icon

Je bezpečné mať Bluetooth stále zapnutý?

22. jún 2026

Dobrý deň. Priznám sa, že Bluetooth mám v mobile zapnutý prakticky nonstop. Nikdy som nad tým veľmi nerozmýšľala. Vraj vybíja batériu a môže to byť aj bezpečnostné riziko.
Vypínate? V čom to môže byť nebezpečné, ak je stále zapnutý?

sszuzu8
22. jún 2026

Odkedy nosím hodinky mam zapnuté stále. Batéria ide dole z bárs čoho. Z horúčavy z mrazov z programov na pozadí,...

anonym_6d6106
22. jún 2026

Bluetooth funguje len na malú vzdialenosť, takže bezpečnostná hrozba je pomerne nízka.
Aj tak však umožňuje napríklad zistiť, že si sa opäť objavila na tom istom mieste.
Cez Bluetooth ti môže niekto poslať nevyžiadanú správu alebo obrázok.
Ak máš v mobile zraniteľnosť, útočník sa môže pokúsiť získať tvoje kontakty, správy či fotografie.
Nastav si, aby tvoj telefón nebol viditeľný pre ostatných.
A keď Bluetooth nepotrebuješ, vypínaj ho najmä na miestach s veľkým počtom ľudí, kde je väčšia šanca, že sa tam nachádza aj útočník.

anonym_992966
22. jún 2026

1.Pravidlo cybersecurity je, že bluetooth a wifi sa na verejných miestach vypínajú

thirstymonk
22. jún 2026

@anonym_autor Jasne, že mam bluetooth zapnuty nonstop. By ma dal šaleny pozdraviť. Ešte si pametam, jak decko, keď prišla burka, tak sme vypinali telku zo zasuvky haha. Bolo to vtipne no.

Bezpečnostne rizika, ktoré ti tu opisujú iní užívatelia sa limitne blížia k nule.
Nikto ti len tak nepošle nič, bluetooth na tvojom mobile hodí upozornenie, či chceš súbor prijať.
BT dosah je cca 10 metrov voľného priestoru.

sisska96
22. jún 2026

Nikdy nemám zapnutý nonstop. Ani wifi. Nechýba mi

patrike
22. jún 2026

Zapnuty ho mat potrebujes, ak mas napriklad smart hodinky, kedze takto su prepojene s mobilom. Dalsie podobne veci : party reproduktor, tlakomer, vaha ... Ake zariadenia pouzivas ?