icon

Samsung televízor sa odpája od WiFi: Ako to vyriešiť?

27. sep 2026

mam samsung crystal uhd 50 a poslednu dobu sa mi stale odpaja od wifi najviac si to vsimam ked pozeram netflix

mobily aj notebook pritom idu normalne telku musim vzdy pripojit nanovo neviete co s tym?

anonym_395512
•
27. sep 2026

tak ho pripoj cez LAN kabel a vybavene.

patrike
•
27. sep 2026

Kde je router, aka je sila signalu ? Co tak napojit ju kablom a mas pokoj ?
Susedia mozu rusit wifi kanaly, to je dalsi dovod.

autor
•
27. sep 2026
@patrike

Kde je router, aka je sila signalu ? Co tak napojit ju kablom a mas pokoj ?
Susedia mozu rusit wifi kanaly, to je dalsi dovod.

@patrike router je vedla v izbe a signal ukazuje skoro plny preto mi to pride cudne. kablom som to este neskusala ale asi vyskusam aspon zistim ci je problem vo wifi

jimmyy128
•
27. sep 2026

patrike ma pravdu s kanalmi, ale jedna vec z toho, co pises, tomu trochu odporuje. Stlpce signalu meria telka vtedy, ked nic netaha. Preto ti moze ukazovat skoro plny signal a aj tak to spadne az vtedy, ked pustis netflix. Rozhoduje prenosova rychlost pod zatazou, nie ta ikonka.

Skor nez zacnes tahat kabel, pozri sa v telke do Nastavenia - Pripojenie - Siet - Stav siete. Samsung tam ukazuje tri kroky za sebou, telka - router - internet. Ak sa prerusia hned medzi telkou a routrom, je to wifi. Ak je spojenie s routrom v poriadku a pada az internet, s wifi to nema nic spolocne.

Ak to vyjde na wifi, skusil by som v tom istom menu Obnovit siet a az potom pripojit nanovo. To zmaze ulozeny profil siete, kdezto obycajne opatovne pripojenie ho necha tak. A este jedna vec, na ktoru sa zabuda: ak router vysiela 2,4 GHz aj 5 GHz pod jednym menom, telka medzi nimi preskakuje a prave pri dlhsom streamovani to vie skoncit odpojenim. Ked su rozdelene na dve mena a telka je natvrdo na 5 GHz, byva pokoj.

Ten kabel skus tak ci tak, ale ber ho ako test, nie ako riesenie. Ak na kabli vydrzi cely film, mas potvrdene, ze problem je vo wifi. Ak spadne aj na kabli, tak to nikdy wifi nebola.