Drift páčky DualSense: Odstrániť doma alebo reklamovať?
Pri hraní mi postava sama pomaly uhýba doľava, aj keď sa páčky vôbec nedotýkam. Ovládač DualSense máme len asi pol roka a nespadol ani sa nepoškodil.
Dá sa drift páčky nejako odstrániť doma, alebo ho mám rovno reklamovať?
@anonym_autor reklamuj, môžte mať pôvodnú sériu ovládačov. Ja som kupovala PS5 pred 5 rokmi, reklamovala som 4 ovládače, ktoré mali presne túto vadu, vždy reklámaciu uznali a jednoducho vymenili ovládač (mala som 2 ku konzole, preto 4 reklamácie). Sony o tomto probléme veľmi dobre vedelo.
K tomu reklamovaniu jedna dolezita vec, ktora sa da lahko prehliadnut: nechod s tym na Sony, chod za predajcom, u ktoreho si ovladac kupila. Sony dava na ovladac vlastnu dvanastmesacnu zaruku, ale predajca v EU zodpoveda za vady dva roky od prevzatia. Pri polrocnom kuse si teda ani nahodou nie si na hrane, aj keby ti niekto tvrdil opak.
Pred tym, nez to podas, sprav dve veci, zaberu par minut a hodia sa ti ako dokaz. Najprv aktualizuj firmver ovladaca (kabel do PS5, Nastavenia, Prislusenstvo, Ovladace) a potom pusti Prekalibrovat vstupne zariadenia, Sony to do systemu pridal v lete 2024. Ak drift po rekalibracii zostane, mas cierne na bielom, ze to nie je nastavenim.
A este jedna vec, ktora reklamaciu velmi zrychli: pripoj ovladac kablom do pocitaca, otvor si lubovolny online tester gamepadu a nahraj kratke video, ako sa vychylka hybe bez toho, aby si sa packy dotkla. Predajcovia pri drifte casto ziadaju prave takyto zaznam, lebo na pulte sa to za pat sekund nemusi prejavit.
Doma to nerozoberaj. Vycistenie izopropylom pod gumovu manzetu drzi par tyzdnov a otvorenim ovladaca prides o narok. Pri polrocnom kuse to nema logiku.

Iba softwerovo - inak kazdy ma trosku drift, ale ak to robi aj v normlanych hrach (nie FPS - kde to fakt vies nastavit), tak by som ho reklamoval.