icon

Sused má na chodbe bicykle a kočík. Ako to riešiť?

Včera o 14:30

Ahojte,

jeden zo susedov si pred bytom na spoločnej chodbe dlhodobo necháva viacero vecí - bicykle, odrážadlo a pod.. Chodba síce nie je úplne zablokovaná, ale pôsobí to dosť neporiadne a zaberá to spoločný priestor.

Je to dovolené? Existuje nejaký spôsob, ako to riešiť? Obrátili by ste sa na správcu? Alebo to mám nechať tak?

Strana
z2
anonym_b9ec76
Včera o 14:32

@anonym_autor Nie je to povolené. Stačí sa obrátiť na správcu a požiarneho technika,

anonym_f13231

@anonym_autor je to zakazane, je to blokovanie unikovych vychodov a poziarnici by mohli dat domu pokutu... nahlas spravcovi, nech ho upozorni...

anonym_936100

Na unikovych cestach je zakazane cokolvek skladovat, malo by to byt uvedene aj v domovom poriadku. Suseda treba na to upozornit, su za to vyske pokuty

autor
Včera o 14:37

Ono to je taká veľká chodba, niekto tam má kvety, neviem, či je to únikový východ.

anonym_b9ec76
Včera o 14:41
@anonym_autor

Ono to je taká veľká chodba, niekto tam má kvety, neviem, či je to únikový východ.

@anonym_autor Na chodbách a schodištiach nesmie byť nič.

anonym_9618d3
Včera o 14:41

Aj nas sused ma kolobezku, bicykel, a odrazadlo. Ale my mozeme akurat tak pozriet a mlcat 🤭. Mali sme 2 roky kocik na chodbe a o chvilu budeme mat dalsie 2 roky kocik. A tiez nam nikto slova predtym nepovedal, a verim, ze ani teraz nepovie.

anonym_d728fa
Včera o 14:48

@anonym_autor a čo keď má? Preskakuješ to?

cyberk
Včera o 14:48

Nepoviem nic keby tam mal smetisko alebo bordel, ale taketo veci? Fakt ides toto riesit? Ja sice nikdy nic nenechavam pred bytom na chodbe, ale toto mi pride uplne vpohode…

michaela220419
Včera o 14:56

@anonym_autor Ty možno tiež budeš v budúcnosti potrebovať niečo nechávať na chodbe.. Takže by som to nehrotila, pokiaľ to nepotrebuješ preskakovať ako tu jedna písala.

anonym_3b9961
Včera o 15:00

by im to stacilo raz presunut o poschodie nizsie

ullala
Včera o 15:03

A vy ostatni kam davate bicykle a kolobezky? My to mame v byte, lebo nemam odvahu to nechat pred dverami a dost to zavadzia (v byte). Ale sused ma moje plne pochopenie.

anonym_babf36
Včera o 15:06

Ak by tam mala suseda kočík, pretože sa jej nezmestí dnu, ako by si reagovala? Máte niekde v dome úložisko na takéto veci? Ak nie, kam si má sused dané veci odložiť? Má si dať bicykel do obývačky? Nepoviem, ak by bola zarárožená celá chodba odpadkovými vrecami, ale toto? Vážne mám pocit, že dnes sa každý len na niečo ponosuje a všetko všetkým vadí.

biba_18
Včera o 15:11
@anonym_babf36

Ak by tam mala suseda kočík, pretože sa jej nezmestí dnu, ako by si reagovala? Máte niekde v dome úložisko na takéto veci? Ak nie, kam si má sused dané veci odložiť? Má si dať bicykel do obývačky? Nepoviem, ak by bola zarárožená celá chodba odpadkovými vrecami, ale toto? Vážne mám pocit, že dnes sa každý len na niečo ponosuje a všetko všetkým vadí.

@anonym_babf36 a ak sú na chodbe 4 byty a každý vyloží pred dvere, lebo sa mu nezmestí do bytu, tak sa nedostanú na ulicu. keď to nemá kde dať nech si to nekupuje…

popcorn2myska
Včera o 15:15

@anonym_autor už dávno. MY napríklad máme takýto oznam pri vchodových dverách už. Zrazu zmizlo toľko bordelu...😆

anonym_376704
Včera o 15:18

máme obrovskú chodbu, ľudia tam majú väčšinou botníky max kočíky, bicykle a ostatné veci sú v kočikárni ktorá je tiež veľmi veľká a má kamery, máme veľké odkladacie priestory takže ked niekto potrebuje aj nábytok uskladniť na krátku dobu nie je problém, ak by niekto aj mal kočík alebo bicykel nevadilo by mi to lebo by to vôbec nezavadzalo

anonym_babf36
Včera o 15:20
@biba_18

@anonym_babf36 a ak sú na chodbe 4 byty a každý vyloží pred dvere, lebo sa mu nezmestí do bytu, tak sa nedostanú na ulicu. keď to nemá kde dať nech si to nekupuje…

@biba_18 Máš pravdu. Tak nech si ľudia nerobia deti, ak sa im kočík nedá do bytu a deti nech chodia pešo, aby nemuseli svojimi odrážadlami zavadzať na chodbe. A aj starí ľudia, nech chodia pešo, aby chodbu nezapratali svojimi chodítkami.

anonym_936100
@anonym_autor

@anonym_autor ano, schodiste v bytovke je unikovy vychod, bez ophladu na to ake velke su chodby, nesmie sa tam nic skladovat a ukladat.

anonym_376704
@ullala

A vy ostatni kam davate bicykle a kolobezky? My to mame v byte, lebo nemam odvahu to nechat pred dverami a dost to zavadzia (v byte). Ale sused ma moje plne pochopenie.

@ullala v pivnici alebo v kočikárni sú tam kamery

anonym_936100
Včera o 15:22
@anonym_babf36

@biba_18 Máš pravdu. Tak nech si ľudia nerobia deti, ak sa im kočík nedá do bytu a deti nech chodia pešo, aby nemuseli svojimi odrážadlami zavadzať na chodbe. A aj starí ľudia, nech chodia pešo, aby chodbu nezapratali svojimi chodítkami.

@anonym_babf36 je jedno ci je to kocik, odrazadlo, kvety, botnik alebo stara pracka. Na unikovej ceste to nema co robit. Za to poziarna ochrana vyrubuje mastne pokuty.

anonym_376704
Včera o 15:23
@anonym_936100

@anonym_autor ano, schodiste v bytovke je unikovy vychod, bez ophladu na to ake velke su chodby, nesmie sa tam nic skladovat a ukladat.

@anonym_936100 to je pravda, ale únikové východy sú aj v administratívnych budovách sú úzke a sú zapratané kvetmi a rôznymi blbosťami ,ked príde PO tak v práci to odkladáme a potom vykladáme, nakoľko sa ohlasujú na presný den

anonym_376704
Včera o 15:25
@anonym_936100

@anonym_936100 nesmie ale záleží o PO vo veľa bytovkách majú veliké kvety na chodbách a tolerujú im to, poznám veľa takýchto domov

tiezjedna
Včera o 15:28
@anonym_autor

@anonym_autor a teba štve, že namiesto kveto tam máte jeho rárohy?? Pretože o PO si nepísala nikde nič...

anonym_f13231
Včera o 15:29

Tu sa ale nehrame na to, ci niekto "bonzuje" alebo "aj ja budem potrebovat"... ale pravidelne poziarnici kontroluju so spravcom a su za to pokuty... Proste sa to z bezpecnostneho hladiska nema robit a vsetkych vas moze (a najskor to aj spravi) pokefuje spravca...

anonym_376704
Včera o 15:34
@anonym_f13231

Tu sa ale nehrame na to, ci niekto "bonzuje" alebo "aj ja budem potrebovat"... ale pravidelne poziarnici kontroluju so spravcom a su za to pokuty... Proste sa to z bezpecnostneho hladiska nema robit a vsetkych vas moze (a najskor to aj spravi) pokefuje spravca...

@anonym_f13231 lenže správca je obyčajne férový a upozorní že PO príde, pokiaľ to nie je úplný debil, lebo aby sa nevyužívala chodba ktorá má 10x7 to je riadna blbosť, ale takých zákonov blbých máme veľa, prevažne sú len schody a malinké chodbičky a aj tam majú ľudia kvetiny

anonym_376704
Včera o 15:39
@anonym_f13231

@anonym_f13231 stačí isť na niektoré ministerstvá a vidíš ako majú zapratané únikové východy, isteže tomu treba dať únosnú mieru ale zakázať vo veľkých priestoroch aj kvety to je teda blbosť

anonym_b8d839
Včera o 15:44
@anonym_376704

@anonym_936100 to je pravda, ale únikové východy sú aj v administratívnych budovách sú úzke a sú zapratané kvetmi a rôznymi blbosťami ,ked príde PO tak v práci to odkladáme a potom vykladáme, nakoľko sa ohlasujú na presný den

@anonym_376704
aj požiar sa ohlasuje deň vopred?
lebo u nás vo vchode napr. hotel byt( 3. poschodie) a bol problém kvôli veciam na chodbe.

anonym_9cd07b
Včera o 15:47
@anonym_babf36

@anonym_babf36 ja síce kočík na chodbe mať neplánujem, ale my napríklad máme bytovku bez výťahu, a suseda ma na 1 poschodí kočík, lebo trepať to z vrchného poschodia s dieťaťom nie je zrovna ideál ..

biba_18
Včera o 15:50
@anonym_babf36

@anonym_babf36 neviem čo melieš. nech si to dajú do bytu, do kočikarne, do pivnice, do garáže…

anonym_376704
Včera o 15:56
@anonym_b8d839

@anonym_376704
aj požiar sa ohlasuje deň vopred?
lebo u nás vo vchode napr. hotel byt( 3. poschodie) a bol problém kvôli veciam na chodbe.

@anonym_b8d839 tak asi máte malé chodby

mandzula
Včera o 15:58
@anonym_babf36

@anonym_babf36 Nech sa paci, citaj, aby si netrepala sprostosti. https://lepsiasprava.sk/za-odkladanie-veci-na-c...
Predstav si, ze na chodbe je x bytov a kazdy bude rozmyslat ako ty.

Strana
z2