Ukrajinské podvody s kryptomenami
Ahojte
Stretli ste s tu stym zeby Vam zavolali neznami ukrajinci s tym ze ste boli registrovani v ich spolocnosti a obchodoval s kryptomenami alebo mali u nich zavedeny investicny ucet a navadzali Vas aby ste im dali udaje platby aby Vam tam previedli Vami “zarobenu” vysoku ciastku penazi? Oni sa takto naburaju cez Vas mobil na ucet a vezmu Vam peniaze. Volaju softverovo, aj z 20tich cisel ten isty clovek pokial ho neuzemnite aby Vas nechal na pokoj.. V banke mi povedali vraj to riesia dennodenne.
1. ako vies, ze su to ukrajinci?
2. ako sa ti naburaju do mobilu?
Volat si mozu ... Kym si nic do mobilu nenainstalujes sama, kym im sama nedas udaje platobnej karty, alebo pristup do IB, tak nezmozu vobec nic.
Aj mne volavali, aj mi uz volali ludia, ze som im volal, takze niekto podhodil uz aj moje cislo ...
Ale hej, takmer denne. Češi tých dvoch hlavných v auguste vzali do väzby. Už sú vonku? Lebo to prestalo.
ano, tento podvod je znamy, ale povedzme si uprimne, len blazon sa necha nachytat
Rakuten viber... mi chodi asi rok, len sa to zjavi v galerii mobilu, šmejdi👽
a čo ked to boli rusi ? rozoznáš ukrajinsky a rusky jazyk od seba ???? nie nikto mi nevolal
a čo ked to boli rusi ? rozoznáš ukrajinsky a rusky jazyk od seba ???? nie nikto mi nevolal
Ano,samozrejme,ze vyvolavali ako blaznivy.A raz som ho nechala zajst dalej,a ze no to ja vas budem navigovat a to musite cez internet,kliknete si na takuto stranku,potom som to polozila.Na nic som samozrejme neklikala.
Inac to musi byt riadne organizovana skupina,lebo v pozadi je vzdy pocut hlasy ako keby tam bolo viac ludi a takto vyvolavali.
Ukrajinci nie. Tuto to zvyknú ponúkať skôr aziati. Skladám telefón, nechápem, ako im na to môže niekto skocit.
@rozculena takže česko ukrajinský gang ked tak už
týchto gangov je viac
Jasné, kadejaké pofidérne telefonáty, akurát nie Ukrajinci, ale Češi. Pred tými varovala aj moja banka. Dokonca kamoška mi vravela, že jej volali takíto podvodníci už aj z maďarských čísiel a hovorili po maďarsky.
na ukrajine su cele callcentra co takto z nich vyvolavaju a ked im zlozite a zablokujete este su drzi a volaju z ineho
cisla a vynadaju vam
je to cele podvod
na ukrajine su cele callcentra co takto z nich vyvolavaju a ked im zlozite a zablokujete este su drzi a volaju z ineho
cisla a vynadaju vam
je to cele podvod
@anonym_47dae0 po celom svete sú ,najviac ich je v africkych štatoch a su čoraz vynaliezavejší
Treba sa ich pytať, videli ste ma vo filme Včelár? Zas mam chuť si urobiť v uli poriadok. 🙂
Hej, volali. My si vzdy z tych podvodnikov robime srandu, az to potom, chudaci, sami polozia.
1x som zdvihla, stacil povedat 2-3 slova a zlozila som. Takze ani neviem, co chcel. Nikdy viac som uz podobne cislo nezdvihla. Prestali.
Inac aj maily chodia,ze od banky,aby si aktualizovali udaje inak bude ucet zablokovany.
Jasné volali niekoľko x, ale nie ukrajinci, väčšinou česi, ale aj slovaci. Neviem si predstaviť, kto im už môže naletiet...
@sara07 tak predpokladam ze viac penazi potrebuju ukrajinci a viac pristupov k nam maju ked byvaju tak dlho u nas..
Volat si mozu ... Kym si nic do mobilu nenainstalujes sama, kym im sama nedas udaje platobnej karty, alebo pristup do IB, tak nezmozu vobec nic.
Aj mne volavali, aj mi uz volali ludia, ze som im volal, takze niekto podhodil uz aj moje cislo ...
@aalt nepredpokladam ze by do slovenskych domacnosti volali rusi.. a z tie roky medzi ukrajincami uz vieme rozpoznat prizvuk
Môj známy naletiel, už dal do kryptomeny cez 2000 e, najprv mu poslali 3000 e na účet, do 2 hod. účet bol vybielený, nabúrali sa mu do mobilbaking, niekoľko raz do účtu, dajte 600 e, potom 400 e, potom daj 2500 e na certifikát a budete mať na účte peniaze.............a zase omáčky. Len smutne na tom je, že si tonechce uvedomiť, že to je podvod. ...Verí, že dostane veľkú sumu peniazi.
@sara07 tak predpokladam ze viac penazi potrebuju ukrajinci a viac pristupov k nam maju ked byvaju tak dlho u nas..
@aalt naburaju sa ti tak že ta navedu aby si si naištaloval ako bankovu apku , potvrdil , pripadne niečo zmenil alebo oscenoval kartu, spôsoby su rôzne
nepochopím ako niekto vôbec takéto veci rieši cez tel, ked tak idem priamo do banky svojej
alebo poviem zavolajte o 5 min a zavolam si idem do svoje banky
je toho popisané akym spôsobom ,banka väčšinou blokne až 3 platbu kedže "od teba " ide potvrdenia že chceš prevody
od pondelka myslim na nariadenie EU bude musiet banka overovat prijmecu prachov, aspon nejaka snaha na staženie ,uvidíme ako to bude fungovat a čo nové vymyslia
na denniku N boli dve alebo tri reportaže presne opisane ako to robia, čo pytaju atd
@aalt naburaju sa ti tak že ta navedu aby si si naištaloval ako bankovu apku , potvrdil , pripadne niečo zmenil alebo oscenoval kartu, spôsoby su rôzne
nepochopím ako niekto vôbec takéto veci rieši cez tel, ked tak idem priamo do banky svojej
alebo poviem zavolajte o 5 min a zavolam si idem do svoje banky
je toho popisané akym spôsobom ,banka väčšinou blokne až 3 platbu kedže "od teba " ide potvrdenia že chceš prevody
od pondelka myslim na nariadenie EU bude musiet banka overovat prijmecu prachov, aspon nejaka snaha na staženie ,uvidíme ako to bude fungovat a čo nové vymyslia
na denniku N boli dve alebo tri reportaže presne opisane ako to robia, čo pytaju atd
@sara07 viem ako to funguje, len som chcel zdoraznit to "sa ti naburaju". Nikto sa nikam nenabura, obet im to vsetko sama "dobrovolne" da, spravi.
Lebo niektori sa tvaria, ze zavolaju a "heknu" telefon a z uctu potom zahadne zmiznu peniaze. No neheknu (aspon zatial). A niektori neprisli len o svoje peniaze, ale este zobrali online pozicky a dali im aj tie.
Aj mne volavaju. Bud ich rovno poslem do teplych krajin, alebo chvilu pokecam ... niektori hovoria pekne po slovensky bez prizvuku, inym skoro nerozumiet.
Ja sa cudujem aj operatorom, podla mna keby chceli, tak tie podvodne telefonaty by vedeli identifikovat. Keby naozaj chceli.
A to nariadenie EU ... tak tam daju aj meno prijemcu/nazov uctu ved ho vedia, je to ich ucet - aj ked asi na bieleho kona.

Raz to skúšali. V momente jak som začula prízvuk som zložila a všetky čísla, z ktorých mi následne volali dostali blok.