Ako dlho vydrží batéria v robotickom vysávači?
Máme ho niečo cez tri roky a zdá sa mi, že výdrž už ide dosť dole.
Po koľkých rokoch ste riešili výmenu batérie?
Alebo sa viac oplatí investovať do nového vysávača?
Ďakujem.
@anonym_autor cca 3-4 roky. Kupili sme kvalitnu cinsku nahradu (taka znamejsia AKU znacka) za prijatelnu cenu (z nejakeho tuzemskeho eshopu) a, napodiv, nema chybu.
Ak nabijas naplno a vybijas do nuly, tak kazdy cyklus skrati zivotnost, to mas ako z mobilom, po par rokoch ide vydrz vyrazne dole.
Ak nabijas naplno a vybijas do nuly, tak kazdy cyklus skrati zivotnost, to mas ako z mobilom, po par rokoch ide vydrz vyrazne dole.
@patrike vyrobcovia (battery management elektronika) uz pocita so zdravou urovnou vybitia aj nabitia baterie (0% neznamena naozaj 0% a 100% tiez neznamena "skodlivych" 100%). Moje skusenosti su skor take, ze kto nabija len od cca 20% do 80%, vycykluje bateriu skor (uz po cca 2-3 rokoch). Baterii skodi (skracuje zivotnost) najma vysoka teplota (rychle nabijanie alebo vybijanie tak, ze sa silno zahrieva) a pocet cyklov (pricom aj neuplny cyklus 20 az 80 je cyklom). A nie je dobre ani ponechanie v plne vybitom, ale ani v plne nabitom stave (nabijem na 100% a vypnem).
Na jednom rok, na druhom dva roky a mama ma uz štyri roky sencor a stále dobre funguje. Teraz mam vysávač s dokovacou stanicou a ci to bude dlhsia výdrž,netuším. Hlavne tlačidlo na vysavaci mi stále bliká aj ked v aplikácii ukazuje nabitie na sto percent tak neviem ci to je chybný kus alebo to tak ma byt.

@anonym_autor my sme presne po 3 rokoch menili a po 5 rokoch kupili uz novy vysavac