Ako funguje platobný prsteň bez mobilu?
uvažujem nad platobným prsteňom hlavne na dni keď nechcem stále vyťahovať mobil alebo peňaženku. len mi nie je jasné jedno - funguje platenie aj keď telefón vôbec nemám pri sebe alebo je vybitý? teda priložím len prsteň k terminálu a zaplatím, alebo musí byť niekde nablízku aj mobil?
@anonym_autor podla mna to funguje uplne rovnako ako hodinky (cize bez mobilu)... lebo do hodiniek "nahras" kartu raz, ked mas mobil pri sebe a potom uz tam je... Predpokladam, ze prsten ma pamat a nahras tam potrebne udaje a uz to funguje samotne... inac by to nemalo absolutne ziaden zmysel.
@anonym_autor funguje to tak ako platobná karta
Ano, plati aj ked mobil vobec nemas pri sebe. Ten zakladny Niceboy ONE je pasivne NFC, nema ziadnu bateriu - energiu si vezme z terminalu, takze sa ani nenabija ani nevybije. Ultra verzia uz bateriu ma kvoli merani, ale samotna platba funguje aj ked je uplne vybita a bez internetu. Karta je v nom ulozena ako token, nie realne cislo karty.
Dve veci, ktore v recenziach zvyknu chybat a rozhodli by ma viac nez to ostatne:
Prva - na Slovensku to zatial jede cez mBank, tie prstene sem prisli ako ich projekt s Mastercard. Ak mas ucet inde, kartu si tam jednoducho nenahras, tak si to over este pred kupou.
Druha - PIN sa na prsteni neda zadat. Kym plati bezkontaktne, super, ale ked terminal po nejakej sume alebo po niekolkych platbach za sebou vypyta PIN, musis mat pri sebe kartu alebo mobil. Takze ako doplnok na bezne drobne nakupy fajn, ako jedina vec vo vrecku nie.

Prehľad od AI Nie, pri platení platobným prsteňom nemusíte mať telefón v dosahu.Čistokrvné platobné prstene (ako napríklad Niceboy ONE alebo CARNEO Pay) fungujú úplne autonómne, rovnako ako vaša bežná bezkontaktná plastová karta