Platba cez QR kód rovnakým mobilom
Mám na vás takú technickú otázku. Väčšinou mi všetko chodí elektronicky (napr. príloha v maili), a je na tom papieri QR kód, ktorý stačí v aplikácii internet bankingu odfotiť, a za pár sekúnd je to zaplatené. Avšak čo v situácii, keď na rovnakom mobile je zobrazené aj to tlačivo s QR kódom, alebo stránka s QR kódom, a mobil nevie sám seba odfotiť, alebo ako by som to povedala. Nedá sa to nejako screenshotom spraviť? Alebo musím iným mobilom odfotiť ten QR kód v mojom mobile, a potom zase mojim mobilom odfotiť QR kód z tiho druhého mobilu? Proste že ako si to prenesiem na odfotenie.
@simona_racz v samsungu (android) ked potiahnem dole obrazovku, tak je tam vstavana citacka qr kodov... v moznostiach je prepnut na "citat" z fotky... tak asi stai spravit screenshot obrazovky...
ja to robím tak že podržím prst na obrázku s QR kódom, dám zdieľať a vyberiem aplikáciu banky, alebo v aplikácii banky dám načítať QR kód a tam si vyberiem z galérie alebo zoberie aj PDF faktúru
prípadne rozumný eshop by mal poslať okrem QR kódu aj link na payme, na ten stačí kliknúť a otvorí sa ti vyplnený platobný príkaz akoby si načítala QR kód
napríklad vyskúšaj otvoriť tento link https://payme.sk/2/q/PME?IBAN=SK268330000000260...
Takže telefón je iphone s najnovším iOS a banka je Fio. Ospravedlňujem sa, mala som to uviesť hneď v začiatočnom príspevku.
ja to robím tak že podržím prst na obrázku s QR kódom, dám zdieľať a vyberiem aplikáciu banky, alebo v aplikácii banky dám načítať QR kód a tam si vyberiem z galérie alebo zoberie aj PDF faktúru
prípadne rozumný eshop by mal poslať okrem QR kódu aj link na payme, na ten stačí kliknúť a otvorí sa ti vyplnený platobný príkaz akoby si načítala QR kód
napríklad vyskúšaj otvoriť tento link https://payme.sk/2/q/PME?IBAN=SK268330000000260...
@anonym_e1a654 fio na to nereagoval.
@anonym_e1a654 fio na to nereagoval.
@simona_racz máš najnovšiu verziu aplikácie? mne ten odkaz na FIO funguje, ale na Androide
FIO podporuje otváranie uložených obrázkov aj PDF súborov a načíta z nich QR kód, alebo cez zdieľanie ich odošleš do bankovej aplikácii
Mám iOS a VÚB, číta kódy z galérie
Každému to reaguje ináč. Dala som ten link vyskúšať viacerím. Niekomu to úplne priamo hodilo, niekomu nič, a niekomu sa to po prihlásení neprelinkovalo. Záleží asi ako je nastavený telefón.
Tá technika je zradná, lebo u kamošky v rodine, bolo také že kúpili nový iphone, a ten starý vyresetovali, úplne do základu ako keď je nový. Nechcel im ani zaboha ponúknuť založenie nového apple ID, lebo nový majiteľ, mal androidové pred tým, a nemal apple ID.
Ďalší prípad zase že, si chceli dať smartfónu bankovú aplikáciu, a bolo to úplne prvý raz. Aplikácia nasilu chcela aktiváciu, cez nejaký QR kód, čo si akože máte vytvoriť, na inom zariadení, kde aplikáciu má aktívnu. Ale kde keď si to robili prvý raz?
Existuje veľa absurdít s týmito technickými blbostičkami.
Takže telefón je iphone s najnovším iOS a banka je Fio. Ospravedlňujem sa, mala som to uviesť hneď v začiatočnom príspevku.
@simona_racz urob si screenshot kódu, choď do appky banky, vyber načítať QR platbu a potom vyber cez možnosť v hornom rohu “vybrať z fotiek”. Malo by to ísť.
@simona_racz urob si screenshot kódu, choď do appky banky, vyber načítať QR platbu a potom vyber cez možnosť v hornom rohu “vybrať z fotiek”. Malo by to ísť.
@gab1sol ďakujem
Tento problém som mala nedávno. Odfotila som si QR kód s iným telefónom a z toho oskenovala lebo som si nevedela dať rady 😅
Tento problém som mala nedávno. Odfotila som si QR kód s iným telefónom a z toho oskenovala lebo som si nevedela dať rady 😅
@anonym_6fcdfa však presne na toto som sa pýtala, že musím to robiť takto? Alebo je aj iná možnosť. Inštalácia eSIM detto. Príde vám to do mailu, a ten mail čítate na telefóne do ktorého, chcete tú eSIM dať. Tak mi ten mail preposlali, a odfotili si to z môjho.

@simona_racz u mna v appke ako je skener na kody, tak sa tam da nahrat aj fotka, ze si spravis screenshot a nahras to, pozri ci mas taku moznost