Suseda sťažujúca sa na štekajúceho psa: Ako to riešiť?
Ahojte mame dom a záhradu. Mame Nem.ovčiaka ktorý stráži pozemok a reálne šteká len keď niečo vidí. Je vycvičený ma za sebou aj výcvik a pochádza z policajného vrhu. No mame susedu ktorá na nás podala štažnosť že nám šteká pes. Vyjadrenie bolo že mame psovi zabezpečiť obojok proti štekaniu a na noc ho zatvárať. Jeho štekot podľa mňa nepresiahne ani hodinu denne. Pretože ak ho počujem v noci že zúrivo šteká idem sa pozriem či náhodou to nie je daky zlodej. Keďže aj v susedstve už mali krádeže … moja otázka je ako to môžem riešiť a môže mi vôbec niekto prikázať aby som sťaženého psa niekam zavierala na noc a aby som mu dala elek. Obojok proti štekaniu? Veď jeho štekanie je vždy kvôli niečomu. Napr. Vidí mačku, niekoho cudzieho čo ide okolo a podobne …
Sused má presne takého psa, ako ty. Vlčiak od policajtov. Ten pes je masaker. Celú noc šteká lebo mačka, myš, srnka atď....Breše nám rovno pod oknom, kde spí dcéra. My máme 2 psov, ale brešú len , keď niekto vstúpi na náš pozemok. Máme pitbula a zaplatili sme si cvičák. Nebreše na mačku alebo myš. Nereaguje ani na brechot susedovho nevychovanca. Sused nám povedal tiež tú trápnu vetu, že človek rozpráva a pes breše, ale ked susedia hlučne rozpravali o 23:00 pri grilovačke , tak už riešil, že nevie spať, ale jeho pes je OK. Ked ďalši sused kosil v sobotu o 7 ráno, tak tiež riešil, že on chce spať a je víkend, ale jeho pes brechať celu noc môže. Sused kosit mimo nočneho kludu ,keď je doma a nieje +35 nemôže lebo on chce spať, ale moje dieta moze byt hore celu noc lebo jeho pes breše lebo je to pes.
my mame skusenost s elek, obojkom, pouzivali sme ho hlavne s rozumom a zafungoval, mame psa maltezaka, on je vo vnutri, ale ako nahle sa pusti von na dvor siel k brane a tam vkuse brechal a brechal na cokolvek-kohokolvek, nepomahalo nic az el. obojok, on najprv zapipa, trvalo to asi 10 dni kým prestal stekat, nie uplne, ale 90% menej, potom sme ten obojok zavesili na plot ku postovej schranke, ked psik zacal brechat zacalo to piskat a on prestal, nevyhodou je, ale ze sa rýchlo vybija
@tana43396 veď keď máš kameru tak vieš aj preukazat že nestekal. Keď je všetko tak,tak sa nemáš čoho báť 🤷 keď ťa zasa nepodložene uda, máš dôkaz ako to je
@anonym_7598f5 strážny pes slúži na ochranu majetku a je úplne jedno či to je v strede mesta alebo na samote … ty máš zjavne nejaký iný problém … ja som sa tu pýtala na určitú otázku ktorú mi ty nevieš zodpovedať ako vidím …
@tana43396 pozri, môžeš mať svoju pravdu, ale ak to leze ľuďom na nervy a niekomu rupne v bedne jedno ráno sa zobudíš a nájdeš si otravného psa.
Kúp si na stráženie kamery.
@tana43396 teba za susedu je fakt mať radosť. Ešte s kľudom napíšeš, že šteká v noci pomaly len 10 minút. Nie je to normálne. Je to obťažujúce a unavujúce. Ja byť tvoja suseda a každý noc by ma tvoj pes budil a celých 5 až 10 minút by vyštekoval, tak ti ho otrávim. A to psov milujem, ale keď si majitelia nevedia spraviť poriadky, tak iné riešenie by u mňa nebolo.
Namiesto toho, aby si si z toho niečo zobrala k srdcu, tak tu ideš vypisovať a 2 strany písať hlúposti. A k tvojej otázke. Na noc povinne do domu, nech neotravuje druhých, nech sa môžu druhí vyspať. Viac debatovať hádam ani nemusíme.
@anonym_3e546b úplne súhlasím. Ja som tiež milovník psov, mám sama troch, väčší na noc idú do voliéry (sú to už staršie psy, spia celú noc, neštekajú, ani keby nám armáda po dvore pochodovala), menší je vo vnútri. Susedia majú psa, to je čistá katastrofa. Celú celučičkú noc, bez prestávky breše. Je tiež vo voliére, celý deň, celú noc, takže psa mi je v podstate ľúto, lebo je frustrovaný z nedostatku pohybu a dostáva to zo seba v noci štekotom. Manžel je veľmi citlivý na akékoľvek zvuky v noci, v minulosti ho vedelo zobudiť aj auto, čo popred dom prešlo a potom nemohol zaspať. Čiže už vyše roka sa poriadne nevyspal, lepšie si oddýchne, keď je v práci na nočnej. Mne ten štekot zo začiatku nevadil, teda viem ho vypnúť, ale keď sa zobudím uprostred noci, napr. že idem na WC, tiež potom nemôžem zaspať. Po dohovoroch susedom nám bolo povedané, že to nie ich pes breše. Akurát mi ho máme rovno pod oknom v spálni a jasne vidím, že to bliaka on celú noc. Natočiť ho nemôžem, po odporúčaní policajtov tým porušujem GDPR, keby som nasnímala ich dvor s ich štekajúcim psom a ja by som z toho mohla mať vraj problémy. Teraz zvažujem nahlásiť ich na veterinu, keďže pes je neustále v koterci, síce ho už skúšali dať na reťaz v noci, ešte bližšie pod naše okno a štekal rovnako, keďže viac už sa nedá. Je to katastrofa, ešte že už nemáme malé deti, lebo by som to už riešila asi vzduchovkou.
my mame skusenost s elek, obojkom, pouzivali sme ho hlavne s rozumom a zafungoval, mame psa maltezaka, on je vo vnutri, ale ako nahle sa pusti von na dvor siel k brane a tam vkuse brechal a brechal na cokolvek-kohokolvek, nepomahalo nic az el. obojok, on najprv zapipa, trvalo to asi 10 dni kým prestal stekat, nie uplne, ale 90% menej, potom sme ten obojok zavesili na plot ku postovej schranke, ked psik zacal brechat zacalo to piskat a on prestal, nevyhodou je, ale ze sa rýchlo vybija
@anonym_56d453 aky dosah ma ten obojok? Nas sused ma mnoziaren maltezakov a ten brechot je neskutocny.
Ako vies ze steka hodinu denne? V noci mozno spis a nepocujes ho, cez den ked si v praci rovnako. Kamoska mi hovorila ako jej psa je z domu pocut do vedlajsieho co tak strasne steka ked tam nie su.
Ja teda neviem poradit, ale ked zacne ten susedov v sobotu alebo v nedelu skoro rano, je to hrozne. A keby este vystekuval v noci, to je cele zle. Ale nemyslim si ze suseda nieco zmoze i tak, proste v rodinnych domovh psy su a stekaju 🤷♀️.
Som rada ze nemame vedla kohuta, asi by som ho chcela zahrsusit kazdy den 🙈, lebo teda spanok pre cloveka je nesmierne dolezity kvoli zdraviu.
@anonym_56d453 aky dosah ma ten obojok? Nas sused ma mnoziaren maltezakov a ten brechot je neskutocny.
@anonym_b327f9 nemá veľký dosah, max 1.2m? záleží aj od hlasitosti brechotu, ak má mnoziaren načierno určite to nahlas nejakému oz u vás alebo na sloboda zvierat