Prečo sa notebook ASUS VivoBook nabíja len na 80 %?
mam ASUS VivoBook a posledne dni sa mi bateria vzdy zastavi presne na 80 %. aj ked ho necham na nabijacke dlhsie, vyssie nejde. notebook mam asi rok a doteraz som si to nevsimla. je mozne, ze som si niekde zapla nejaky limit nabijania?
Prejdi do časti Prispôsobenie zariadenia (Customization) alebo Napájanie a batéria. Vyhľadaj položku Zdravie batérie (Battery Health Charging).Prepni režim z Balanced Mode (vyvážený režim – limit 80 %) alebo Maximum Lifespan (limit 60 %) na Full Capacity Mode (režim plnej kapacity – nabíjanie do 100 %).
@anonym_45e8fa dakujem idem to pozriet
@anonym_45e8fa dakujem idem to pozriet
@anonym_autor ale rozmysli si to, skor sa ti znici baterka... mne sa odpalila po 2 rokoch a par mesiacoch (je pravda, ze na inych notebookoch roky rokuce nic, ale ktovie co to je za kvalitu...tiez vivobook)
to nie je porucha ani nic, co by si omylom zapla. ASUS ma v aplikacii MyASUS funkciu Battery Health Charging a ta ma tri rezimy: plna kapacita do 100, vyvazeny do 80 a maximalna zivotnost do 60. na novsich modeloch ten 60 percentny rezim nahradil rezim Battery Care, ktory drzi tiez 80. takze presne 80 percent je typicky priznak zapnuteho vyvazeneho rezimu. k tomu, co pisala anonym_2e8f5b - ono je to skor naopak, ten limit je prave to, co bateriu setri. lithiovy clanok starne rychlejsie, ked ho drzis dlho takmer plny a este aj v teple, co je pri notebooku trvalo na nabijacke bezny stav. ked prepnes na plnu kapacitu natrvalo, kapacita ti bude ubudat rychlejsie, nie pomalsie. prakticky je najlepsie nechat vyvazeny rezim zapnuty a prepnut na plnu kapacitu len vtedy, ked vopred vies, ze budes cely den mimo zasuvky, a potom to vratit spat. po prepnuti dole sa nic nevybija, notebook len prestane dobijat, kym neklesne pod limit. a ak ta zaujima, ci uz bateria nieco stratila, vies si to overit sama. spustis prikazovy riadok a napises powercfg /batteryreport, vypis ti povie, kam ulozil html subor, a v nom porovnas DESIGN CAPACITY s FULL CHARGE CAPACITY. po roku je uplne bezne mat par percent dole. keby tam bol vyrazny prepad, tak rok stary notebook je stale v zakonnej dvojrocnej lehote a to uz je vec na reklamaciu, nie na nastavenia.

Prejdi do časti Prispôsobenie zariadenia (Customization) alebo Napájanie a batéria. Vyhľadaj položku Zdravie batérie (Battery Health Charging).Prepni režim z Balanced Mode (vyvážený režim – limit 80 %) alebo Maximum Lifespan (limit 60 %) na Full Capacity Mode (režim plnej kapacity – nabíjanie do 100 %).