icon

Ako vybrať kvalitnú čítačku kníh do 200 EUR?

pataja
3. nov 2025

Ahojte, nikdy sme nemali čítačku kníh. No kedze knižnica u nás praská vo švíkoch a na dovolenku je praktickejšia ako mat pol kufra zaplnené knihami, rada by som si nejakú zadovážila. Viete mi poradiť dobrú citacku, takú ktorá je kvalitná a praktická a stoji tak do 200 e? Neviem ake parametre sledovať, je to pre mňa španielska dedina. Ďakujem za rady

babababka
3. nov 2025

Ja mám už 2. Pocketbook.Neviem,ako som žila pred čítačkou 🙂.

babababka
3. nov 2025
@babababka

Ja mám už 2. Pocketbook.Neviem,ako som žila pred čítačkou 🙂.

@babababka Preferujem slovenský jazyk,myslím ovládanie čítačky,podsvietenie,aby sa mi perfektne hodila do ruky,podporenie formátov EPUB,MObi apod.

liz_lemon
3. nov 2025

Kindle je kralovna medzi citackami, ale ak si chces ekniihy aj poziciavat z kniznice, tak skus Onyx Boox

martinka17
3. nov 2025

Výber si tak, aby mala aj pripojenie na internet, prípadne prehliadač. Ideál je Kindle, k účtu máš Cloud a knihy si vieš bez pripojenia na PC rýchlo preniest do čítačky mailom. Podsvietenie teraz mám, na inej som nemala a úprimne, nevidím rozdiel, aj tak čítam pri svetle aby som si šetrila oči.

simsalabim
3. nov 2025

Mam uz asi 12 rokov Pocketbook a som spokojna.

petamich
3. nov 2025

Za mna urcite Kindle a idealne aj s podsvietenim, netusim ako sa aktualne pohybuju ceny ale podla mna okolo 200€ by sa dalo zohnat.

babushkaem
3. nov 2025

ja mam tiez kindle a super, ma aj podsvietenie je aj vodeodolna (na citanie vo vani:D ) a stala tusim 190€

anonym_4051d4
3. nov 2025

Mam pocit, ze na SK su najrozsirenejsie Amazon Kindle - ak ovladas anglictinu (menu nie je v slovencine) a budes ju pouzivat len na citanie, myslim, ze idealna volba - maju celkovo dobre hodnotenia. Staci vybrat velkost uhlopriecky a verziu s / bez reklam. Niektore boli teraz aj na alze v ramci blackfriday v akcii. Ja som si objednala pocketbook - aj ked nemal az take dobre hodnotenia ako kindle. Ma ale menu v slovencine a tiez prevod textu na rec, na co som naozaj zvedava (e-kniha a audio v jednom???) Tento tyzden by mi mala prist, tak som naozaj zvedava. Podsvietenie by som urcite tiez vyhladavala a vodeodolnost je tiez dobra na leto prip. citanie vo vani 😊

avanka
3. nov 2025

@pataja aj ja mám 2 čítačky pocketbook už roky a som veľmi spokojná, prečíta všetky formáty, Smart light podsvietenie,čo neťahá oči, v slovenčine, knihy si posielam priamo z mailu.. na dovolenky jedine s čítačkou... Čítam veľmi veľa, keby som mala kupovať papierové knihy, skrachujem

avanka
3. nov 2025
@anonym_4051d4

Mam pocit, ze na SK su najrozsirenejsie Amazon Kindle - ak ovladas anglictinu (menu nie je v slovencine) a budes ju pouzivat len na citanie, myslim, ze idealna volba - maju celkovo dobre hodnotenia. Staci vybrat velkost uhlopriecky a verziu s / bez reklam. Niektore boli teraz aj na alze v ramci blackfriday v akcii. Ja som si objednala pocketbook - aj ked nemal az take dobre hodnotenia ako kindle. Ma ale menu v slovencine a tiez prevod textu na rec, na co som naozaj zvedava (e-kniha a audio v jednom???) Tento tyzden by mi mala prist, tak som naozaj zvedava. Podsvietenie by som urcite tiez vyhladavala a vodeodolnost je tiez dobra na leto prip. citanie vo vani 😊

@anonym_4051d4 mne slapu pocketbook už roky bez chyby..

jana_eyre_2
3. nov 2025

ja mám Kindle už má 11rokov a je stále úžasný.. nikdy by som neverila že to môže byť také super.. dcéra túži po svojom ale to si nechávam ako možnosť darčeku keď bude staršia, určite kúpim Kindle..

anonym_4051d4
5. nov 2025
@avanka

@anonym_4051d4 mne slapu pocketbook už roky bez chyby..

@avanka super, verim, ze aj u mna bude spokojnost napriek nie uplne pozitivnym recenziam na nete 😊