icon

Ženy nad 55 rokov. Ako zvládate moderné technológie v práci?

Dnes o 14:05

Dobrý deň,

sú tu ženy 55+ a máte pocit, že je čoraz ťažšie držať krok s technológiami v práci?

Mám pocit, že každú chvíľu pribudne nový program, nové prihlasovanie, nové heslá, nové aplikácie a návody. Kým sa naučím jednu vec, už sa mení ďalšia. Niekedy si pripadám, akoby som polovicu pracovného času riešila len to, kam sa prihlásiť a čo mi zase nefunguje.

Mladší kolegovia to zvládajú akosi automaticky, zatiaľ čo ja sa pri niektorých zmenách poriadne zapotím.

Máte to podobne, alebo som len ja stratila tempo?

anonym_8cc5bb
Dnes o 14:21

Mám 53 rokov, celý život robím účto. Takže lezie mi to na nervy riadne. Akože nie že by som mala problém sa to naučiť, ale je toho kvantum. Často systémy nefungujú (to nie je naším vekom). Ja mám asi 6 strán A4, kde mám vypísané prihlasovacie mená, heslá, kódy od všetkých firiem. Všetci chcú všetko online a je toho proste veľa. Ešte keď si zoberiem aj to čo potrebujem mimo prácu riešiť. Nemám pocit, že by toho bolo menej, ako keď sme robili všetko ručne, vytlačili a zaniesli osobne, alebo hodili klasickou poštou. Robím už vyše 30 rokov. Je to možno rýchlejšie, ale tej byrokracie je podstatne viac ako bolo.

anonym_30e7d2
Dnes o 14:25

Prídem si ako bežný užívateľ. Robím s officom - hlavne denne PowerPoint a Excel, OneNote, Sharepoint, Copilot, chatGpt, Gemini AI, PowerBI, dva interné ERP programy, Canva, Seduo, Linkedln. Súkromne FB, Instagram, TikTok, Youtube, HeroHero, Messenger, WhatsApp, viber, telegram, signal, gmail, google drive, vinted. Mám tri účty, tri rozdielne EB, všade kde sa dá komunikujem elektronicky.

anonym_ba665d
Dnes o 14:28
@anonym_8cc5bb

Mám 53 rokov, celý život robím účto. Takže lezie mi to na nervy riadne. Akože nie že by som mala problém sa to naučiť, ale je toho kvantum. Často systémy nefungujú (to nie je naším vekom). Ja mám asi 6 strán A4, kde mám vypísané prihlasovacie mená, heslá, kódy od všetkých firiem. Všetci chcú všetko online a je toho proste veľa. Ešte keď si zoberiem aj to čo potrebujem mimo prácu riešiť. Nemám pocit, že by toho bolo menej, ako keď sme robili všetko ručne, vytlačili a zaniesli osobne, alebo hodili klasickou poštou. Robím už vyše 30 rokov. Je to možno rýchlejšie, ale tej byrokracie je podstatne viac ako bolo.

@anonym_8cc5bb mám vyše 500 hesiel na každú vec iné na papieri by to bolo ťažké používam Keepass

mirage
Dnes o 14:46

@anonym_autor toto je podľa môjho názoru umelo napísaný príspevok z dielne MK. Rovnaká štylistika, tá uniformná veta na záver "a ako to máte vy?" .

mandzula
Dnes o 14:48
@anonym_8cc5bb

@anonym_8cc5bb Skus LastPass

domkakvet
Dnes o 15:10

@anonym_autor kolegyne v pohode.

anonym_a211b1
Dnes o 15:22

Ja som teda trošku mladšia, ale v pohode zatiaľ.

eeffka
Dnes o 16:21

Mam pred 50kou ale nemam ziaden problem, nove veci ma bavia a ked porovnam dobu papierovu pred 30r a teraz nie je o com. To nie je o veku ale o cloveku, mam kolegyne vyrazne mladsir a tolko sa naachkaju namiesto toho aby sa naucili a pomohli si dobuducna.

anonym_67ec66
Dnes o 17:01

No veru, ja mám 45 a teda s modernými technológiami sa nekamarátim 😨 snažím sa ich ignorovať - všelijaké aplikácie, QR kódy, Copilot a chatGPT ani neviem, čo to je. V práci našťastie prežijem aj bez toho a v súkromí tieto moderné vymoženosti tiež nepotrebujem.