Kto má Poco X8: Akú máte skúsenosti s výdržou batérie?
Dobrý deň , rád by som sa spýtal, kúpil som pred 4 dňami úplne nový poco X8 pro 12GB rám a cez 500 GB úložisko . Chcem sa spýtať mobil má 6500 mAh batériu ale výdrž batérie mi nepríde taká dobrá, ak niekto tento mobil má či by vedel ako to zlepšiť, alebo ak je tu nejaký IT , programátor alebo proste niekto kto sa do toho vyzná, inak z mobilom som spokojný, je pekný štýlový, dobrý foťák, výkon je dobrý a je hlavne svižny
Ako casto s tym nieco robis ? Len prijimas telefonaty, volas inym ludom, pozries v banke co sa deje, ked pride nofitikacia alebo kazdu volnu chvilu skrolujes tik-tok a pod alebo cele dni pises spravy do chatu ?
Keď som v nastaveniach tak priveľmi rýchlo ubúda bateria, keď som na youtube a pozerám nejaké tie videjka tak som si stopoval ze koľko to vydrží a vyšlo mi raz každých 5 minut klesne 1 % ale dneska mi napr klesalo každých cca 12 minút
Mne sa osvedčilo batériu na začiatku zopár krát "naformovať/rozdýchať" úplným vybitím (do vypnutia telefónu) a následne úplným pomalým nabitím (malou/pomalou nabíjačkou), ideálne celú noc.
A následne využívať celú kapacitu batérie (od 100% nabitia az od 4-3-2%). Nikdy na žiadnom mobile som batériu nevycykloval (nemusel meniť).
Inak veľké výkonné mobily s velikánskym displejom samozrejme majú vyššiu spotrebu. Optimalizuj si aj jas displeja. Povypínaj zbytočné funkcie, keď ich momentálne nevyužívaš (BT, GPS...), odinštaluj resp. deaktivuj zbytočné appky (nebudú na pozadí neustále hľadať/sťahovať/inštalovať updaty).
Mne sa osvedčilo batériu na začiatku zopár krát "naformovať/rozdýchať" úplným vybitím (do vypnutia telefónu) a následne úplným pomalým nabitím (malou/pomalou nabíjačkou), ideálne celú noc.
A následne využívať celú kapacitu batérie (od 100% nabitia az od 4-3-2%). Nikdy na žiadnom mobile som batériu nevycykloval (nemusel meniť).
Inak veľké výkonné mobily s velikánskym displejom samozrejme majú vyššiu spotrebu. Optimalizuj si aj jas displeja. Povypínaj zbytočné funkcie, keď ich momentálne nevyužívaš (BT, GPS...), odinštaluj resp. deaktivuj zbytočné appky (nebudú na pozadí neustále hľadať/sťahovať/inštalovať updaty).
@anonym_73ba28 počul som že batériu treba kalibrovat, a to sa robí tak ako si povedal úplne vybit a nabiť do 100% , dokonca to nechať na nabíjačke ďalších 30 minút po vybití, tak teda uvidíme
V kazdom pripade pozeranie videii je jedna z veci, ktore najviac zeru energiu :
- vykon procesora na dekodovanie videa alebo nejakeho grafickeho cipu
- podsvietenie displeja
- mobilne datove prenosy alebo wifi
- podsvietenie displeja
@patrike máte pravdu, ale mobil ktorý má výkonný procesor a veľkú 6900 mAh batériu by sa nemal takto rýchlo vybíjať, ma väčšiu batériu ako nové Samsungy a iPhonu
- podsvietenie displeja
@patrike mal som predtým redmi 9A ktorý je slabucky mobil a takto sa nikdy nevybíjal

Ako casto s tym nieco robis ? Len prijimas telefonaty, volas inym ludom, pozries v banke co sa deje, ked pride nofitikacia alebo kazdu volnu chvilu skrolujes tik-tok a pod alebo cele dni pises spravy do chatu ?