icon

Čítačka kníh. Máte s nejakou skúsenosť?

mavion
2. nov 2010

Ahojte...uz dlhsie rozmyslam nad citackou knih nakolko ich velmi rada citam ale zial nemam ich velmi kde uskladnovat a co si budeme hovorit,su aj dost drahe ☹ ...citacka mi pride ako idealne riesenie,lenze vobec neviem aku..prosim poradte ake mate skusenosti a pripadne aj tip na kvalitnu citacku 🙂 🙂 dakujem

mavion
autor
3. nov 2010

to nikto nevie poradit? ☹

bora8
3. nov 2010

@mavion ja si dávam elektronické knihy do takej lacnej navigácie - stálo ma to asi 50 € a slúži to podobne, ale čítačka je aj môj sen ;)

mavion
autor
5. nov 2010

tak čitacka je uz objednana 🙂

denisocka
30. júl 2011

obnovujem,ktora je taka najvšestrannejsia,cenovo a aj tak,že prečita "takmer" všetko ?

denisocka
12. aug 2011

@mavion aka?

ja vaham,či čitačku,či NIEčO LACNE ...ALEBO ?? potrebujem to len na citanie v posteli,doma,to čo mam plny PC a neni to prakticke čitat z notbooku

mavion
autor
12. aug 2011
sarah00
14. nov 2013

ahojte. obnovujem diskusiu. viete mi poradiť aktuálne dobrú čítačku elektronických kníh? našla som ich dosť, ale neviem aké parametre si všímať. 😉

miskobalaz12
20. jan 2015

Ahojte, obnovujem diskusiu o čítačke kníh, malí by ste záujem prísť na prednášku, diskusné fórum, ako čítačku v skutočnosti fungujú? Hostia by boli odborníci, ktorí o nich vedia úplne všetko a vedeli by ste si vyskúšať ako to funguje. Radi Vám zodpovedajú všetky otázky, čím viac ich bude, tým lepšie 🙂. Akcia by sa konala v Poluse v priestore Digipoint. Čo poviete?

mrnous1
14. mar 2015

Ahojte čítačka je super vec len neviem prísť na to kde mám zohnať ebooky zadarmo. Zháňam od Sylvie Day sériu Crossfire v slovenčine a v elektronickej podobe nakoľko v papierovej teda knižnej podobe ju už mám a nechce sa mi ju kupovať ešte v elektronickej ale rada by som ju do svojej čítačky v elektornickej podobe dostala. Neviete niekto poradiť kde by sa dala stiahnuť v slovenčine a free? 🙂 🙂 🙂

zebricka23
22. máj 2015

@mrnous1 na ulozto.sk

mirka414
12. júl 2016

ahoj mam mini ipad ako citacku,ale uz dlhsie uvazujem o nejakej original citacke https://www.weltbild.ch/artikel/elektronik/toli... da sa citat az 7 tyzdnov,je lepsia na slnku ako ipad a zmesti sa do nej az 2000 eknih co by bolo super,lebo moj ipad sa uz pomalicky zaplna :/ ale hlavne problem je na citanie na slnku.

mrnous1
12. júl 2016

Dakujem za tipy. ☺

bianka532
16. sep 2018

Ahojte ja som si kupila citacku od amazonu kindle oasis. Som velmi spokojna. Neda sa to porovnat s pocitacom a s tabletom, Obrazovka je podobna knihe, nebolia z nej oci po dlhom citani. Dlho som nad nou rozmyslala ale nakolko som v zahranici, pre mna je lepsie citat e knihy ako si objednavat. Knihy sa daju zakupit napriklad na martinus.sk su lacnejsie ako normalna kniha.

mirka414
16. sep 2018

@mavion mám čítačku tolino 4Hd vodoodolne a mám aj tablet mini iPad od Apple ..tablet je super v zime,na jeseň ,ale v lete pri mori,na kúpalisku nie .vtedy používam čítačku,ktorá odráža slnečné lúče z obrazovky a zároveň sa môže aj namočit a nič sa jej nestane .

mirka414
16. sep 2018

@bianka532 presne ako u mna ;) žijem v zahraničí a preto kupujem eknihy ;)

mirka414
16. sep 2018

@bianka532 hod mi prosím link na tu čítačku od Amazon

bianka532
16. sep 2018

@mirka414 len neodpadni z tej ceny prosim ta https://m.heureka.sk/citacky-elektronickych-kni...
ja som rok rozmyslala nad citackou knih... moja priorita bola vacsia obrazovka, pretoze mam dioptrie -11 a pri citani na notebooku ma bolia oci a ja rada citam dlho knihy, dalej aby obrazovka bola e ink, a aby sa dobre drzala v ruke.. ja viem tato je luxusna citacka no uz som sa poucila pri kupe notebooku lenovo som setril a po roku mozem vyhodit notebook do kosa... cize tento krat som nesetrila kupila som si s 32GB.. a pri amazone pozor ake formaty podporuje citacka... moja podporuje vsetky chval bohu...
fakt je to super vec. ja citam aj 4 knihy naraz a nemusim ich hladat po celom dome ako pred tym.. a fakt oci nebolia. baterka este nebola vybita

bianka532
16. sep 2018
dorottka
16. sep 2018

Mam Kindle aj iPad - osobne pouzivam iPad viac, pretoze podporuje toho viac, ja si do neho stahujem/kupujem aj casopisy, pdf, atd. V zahranici sice nezijem, ale citam knihy v roznych jazykoch, ktore u nas vobec nedostat a nechat si posielat ich fyzicky by vyslo na majland - najma, ak su to knihy, ktore staci precitat raz. Pouzivam ho celorocne, aj v lete, pretoze staci prenastavit kontrast a da sa citat uplne v pohode aj vonku. Vyhodou Kindlu je, ze vobec netaha oci, cize sa da citat aj dlhodobo a vydrzi hrozne dlho. Ale nepodporuje zasa vsetko.

bianka532
16. sep 2018

@dorottka no ved to az po kupe som si citala ze kindle toho vela nepodporuje respektive oni chcu aby si ludia kupovali veci z ich kniznice. co ja mozem povedat mne zatial vsetky typy suborov prehralo.. uvidime

bianka532
16. sep 2018

@dorottka ta moja podporuje tieto subory

bianka532
16. sep 2018

ja som tiez ten typ, ze precitam romany raz a uz sa mi to potom nechce citat druhy krat.. potom hladam darcov aby som sa knih zbavila.. tak ich roznasam po celej rodine... mne to nesmierne doma zavadzia. nepoviem nic o nejakych naucnych knihach ktore si rada precitam viac krat

bianka532
16. sep 2018

@dorottka inak sa necudujem ze casopisy citas na ipad. casopisy a farebne ilustrovane knihy nie je dobre citat na citacke, kedze ona ma len sede otiene..

mirka414
16. sep 2018

@bianka532 o cene viem,len som tam našla akosi veľa druhov Kindle a nevedela som si vybrať tak som kúpila jednoducho tolino ( vodoodolne ,HD) a som celkom spokojná až na to,že eknihy s ibux tam neviem pridať :/ a tak ich čítam na iPade .ale inak som veľmi spokojná

mirka414
17. sep 2018

@dorottka využívam veci od Apple denno denne a som max.spokojna ,ale takto jasne sa s tabletom jednoducho na slnku citát beda ani keď nadstaviš ostrosť na maximum .preto si na kúpko a k moru beriem radšej čítačku kľudne môžem aj v mori a vo vani čítať a nič sa jej nestane .

bianka532
17. sep 2018

@mirka414 super vyzera, ja keby som nemala take silne dioptrie, tak by som si volila cenovu kategoriu 100-120€ podla mna to uplne staci. a uz by som si amazon nie ale inu znacku taku co vsetko podporuje. moja ma zaujala kvoli tomu drzaniu, ze je lahka a pohodlna do ruky.. urcite citacka je vec ktoru nelutujem. a pojdem rodit tak si nemusim vela knih balit staci mi len citacka

mirka414
17. sep 2018

@bianka532 u mna bola podmienka,vodoodolnost a HD a to tolino splnil a obrazovka a funkcie sú tiež super

dorottka
17. sep 2018

@mirka414 v poriadku, ved ja som len napisala, ze mne ani na slnku nerobi problem citat, nie ze ty si vymyslas. Kazdy to ma predsa inak, jasne, ze Kindle a podobne je v tomto stokrat lepsi, o tom bezpochyby a maximalne suhlasim, len proste ze mne sa da aj s ipadom, zasa nechodim tak casto na plaz. Nie je to take pohodlne, ale nie nemozne, to je cele 🙂

bianka532
17. sep 2018

tu je fajn clanok o citackach celkom jednoducho vysvetlene https://blog.martinus.sk/2010/12/martinus-elekt...