icon

Prečo musím tlačiareň stále nanovo pripájať?

Včera o 11:00

Prečo musím tlačiareň stále pripájať nanovo?
Po každom vypnutí ju notebook prestane vidieť. Keď ju znova pridám, funguje normálne, ale už ma nebaví robiť to zakaždým.

patrike
Včera o 11:06

Uved detaily. Typ OS, tlaciarne, sposob pripojenia, ako to vyzera v devices / printers.

autor
Včera o 11:20
@patrike

Uved detaily. Typ OS, tlaciarne, sposob pripojenia, ako to vyzera v devices / printers.

@patrike Mám Windows 11, tlačiareň HP DeskJet 2720e a je pripojená cez domácu Wi-Fi, nie káblom. Po zapnutí ju v Nastaveniach medzi tlačiarňami vidím, ale ukazuje sa ako offline a tlačiť nejde. Keď ju odstránim a pridám nanovo, zase funguje až do ďalšieho vypnutia.

aalt
Včera o 11:28

Vypnutia tlaciarne alebo notebook-u? Inac presne pre taketo problemy som nechcel mat tlaciaren pripojenu cez wifi a sietove pripojenie cez kabel bola jedna z podmienok pri kupe.

autor
Včera o 11:31
@aalt

Vypnutia tlaciarne alebo notebook-u? Inac presne pre taketo problemy som nechcel mat tlaciaren pripojenu cez wifi a sietove pripojenie cez kabel bola jedna z podmienok pri kupe.

@aalt Myslela som vypnutie tlačiarne.

lenkahvh
Včera o 11:33

a čo ti poradila AI?

aalt
Včera o 11:34

Nema po restarte inu IP adresu? IP jej nastavuje DHCP routera? Alebo ma pevnu. To by som pozrel ako prve a urcite jej nastavil pevnu IP mimo DHCP, alebo na DHCP jej jednu napevno pridelil. Ale zo skusenosti viem, ze tlaciarne pripojene cez wifi proste takto aspon obcas blbnu.

aalt
Včera o 11:41

AI mi radi zkontrolovat ci netlaci cez WSD port a ak ano, tak zmenit na TCP IP port. A samozrejme je nastavit pevnu IP adresu. A mimochodom windows casto pouzije nejaky "svoj" ovladac. Nainstaluj si ovladac priamo od HP. Mne blbla tlaciaren na win kvoli tomu (aj ked inac). Ked som nainstaloval origo ovladac od vyrobcu tak slape ako ma.

anonym_d42f7b
Včera o 12:55

Toto je veľmi typický problém pri Wi-Fi tlačiarňach HP. Príčina býva zvyčajne jedna z týchto:

Windows si zapamätá starú IP adresu tlačiarne.
Po reštarte router pridelí tlačiarni inú IP (DHCP), ale Windows sa ju stále snaží kontaktovať na starej adrese. Keď tlačiareň odstrániš a pridáš znova, nájde už novú IP, preto to dočasne funguje.
WSD port (Web Services for Devices).
HP často pri inštalácii vytvorí WSD port namiesto klasického TCP/IP portu. WSD je síce pohodlný, ale notoricky nespoľahlivý – po reštarte počítača alebo tlačiarne sa zariadenie často tvári ako offline.
Problém so službou Print Spooler alebo HP Smart.
Menej časté, ale tiež možné.
Čo by som urobil ako prvé
1. Skontrolovať IP adresu tlačiarne

Na HP DeskJet 2720e sa dá vytlačiť informačná stránka alebo ju zistíš cez HP Smart.

Napríklad:

192.168.1.125
2. Nastaviť v routeri pevnú IP (DHCP reservation)

Toto je podľa mňa najlepšie riešenie.

Router vždy pridelí tlačiarni rovnakú IP.

Napríklad vždy:

192.168.1.125

Potom sa Windows nikdy "nestratí".

3. Nepoužívať WSD port

Vo Windows:

Nastavenia
→ Bluetooth a zariadenia
→ Tlačiarne
→ Vlastnosti tlačiarne
→ Ports

Ak tam vidíš:

WSD-xxxxx