icon

Prečo USB-C kábel neprenáša fotky?

Včera o 16:10

Ahojte, mám USB-C kábel, mobil cez neho normálne nabíjam, ale keď ho pripojím k notebooku, neukáže mi vôbec možnosť preniesť fotky alebo súbory.
Je možné, že je ten kábel len na nabíjanie? Skúšala som aj iný USB port a nič.

anonym_fd61ef
Včera o 16:11

citat vies?

anonym_529cfb
Včera o 16:12
@anonym_fd61ef

citat vies?

@anonym_fd61ef Nie, iba písať.

anonym_dbd831
Včera o 16:17

Potrebujes datovy kabel

thirstymonk
Včera o 16:35

@anonym_autor Áno, je to káblom. Nie každý USB-C kábel automaticky dokáže prenášať súbory, USB-C má až 16 konektorov (aspoň sa mi zdá, nechce sa mi to teraz hľadať), ale pri tých kábloch, čo len nabíjajú, tak tie dátové kable chýbajú, proste nie sú v šnúre. Je to z dôvodu nižšej ceny atď atď...
Môžeš si to zapájať kde chceš, data ti prenášať nepôjde 🙂 Tým som chcel povedať, že USB port na notebooku nič nevyrieši. Treba iný kábel.

euka210
Včera o 17:24

@anonym_autor lebo je to kabel na nabijanie, nie na prenos dat, informacii.

jimmyy128
Včera o 17:26

Kable bez datovych vodicov naozaj existuju, ale kym pojdes kupovat novy, skus najprv jednu vec zadarmo.

Android sa uz par rokov po pripojeni k pocitacu predvolene prepne do rezimu iba nabijanie, ziadne data. Je to naschval, kvoli bezpecnosti, aby ti nabijacie stojany na letiskach a v nakupakoch nevideli do telefonu. Takze kym to sama neprepnes, notebook ziadne fotky neuvidi, aj keby si mala ten najlepsi kabel.

Ked mas mobil pripojeny, stiahni si hornu listu a najdi oznamenie typu Nabijanie zariadenia cez USB. Klikni nan a otvoria sa USB predvolby, tam prepni na Prenos suborov. Az potom sa telefon v notebooku ukaze ako zariadenie s fotkami. Ak to nechces klikat pri kazdom pripojeni, da sa to nastavit natrvalo cez Moznosti pre vyvojarov (v Nastavenia - O telefone sedemkrat poklepes na Cislo zostavy) a tam Predvolena konfiguracia USB prepnes na Prenos suborov.

Ak mas iPhone, tak tam je este jeden krok navyse - telefon musi byt odomknuty a musis potvrdit hlasku Doverovat tomuto pocitacu.

A ak toto vsetko sedi a stale nic, tak je to naozaj kablom. Rychly test, ci hladas chybu v kable alebo v nastaveni: skus ten isty kabel na inom zariadeni, alebo iny kabel na svojom mobile.

chrobak7
Včera o 18:12

@anonym_autor Buď je to v kábli, alebo je to nastavením telefónu.

Ak je to v kábli, že je to len dátový kábel, tak stačí kúpiť kábel na nabíjanie aj na prenos dát - kombinovaný.

Ak je kábel dobrý, tak je možné, že mobil ti nepovoľuje prístup na úložisko cez SUB port. Vtedy treba aktivovať Developer mode:

https://www.youtube.com/shorts/w9N0NsYujbc

a v menu pre programátorov v mobile povoliť prenos dát cez USB port.

https://www.youtube.com/shorts/Vox832sN_D4

Niekedy stačí len po pripojení kábla povoliť prenos dát na obrazovke, ak sa to po pripojení zobrazí. Alebo to povoliť v menu:

https://www.youtube.com/watch?v=FKPKH8IoLrk

Inou možnosťou je spárovať mobil s NB cez BlueTooth a tak prenášať dáta.

hiro
Dnes o 10:26

Potrebuješ toto. Ukáže tu čo káblik má v sebe