Funguje robot na umývanie okien efektívne?
Ahojte, má niekto doma robota na umývanie okien? Naozaj umyje okná tak, že sa ich už netreba dotknúť, alebo ich nakoniec aj tak prechádzate ručne?
ja ho síce nemám , ale podľa môjho názoru , ak má niekto také tie obrovské okná , tak je to super . síce rohy okien určite neumyje, ale to už je najmenej. ak to chceš na obyčajné okná , tak je to za mňa zbytočne vyhodený peniaz , lebo rám aj tak musíš ručne umyť , a to už zotrieš okno . mám tak handru Vileda PVA, tú len namočím v čistej vode, vyžmýkam a umyjem . umyje to pekne , bez šmúh a rýchlo . a handru potom operiem a zase sa dá použiť
Počítala som to, mám 10 veľkých dvojokien, malé nepočítam + balkón. Len pre predstavu, ale je pravda, že rám umyť musím aj tak :-/
zavisi, aka perfekcioniistka si... ja mam velke presklene okna okolo celeho domu od hora dole + zimnu zahradu, by ma piclo rucne.. robot to robi fajn, jasne musis menit vodu, handricky, ale stale je to rychlejsie...
@anjelicek26 prosím aký typ máš?
@anonym_autor ja som mala robota na okna, po 3 dnoch som ho vratila.. ale uz je to par rokov, mozno sa technologia zlepsila. To co som mala bolo drahe a katastrofa :DD okrem toho, treba ratat samozrejme s tym, ze to umyva len sklo.. cize skor ci neskor aj tak budes umyvat rucne okno. Popravde, rychlejsie mi to ide so stierkou :D 5 francuzskych okien/dveri, a asi 12 velkych jednookien sa hlasi :DDD a jasne tie male pidi wckove a tak neratam. Ja mam taku skusenost, ze nacucol sa na okno robot a zacal umyvat, islo by to celkom ok (od hmyzu somarinky, by to podla mna nezmilo) ale on zrazu skonci a zacne pipat a mala som moment na to aby som tam dobehla, oducne sa totiz z okna a odpadne :DDD tym padom mi je to na figu = lebo pri tom musim stat v podsate kym umyva alebo byt tak o par krokov dalej. Na dalsich oknahc mi zacal robit take srandy, ze neumyl cele okno, ako keby si nasiel svoju vlastnu "hranicu" okna. Kraje si nepamatam ako docistoval, ale on velmi nemokril, tak ako to robi napr umyvanie rucne, a ked to stihanes karcherom, ostane po krajoch mokre...
Rada sa pozriem na novsie technologie :D ak niekto napise akeho pouziva a je dobry a taketo veci nerobi. Inak za mna rychlo umyvanie = karcher = ale len nepedantne, na chvilu, nakolko neivme.. moj robi pasiky na oknach strasne, vidno ich zvycajne az po par dnoch. Alebo klasika... hg na okna, stierka, a handra na sklo na kraje. Fakt je to pre mna najrychlejsie, neumyvam okna naraz v celom dome, umyvam ich v ramciupratovania po castiach. Ja som chcela otho robota, lebo u nas su okna spinave stale...
Počítala som to, mám 10 veľkých dvojokien, malé nepočítam + balkón. Len pre predstavu, ale je pravda, že rám umyť musím aj tak :-/
@anonym_autor u otca na dome je 16 velkych dvojokien a dve malé kúpeľňové, bud rada za 10 😅 a mali sme robota, mama ho prestala po pár pouzitiach úplne používať, lebo to umýva iba skla, ale tie okna majú široké rámy aj parapety z oboch strán a ešte sa musia rozsroubovavat a pri tomto všetkom na tých sklach zabila aj s robotom rovnako času ako bez, lebo aj tak musela meniť prostriedok a nástavec
@anonym_autor mám teslu a nedolešťujem, ale mne celkovo stačí, že sú umyté a nehrotím nejaké leštenie 😀
Vkuse padá z okien, aj keď ma iba kilečko. Treba ho prekladať😵💫 radšej umývam ručne.

zavisi, aka perfekcioniistka si... ja mam velke presklene okna okolo celeho domu od hora dole + zimnu zahradu, by ma piclo rucne.. robot to robi fajn, jasne musis menit vodu, handricky, ale stale je to rychlejsie...