Mobil vibruje pri bezdrôtovom nabíjaní: Čo robiť?
Keď ho večer položím na bezdrôtovú nabíjačku, každú chvíľu zavibruje, akoby sa nabíjanie prerušilo a znova spustilo. Ráno je síce nabitý, ale v noci ma to budí.
Nabíjačka je nová a kryt som už dala dole. Čo ešte môže spôsobovať takéto vypadávanie?
@anonym_autor Pomôže, keď vypneš systémové upozornenia - vibrovanie. Stráca kontakt s nabíjačkou a preto vibruje pri odpojení a pripojení. Ak sa nedá odstrániť príčina, treba odstrániť následok.
Pozri v nastaveniach to vibrovanie pre nabíjanie a vypni ho.
@anonym_autor s kablovou (resp. originalnou) nabijackou to nerobi? Nie je mobil (resp. bateria) uz starsi a bateria slabsia? Ako casto nabijas? Nemas moznost vyskusat inu bezdrotovu nabijacku?
@anonym_77d6dc S káblom to nerobí, mobil má dva roky, ale batéria drží super. Nabíjam každý druhý deň.
@anonym_77d6dc S káblom to nerobí, mobil má dva roky, ale batéria drží super. Nabíjam každý druhý deň.
@anonym_autor ak to je naozaj sposobene odpajanim a zase pripajanim, tak nie len ze ta to vyrusuje, ale nerobi to dobre mobilu (baterke)... toto nam robilo pri alzackych noname nabijackach na hodinky... museli sme to vratit a kupit ine.
Neznicil by som si baterku z relativne noveho mobilu...
Vo vseobecnosti je bezdrotova ok na prilezitostne nabijanie (napriklad v aute je to super bez kablov), inac by som pouzival normalnu.
Skus si vsimnut, kedy presne to zacne. Ak az potom, ako je mobil plny, tak to nie je porucha nabijacky - telefon necha percenta klesnut niekam na 95 a potom si zase odhryzne, a pri kazdom takom naskoceni to pipne alebo zavibruje. Cez kabel to nevidis, lebo tam sa spojenie neprerusi.
Ak to ale robi hned od zaciatku vecera, nepozeraj sa na podlozku, ale na to, do coho je zapichnuta. Bezdrotove podlozky potrebuju adapter, ktory vie QC alebo PD, a ked visia v starej patwattovej kocke, restartuju sa presne takto dokola. Skus ju dat do originalnej rychlonabijacky od mobilu.
Tretia vec je poloha. Pri cievke staci posun o par milimetrov a spojenie sa strati. A ked mas na mobile nalepku, magneticky drziak alebo tam obcas zabudnes kartu, podlozka to vyhodnoti ako cudzi predmet a vypne sa. Rovnako reaguje na teplo - ked lezi na perine alebo na niecom makkom, nabijanie sa prerusi, kym to nevychladne.
A este k tomu buseniu v noci. Aj keby si to vibrovanie vypla, mobilu prospeje viac, ked ho das na podlozku vecer pri telke a cez noc ho tam uz nenechas. Cela noc na sto percentach je pre bateriu horsia ako to, ze rano nebude uplne plny.

@anonym_autor s kablovou (resp. originalnou) nabijackou to nerobi? Nie je mobil (resp. bateria) uz starsi a bateria slabsia? Ako casto nabijas? Nemas moznost vyskusat inu bezdrotovu nabijacku?