Je Epson EcoTank L3276 vhodná na školské tlačenie?
doteraz sme mali obyčajnú atramentovú tlačiareň a zakaždým, keď ju človek po čase potreboval, buď nešla alebo bola náplň vyschnutá 😅 teraz s nástupom školy asi budeme tlačiť častejšie a pozerám Epson EcoTank L3276.
máte ju niekto doma? zaujíma ma hlavne, či je ten systém s dolievaním atramentu naozaj bezproblémový a či sa oplatí pri bežnom domácom tlačení.
@anonym_autor naši ju už majú tretí rok a všetko bez problémov ,tlačia si všetki do školy
oxana386 ma pravdu s tou obojstrannou tlacou, to je vec, ktoru clovek doceni az po case. Ja pridam jednu, ktora sa v recenziach nepise: Epson ma piezo hlavu a ta je natrvalo v tlaciarni, nie v kazete. Vyhoda je presne to, co riesis - nemas co vyschnut, lebo uz nemenis kazety. Nevyhoda je, ze ked sa hlava raz zanesie, jej cistenie v servise stoji skoro ako nova tlaciaren. Preto plati jedine pravidlo: aspon raz za dva-tri tyzdne pustit jednu farebnu stranu, aj ked prave netlacite.
Cisla su na skolu slusne, atrament z balenia ma vydrzat okolo 8100 ciernobielych a 6500 farebnych stran a nahradna sada flasticiek zodpoveda zhruba 66 kazetam.
Kde sa tank neoplati: keby ste tlacili par stran rocne, vtedy vyjde lacnejsie laserovka. Ale ked pises, ze s nastupom skoly budete tlacit castejsie, tak je to spravna volba.

Ahoj, tiež máme tlačiareň tejto značky, akurát s iným tým číselným typom. Zatiaľ na nej tlačí syn do školy približne polroka a spokojnosť. Cez prázdniny sme dlhšie netlačili a nič nezaschlo, tiež bol s tlačiarňami predtým problém pri zasychaní. Skvele funguje aj skener, dobre sa ovláda, nemám čo vytknúť. Syn tlačí do školy dokumenty takmer každý deň a z toho zásobníka na boku sotva ubudlo, čo ma veľmi teší, nie je veľmi ekonomické stále vymieňať toner/dopĺňať farbu. Plnili sme ju zatiaľ raz (keď sme ju rozbalili ako novú) a je to automatizované, fakt ako laici úplne v pohode.
Či sa to oplatí, no, musíš prihliadnuť na svoju situáciu. Či ideš tlačiť denne alebo občas, či farebne, čiernobielo, obrázky alebo dokumenty. My sme sa rozhodli investovať do tejto, síce iné značky sú lacnejšie ale fakt sme nemali dobré skúsenosti, stále nejaký problém. Navyše ak nemáš technicky zdatného človeka v rodine, tak ťažko niečo opravíš.
Jediné čo by som ti poradila dobre pozrieť, či má tento model obojstrannú tlač automatickú alebo manuálnu. Keď je manuálna, tak netlačí obojstranne a musíš vracať papier späť do zásobníka podľa párnych/nepárnych strán. Mali sme takú v robote a je to na nervy, keď už investovať do tlačiarne tak určite automatická je nutnosť. Najmä časom to človek ocení.
No, trošku som sa rozpísala 😅 keďže sme to riešili na začiatku roka tak to mám čerstvo v pamäti. Kľudne napíš ak dačo budeš potrebovať, ja som si tiež snažila hľadať skúsenosti ľudí ale majú veľa modelov, nakoniec som dala len na intuíciu a zatiaľ všetko fajn ❤