Susedské konflikty: Ako riešiť problémy s nepríjemnými susedmi?
Dobrý deň, velmi by som potrebovala od vas radu,pomoc ako to mam riesit. Lebo ma to uz nebavi.
Byvame v bytovke s este jednou rodinou. (Uz tu bývali ked sme sa prisťahovali)
Správajú sa tu ako by len oni tu bývali,ze im vsetko patrí. V spoločnej miestnosti (tzv. kocikaren,bočná pivnica) maju zajacov a vtákov. Samozrejme ze to tam smrdí. Všetky tie h*vna, slamu, vyhadzujú pred bytovku , kde si vlastne uz spravili 4 kopu tohto smradu,. Mam pre deti vonku trampolínu a tie ich kopy smradu su hned vedľa trampolíny. Samozrejme ako je teplo tak smrad, muchy ,potkany. (Žiaden súhlas sme nedali, nakolko nas sa ani nic nepýtal)
Manzel je fajčiar. Ked je vietor tak z popolnika sfukne spaky , a proste sused tie spaky dal do pieskoviska mojich detí kde sa hrajú. Ked som mu povedala ci sa to robi povedal mi ze ako inak ho donútiť zbierať spaky. Bars aky spak ked najde tak ho nalepí na garážovu bránu, alebo nam to hodí na čelné sklo. A to uz bolo viac x ze tam dal cigarety ktore ani manzel nefajčí.
Co sa tyka záhradky ani nehovorím. Vsade maju vsetko posadene len oni. Bazén? Nemam kam dat lebo maju vsade kvety, skalky , stromy, ...
Posielame mu peniaze kazdy mesiac na fond, kde teda je ohladom bytovky koruny a aj voda. No ako správca riadne nieje zapísaný....
Mna uz toto nebavi, ze mame vo vlastníctve byt a my tu žijeme ako v podnájme, lebo tu nic nemôžme. Normálna komunikácia u nich nehrozí.
Prosím o pomoc , lebo to uz nedavam 🤦♀️
@anonym_c1baba skalka aj kvety , stromy , a zas kvety , kamene vsetko je pred aj za bytovkou. Ja nehovorim , chcu aby to tu bolo pekne ale takto sa to nerobi ze si neviem nic nikde dat. Najviac ma to mrzí kvôli deťom lebo mame pozemky pred aj za pekne veľké na bazén ako super pre deti. A neviem ten bazén tam dat.
@dominiicka cize skalka kvety kopec hnoja stromy kvety kopec hnoja? A ze chcu aby to bolo pekne hej? 😆
Píšu emaili = píš aj ty, akákoľvek komunikácia k dobrú = dôkaz. Ostatné si rob po svojom. Pred svoje dvere by som si dala pásku na muchy, aby mi nešli do bytu, svoju časť zahrady by som si ohradila a spravila po svojom, ak by namietali, podľa LV ta časť patrí mne, ja si s ňou nákladom tak, ako uznám za vhodne (ich buriny by som odstránila), to iste aj vo svojej kopke….. smrad sa nedá moc riešiť, ani bordel zo spakov…. 🤷♀️
@marsmykkok správcu nemame riadne zapísaného. Avšak správca je sused , jemu posielame peniaze do fondu. Co sa tyka popolnika ja som go nekúpila ale sused. Kvoli tomu lebo muz fajci , a to co kupil som obrblala viac x. Co sa tyka pozemku, a spakov. Spaky si muz zbiera. Pozemok? Ja chápem ze sa snažil o predzahradku nech je pekná. A nemam najmenší problem aby som mu stym pomohla,udržiavať to. Avšak co sa tyka dvora nepovie ani ň, ako aj ostatných veci, robia si vsekto sami. A preco? Ja sa snažím komunikovať a mat susedov za dobre , žiaľ oni sa tomu vyhýbajú
Ja som bola vedená ku tomu ze susedia si pomáhajú, pochádzam z dediny ,taktiež zo 4 bytovej bytovky. A kazdy sme si pomáhali.
@dominiicka ako fakt posielate niekomu len tak peniaze a veríte, že to ide do fondu? Kedy naposledy ste dostali vyúčtovanie o stave fondu? Ako často máte schôdzu vlastníkov a diskutuje o financiách a steva účtu? A ináč neexistuje, že správca nie je oficiálne zapísaný. Buď správca je, alebo nie je.
@minesasubu pozemok okolo bytovky patrí 40 ľuďom. Sú tam rozny majitelia
Sused medzi nimi nieje
@dominiicka no takto, keďže slušná komunikácia zlyhala...keby mne povie, že ma takto učí pratat spaky, tak ja by som ho naučila pratat tie kopy hovien...ano, myslím to tak, že už by ich mal pred dverami...na tie zvieratka v pivnici hygienu, ochranárov, veterinárny ústav, čo by sa mi podarilo zohnať a obvolať...na dvor vzadu zistiť ako mate podelene parcely a svoju časť potom vyčistiť minibagrom...a samozrejme žiadne ďalšie peniaze do fondu opráv, keď tak si ich odkladajte bokom vy, ak by bolo niečo opravovať, samozrejme pol na pol potom

ja teda mám byt v ,,štvorbytovke,, a každý máme svoju záhradu dokonca aj miesto na garaž a pred
vy to nemate takto rozdelené ?
to ste kupili len byt a bez záhrady či ako
@minesasubu pozemok okolo bytovky patrí 40 ľuďom. Sú tam rozny majitelia
Sused medzi nimi nieje