Sused použil môj darčekový poukaz na masáž. Ako reagovať?
Ahojte,
ani neviem ako začať. Manzel minulý rok dostal od suseda k 50tke voucher na masáž. Masaz sme mali použiť do konca roka, ale sme to pre chorobu preložili. Dnes sme tam volali, že teda sme zdraví a kedy sa vieme objednať a bolo nam povedané, že voucher uz bol uplateneny a boli nám povedané mená (sused s partnerkou). Ja som skoro odpadla.
Zažil niekto z vas niečo podobné? Neviem či mam susedovi povedať na to co urobil svoj názor alebo to nechať tak? Akoze som rozčarovana a sklamaná...
Nezažila som , ale teda ak ste taki dobrí susedia a kamoši,tak by som sa s ním porozpravapa
@anonym_3009d6 sme dobrí kamaráti, chodíme spolu po dovolenkách, dôvera je a veľká a preto som z toho nejaka rozhodena ze nam nezavolal ak mu "pipol" voucher,,, čiže z tohto celého ako ste sa do mna všetky pustili beriem, že je to normálne správanie suseda a my sme tí zlí, čiže manžel k 50tke dostal zdrap papiera ktorý môže vyhodiť a susedovi poďakovať, že voucher použil za nás....tak dik
@nairobi no dovol? Kto sa do teba pustil? To co je za reakciu, ze teda vy ste zli?
Napisala si sem, dali sme ti nestranny pohlad, ako to sused mohol vnimat. Mala si hned napisat, ze chces len reakcie, ktore podrzia stranu tebe.
Ved mu povedz, ze ste chceli vyuzit a je uz vyuzity. Hadam si to vysvetlite, ked mate take dobre vztahy.
Mne to normálne nepríde. Daruje a využije . Keď ste kamoši, tak to nadhoď, že ste riešili termín a bolo
Vám nepríjemne lebo je využitý . Je to dilino za mňa .
Však čo ste vy mali hovoriť, on mal .
@anonym_3009d6 sme dobrí kamaráti, chodíme spolu po dovolenkách, dôvera je a veľká a preto som z toho nejaka rozhodena ze nam nezavolal ak mu "pipol" voucher,,, čiže z tohto celého ako ste sa do mna všetky pustili beriem, že je to normálne správanie suseda a my sme tí zlí, čiže manžel k 50tke dostal zdrap papiera ktorý môže vyhodiť a susedovi poďakovať, že voucher použil za nás....tak dik
@nairobi nevedel, že ste sa dohodli na posunutí termínu a nechcel ho nechať prepadnúť, to je celé. Určite mu prišlo upozornenie, keď ho využil v decembri, zjavne na poslednú chvíľu. Nikto v tomto príbehu nie je zlý. Ale prekvapuje ma tvoja reakcia ak ste takí dobrí kamaráti, zjavne išlo o nedorozumenie. Ty si nasratá ako keby šlo o život a spravil vám to naschvál.
@nairobi no dovol? Kto sa do teba pustil? To co je za reakciu, ze teda vy ste zli?
Napisala si sem, dali sme ti nestranny pohlad, ako to sused mohol vnimat. Mala si hned napisat, ze chces len reakcie, ktore podrzia stranu tebe.
Ved mu povedz, ze ste chceli vyuzit a je uz vyuzity. Hadam si to vysvetlite, ked mate take dobre vztahy.
@anonym_ad7ba0 čiže dostanete k jubileu darčeky a následne zisťujete kto co využil,nevyuzil,pouzil a ked to nevyuzil tak potajme to využijete vy? Takto sa to robí?
@anonym_ad7ba0 čiže dostanete k jubileu darčeky a následne zisťujete kto co využil,nevyuzil,pouzil a ked to nevyuzil tak potajme to využijete vy? Takto sa to robí?
@nairobi to co pises za sprostosti? Nikto to takto nerobi. Mas super suseda, chodite na dovolenky, denne kavickujete a neporozpravate sa o tom, ze sa tesite z jeho darceka, ale vyuzijete ho trocha neskor? Keby ste komunikovali, tento trapas by sa nestal. To je vsetko, aj ked chces silou mocou citat, ze sused je debil.
@nairobi Ja si myslim, ze mu prislo upozornenie, ze to ide vyprsat a pochopil to tak, ze dal asi nevhodny darcek a nepojdete tam. Nespominal to, lebo mu asi bolo trapne vypytovat sa, preco ste neboli. Zase ked je to kamarat, tak ja by som hladala za tym nieco taketo, nie nejaky podfuk.
@nairobi treba sa opýtať jeho,mne by tiež bolo luto keby prepadol voucher a radšej by som išla ja
A tiež by mi bolo ľúto, že mám dobrého kamosa a bojí sa ma na to opýtať
A ty tiež sa ho bojíš na to opýtať a riesis to tu
Možno bol na mk a poradili mu,nech to vyuzije lebo škoda peňazí a keďže vy máte kopec iných veci na čo vás zaťažovať s tým, že niečo prepadne😋
@nairobi treba sa opýtať jeho,mne by tiež bolo luto keby prepadol voucher a radšej by som išla ja
A tiež by mi bolo ľúto, že mám dobrého kamosa a bojí sa ma na to opýtať
A ty tiež sa ho bojíš na to opýtať a riesis to tu
Možno bol na mk a poradili mu,nech to vyuzije lebo škoda peňazí a keďže vy máte kopec iných veci na čo vás zaťažovať s tým, že niečo prepadne😋
@anonym_3009d6 neviem kedy presne v decembri to využil, kľudne sme mohli mať termín deň po ňom a on sa neozve? Potajomky tam šli... december je dlhý
@anonym_3009d6 neviem kedy presne v decembri to využil, kľudne sme mohli mať termín deň po ňom a on sa neozve? Potajomky tam šli... december je dlhý
@nairobi ja to chápem ale evidentne to bral ako hotovú vec, že tam nechcete ísť
Lebo samozrejme, že inak by ste sa to dozvedeli co ste sa aj dozvedeli...
@nairobi ja by som to povedal susedovi ale bez výčitiek. Ty počuj boli sme tam a vraj ste to využili vy, nejaké nedorozumenie? A nechal by som si to vysvetliť s tým, že nič sa nedeje. Bol to darček. Určite došlo k nedorozumeniu a je lepšie si to vyjasniť lebo aj sused môže mat z toho cudný pocit. Zeraz je to len o domnienkach, sused určite nevyužil voucher s cieľom vam to vziať ale zachrániť prepadnutý termín. Možno sa bol spýtať pred tým ako mal voucher končiť, či str ho využili. A povedali mu že nie tak nechcel aby jeho peniaze prepadli. To mii príde ako najpravdepodobnejsi dôvod. To, že vy ste termín preložili oni nevedeli a centrum sa na to vykašľalo to niekde zaznamenať.
@nairobi a kedy to daroval?
treba komunikovať, ty si mohla spomenúť že myslíš na jeho darček a nenecháš ho prepadnúť len ho využijete tento rok
z jeho pohľadu
ty si sa nepochválila ako bolo na masáži ani nespomenula nič o darčeku
sused je v tom že ste to nechali prepadnúť keďže termín na využitie uplynul minulý rok
a možno ťa nechcel priviesť do trápnej situácie aby si hapkala a hľadala výhovorku prečo ste sa na jeho darček vykašlali a nechali ho prepadnúť
@nairobi hej, ja to tiez nechapem toto jednanie suseda. My sme tiez darovali kolkokrat nieco a ani ma nenapadlo zistovat, ci to uz prepadlo alebo to obdarovany vyuzil. Jedine maminy som sa pytala, ci uz boli na masaz s ocinom, lebo ci nahodou nepotrebuju pomoct sa objednat alebo nieco. Ale ak nieco podarujem, tak podarujem predsa...Ja nechapem, co z Teba robia divnu 🫣. Divny je sused a to riadne teda.
Koľko rôznych verzií, ani by mi nenapadlo. Určite sa ho hneď zajtra normálne spýtaj a ešte sa na tom zasmejete, čo za tým bude
Ked ste dobri kamarati, sused to urcite neurobil so zamerom, ze darujem voucher a sam ho vyuzijem.
Vy ste prelozili, on o tom nevedel, tak si myslel, ze to prepadne, tak rychlo vyuzil on. Ale urcite to mal odkomunikovat s vami.
@nairobi ja nechapem, co tie zeny na Teba utocia 🫣
@nairobi to co pises za sprostosti? Nikto to takto nerobi. Mas super suseda, chodite na dovolenky, denne kavickujete a neporozpravate sa o tom, ze sa tesite z jeho darceka, ale vyuzijete ho trocha neskor? Keby ste komunikovali, tento trapas by sa nestal. To je vsetko, aj ked chces silou mocou citat, ze sused je debil.
@anonym_ad7ba0 a nie je? Tak nieco daroval, tak mal nechat tak. Alebo ak mu to prislo luto, ze ostane nevyuzity, mal sa on spytat, ci ho teda planuju vyuzit este alebo by mohol iat na masaz on, aby to neprepadlo. A nie takto, preboha. Vam tu vsetkym prasi na hlavu takto v piatok, ked utocite na autorku, akoby ona daco zle spravila? V prvom rade sa mal sused opytat.
Az mi je za suseda trapne 🫣 Raz vam to daroval, tak to daroval, aj keby poukaz mal prepadnut, uz sa ho to netykalo (uz to bol vas darcek, doslova vas majetok…). Pokial mu prislo upozornenie o konciacej lehote, ako dobry kamarat vam to mohol pripomenut s dovetkom, ze ci sa tam chystate, ci vam trafil darcek, ze ak by nie, tak by na masaz zasiel on…Ja by som mu povedala, ze ste to mali rezervovane na neskorsi termin…
@anonym_ad7ba0 a nie je? Tak nieco daroval, tak mal nechat tak. Alebo ak mu to prislo luto, ze ostane nevyuzity, mal sa on spytat, ci ho teda planuju vyuzit este alebo by mohol iat na masaz on, aby to neprepadlo. A nie takto, preboha. Vam tu vsetkym prasi na hlavu takto v piatok, ked utocite na autorku, akoby ona daco zle spravila? V prvom rade sa mal sused opytat.
@anonym_fb0e4f nikto na nikoho neutoci, len podava nestranny pohlad. Maju komunikovat, je jedno kto mal co prvy urobit, ci on sa mal opytat, ci oni mali prvi povedat, ze darcek si vazia, ale vyuziju neskor. Tie ich super vztahy su umele, neuprimne, ked si nevedia taketo basic zalezitosti odkomunikovat.
@nairobi ja nechapem, co tie zeny na Teba utocia 🫣
@anonym_fb0e4f nikto na ňu neútočí, jednoducho šlo o nedorozumenie. Útočí tu jedine ona, resp. očakáva, že všetci budú útočiť na suseda.
@nairobi Ja si myslim, ze mu prislo upozornenie, ze to ide vyprsat a pochopil to tak, ze dal asi nevhodny darcek a nepojdete tam. Nespominal to, lebo mu asi bolo trapne vypytovat sa, preco ste neboli. Zase ked je to kamarat, tak ja by som hladala za tym nieco taketo, nie nejaky podfuk.
@marianarem tak keď je to kamarát, mohol spomenúť - prišla mi pripomienka. Využijete alebo posuniete, nebol vhodný darček ?
Obdarovaný sa nemusí spovedať , tak ako darca sondovať.
Ja chápem rozčarovanie autorky, lebo sused vedel veľmi dobre že máte zdravotné problémy a mohol sa tiež opýtať, riešiť
@nairobi
@marianarem tak keď je to kamarát, mohol spomenúť - prišla mi pripomienka. Využijete alebo posuniete, nebol vhodný darček ?
Ja chápem rozčarovanie autorky, lebo sused vedel veľmi dobre že máte zdravotné problémy a mohol sa tiež opýtať, riešiť
@nairobi
@cacianka Jasne, obidve strany mohli nieco spomenut. Ale tak ozaj si myslim, ze to nebolo myslene nejako zle a ide o nedorozumenie.
@nairobi
@cacianka no presne, jeden sa neopytal, druhy sa neopytal a nedorozumenie je na svete
Keby to aj prepadlo co je jeho do toho..raz to daroval,tym to haslo.. uz Vas chcem niektore vidiet ako by Vam to nevadilo..ved toto sa nerobi,to je hlupost
🫣

@anonym_ad7ba0 nemala som tu potrebu, raz nam to bolo podarovane tak sme to s ním neriešili,,,my sme si to a centrom dohodli že cca kedy to uplatnime...ja som uz tiez veľakrát takto podarovala a nidky som nezistovala, či daný človek to a to absolvoval a ani mi na rozum by neprišlo,to zisťovať a absolvovať za obdarovaneho
@nairobi Ty si nemala za potrebu mu povedat o prelozeni, tak on ti nepovedal o tom,ze to vyuzil😄🤷♀️ Ste si kvit. Pozri, ano bol to darcek od neho. Ale pises,ze ste kamarati/susedia uz velmi dlho, tak to je ozaj taky problem povedat, ze vies co Jarko, vyuzijeme neskor, v centre nam vyhoveli, teraz to nejde kvoli tomu a tomu. Ja neviem, ale to fakt su ludia uz tak skupy na slovo? To fakt dotahovacky, lebo komunikacia zlyhava? Podla mna to nechaj tak a nenic si vztahy za taku blbost🙄🙏😄 Riesis podla mna hluposti, su ovela dolezitejsie veci nez voucher na masaz🤷♀️