Prečo notebook stráca batériu aj pri nabíjaní?
mam notebook cez usb-c zapojeny rovno do monitora a myslela som ze jeden kabel bude stacit na vsetko. obraz ide, nabijanie ukazuje tiez, ale ked na nom normalne pracujem tak percenta baterie pomaly ubudaju.
monitor ma 65 W cez usb-c. znamena to len ze je na moj notebook slaby?
Môže byť aj chybná batéria. Skús inú nabíjačku a zistíš.
USB-C si dohaduje s adapterom, aky vykon mu vie poskytnut. Ty mas namiesto adaptera monitor, ten musi byt schopny dodat minimalne tolko W, ako povodny adapter pribaleny k NTB vyrobcom.
Aky NTB to je a aku ma grafiku ? Co na tom robis ? Pomoze, ked nafotis original adapter.
AI Áno, presne tak. Váš monitor poskytuje cez USB-C príliš nízky výkon (65 W) v pomere k tomu, koľko spotrebováva váš notebook v plnej záťaži.
Tento jav sa nazýva pomalé alebo stratené nabíjanie (discharge under load). Keď notebook len zobrazuje plochu, 65 W stačí. Akonáhle však začnete pracovať, procesor a grafická karta spotrebujú napríklad 80 W až 100 W. Chýbajúci výkon si notebook „d docuciava“ z vlastnej batérie, preto percentá pomaly klesajú.
Ako to vyriešiť?
• Zapojte originálnu nabíjačku: Počas náročnej práce nechajte zapojený USB-C kábel z monitora (kvôli obrazu) a do druhého portu zapojte originálny sieťový adaptér od notebooku. Notebook si automaticky vezme prúd zo silnejšieho zdroja.
USB-C si dohaduje s adapterom, aky vykon mu vie poskytnut. Ty mas namiesto adaptera monitor, ten musi byt schopny dodat minimalne tolko W, ako povodny adapter pribaleny k NTB vyrobcom.
Aky NTB to je a aku ma grafiku ? Co na tom robis ? Pomoze, ked nafotis original adapter.
@patrike Je to Asus Vivobook Pro 15, ma RTX 3050. Vacsinou na nom robim bezne veci, Chrome, Office, obcas Photoshop. Original nabijacka ma 120 W, takze asi tych 65 W z monitora bude jednoducho malo.
@patrike Je to Asus Vivobook Pro 15, ma RTX 3050. Vacsinou na nom robim bezne veci, Chrome, Office, obcas Photoshop. Original nabijacka ma 120 W, takze asi tych 65 W z monitora bude jednoducho malo.
@anonym_autor Sama si si odpovedala, proste slaby adapter a ked je extra graficka karta, hned to berie viac.
Monitor je v elektrickej zásuvke a z USB na monitore napájaš notebook?
Notebook daj na originál nabíjačku 120W a monitor nechaj na vlastnom zdroji.
Tvoj notebook má väčšiu spotrebu ako tých 65W preto je tam silnejšia nabíjačka.

@anonym_autor pozri sa kolko watova je original nabijacka k ntb. Ja mam 96 W nabijacku a ano, ked zmenim zdroj, tak nenabija. Pretoze to nie je dostatocne