icon

Platba cez QR kód rovnakým mobilom

simona_racz
Včera o 19:53

Mám na vás takú technickú otázku. Väčšinou mi všetko chodí elektronicky (napr. príloha v maili), a je na tom papieri QR kód, ktorý stačí v aplikácii internet bankingu odfotiť, a za pár sekúnd je to zaplatené. Avšak čo v situácii, keď na rovnakom mobile je zobrazené aj to tlačivo s QR kódom, alebo stránka s QR kódom, a mobil nevie sám seba odfotiť, alebo ako by som to povedala. Nedá sa to nejako screenshotom spraviť? Alebo musím iným mobilom odfotiť ten QR kód v mojom mobile, a potom zase mojim mobilom odfotiť QR kód z tiho druhého mobilu? Proste že ako si to prenesiem na odfotenie.

gaia14
Včera o 19:57

@simona_racz u mna v appke ako je skener na kody, tak sa tam da nahrat aj fotka, ze si spravis screenshot a nahras to, pozri ci mas taku moznost

doriiis
Včera o 19:59

Nedá sa nahrať fotka z galérie do IB?

yellowunicorn
Včera o 20:05

akú máš banku? V slsp aj tatre sa dajú nahrať screeny QR

anonym_ade803
Včera o 20:12

@simona_racz v samsungu (android) ked potiahnem dole obrazovku, tak je tam vstavana citacka qr kodov... v moznostiach je prepnut na "citat" z fotky... tak asi stai spravit screenshot obrazovky...

anonym_e1a654
Včera o 20:26

ja to robím tak že podržím prst na obrázku s QR kódom, dám zdieľať a vyberiem aplikáciu banky, alebo v aplikácii banky dám načítať QR kód a tam si vyberiem z galérie alebo zoberie aj PDF faktúru

prípadne rozumný eshop by mal poslať okrem QR kódu aj link na payme, na ten stačí kliknúť a otvorí sa ti vyplnený platobný príkaz akoby si načítala QR kód
napríklad vyskúšaj otvoriť tento link https://payme.sk/2/q/PME?IBAN=SK268330000000260...

biba_18
Včera o 21:42

uložím si qr do galérie. v apke si zvolím platbu qr kódom - vybrať z galérie

simona_racz
autor
Včera o 22:17

Takže telefón je iphone s najnovším iOS a banka je Fio. Ospravedlňujem sa, mala som to uviesť hneď v začiatočnom príspevku.

simona_racz
autor
Včera o 22:19
@anonym_e1a654

ja to robím tak že podržím prst na obrázku s QR kódom, dám zdieľať a vyberiem aplikáciu banky, alebo v aplikácii banky dám načítať QR kód a tam si vyberiem z galérie alebo zoberie aj PDF faktúru

prípadne rozumný eshop by mal poslať okrem QR kódu aj link na payme, na ten stačí kliknúť a otvorí sa ti vyplnený platobný príkaz akoby si načítala QR kód
napríklad vyskúšaj otvoriť tento link https://payme.sk/2/q/PME?IBAN=SK268330000000260...

@anonym_e1a654 fio na to nereagoval.

anonym_e1a654
Včera o 22:49
@simona_racz

@anonym_e1a654 fio na to nereagoval.

@simona_racz máš najnovšiu verziu aplikácie? mne ten odkaz na FIO funguje, ale na Androide
FIO podporuje otváranie uložených obrázkov aj PDF súborov a načíta z nich QR kód, alebo cez zdieľanie ich odošleš do bankovej aplikácii

simona_racz
autor
Dnes o 00:21

Mám iOS verziu. Ale vyskúšam aj toto. Ďakujem za rady.