ale únikové východy sú aj v administratívnych budovách sú úzke a sú zapratané kvetmi a rôznymi blbosťami ,ked príde PO tak v práci to odkladáme a potom vykladáme, nakoľko sa ohlasujú na presný den

@anonym_376704 ked Jano skoci do studne, skocis aj ty? Poziarne predpisy sa jednoducho ignoruju. Dovtedy, kym sa nieco nestane. Bezne su v OC zapratane unikove vychody, skus si to niekedy vsimnut, hlavne ak su tie unikove vychody umiestnene v malych prevadzkach, tak su zapratane regalmi, tovarom... keby sa nieco stalo, tak to moze stat ludske zivoty, lebo to kvantum ludi, ktori su dnu nebude mat kade ujst. Ked treba evakuovat bezvladneho z bytovky, tak hasici najprv poodkladaju kvety, botniky a bicykle aby mohli prejst. Nie kazdy dokaze zbehnut po schodoch po vlastnych. 🙄

alenka58
Včera o 16:38
@anonym_936100

@anonym_376704 ked Jano skoci do studne, skocis aj ty? Poziarne predpisy sa jednoducho ignoruju. Dovtedy, kym sa nieco nestane. Bezne su v OC zapratane unikove vychody, skus si to niekedy vsimnut, hlavne ak su tie unikove vychody umiestnene v malych prevadzkach, tak su zapratane regalmi, tovarom... keby sa nieco stalo, tak to moze stat ludske zivoty, lebo to kvantum ludi, ktori su dnu nebude mat kade ujst. Ked treba evakuovat bezvladneho z bytovky, tak hasici najprv poodkladaju kvety, botniky a bicykle aby mohli prejst. Nie kazdy dokaze zbehnut po schodoch po vlastnych. 🙄

@anonym_936100 to píšem že ich ignorujú orgány ktoré sú garantom

anonym_936100
Včera o 16:41
@alenka58

@anonym_936100 to píšem že ich ignorujú orgány ktoré sú garantom

@alenka58 ano, mame blbo postaveny zakon. Kontrola PO sa musi ohlasit. Keby mohli robit prepadovky ako SOI, to by inac vyzeralo.

anonym_21b29e
Včera o 17:28

@anonym_autor keby si videla čo má na medziposchodi moja suseda 🤦ta si tam urobila celú obývačku, vcetne kvetov a cojaviem čoho všetkého...bola upozornena domovnikom, že to ma odpratať kvôli bezpečnosti , myslíš že to s ňou pohlo? Tam sa doslova nedá prejsť.... otras....

anonym_3b9961
Včera o 17:54
@anonym_21b29e

@anonym_autor keby si videla čo má na medziposchodi moja suseda 🤦ta si tam urobila celú obývačku, vcetne kvetov a cojaviem čoho všetkého...bola upozornena domovnikom, že to ma odpratať kvôli bezpečnosti , myslíš že to s ňou pohlo? Tam sa doslova nedá prejsť.... otras....

@anonym_21b29e normalne ju nahlas

anonym_0379be
Včera o 18:10

Byvali sme na 6.poschodi,v jeden den nesiel vytah a musela som do bytu odniest sportovy kocik aj s dcerou, na schudisku vsade kvety (doslova na kazdom schode), pred dverami velke stare skrine, take siroke,ze sa zuzil prechod. Cestou som zazvonila domovnikovi, ci si on a vsetci susedia uvedomuju,ze ak bude poziar a v zadymenom priestore sa nejaky hasic zrani, lebo nabura napr do tej skrine, moze ich zazalovat? Vsetky veci pomerne rychlo zo schodiska zmizli.

anonym_ba2a5c
Včera o 18:17

@anonym_autor Požiarnici pri kontrole, za uloženie vecí na chodbe dávajú pokutu.Ina vec je, že ako sused, pokiaľ mi vyslovene neprekážajú veci suseda, nemám potrebu to riešiť,lebo kocikaren, kde by sa to dalo ukladať, už dávno nemáme.Stala sa z nej prevádzka,za ktorú dostáva náš vchod nájomné

anonym_109f88
Autor odpoveď zmazal
anonym_1965bb
Včera o 22:35
@anonym_b9ec76

@anonym_autor Nie je to povolené. Stačí sa obrátiť na správcu a požiarneho technika,

@anonym_b9ec76 nie nestačí. Lebo debilný sused to aj tak nebude rešpektovať. Fakt národný šport toto 🤦

anonym_1965bb
Včera o 22:37
@anonym_21b29e

@anonym_21b29e toto je národný šport. Vetešníctvo, zberači a všetko natrepať susedovi rovno pred dvere, alebo ku plotu. A keď sa ozveš, koniec, Amen s tebou

Strana
z2